Προηγούμενες ανακοινώσεις:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα :
« ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ »
Οι φωτογραφίες που θα σταλούν στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί 2 έως 8 Ιουνίου 1997. Η βράβευση των τριών καλύτερων φωτογραφιών θα γίνει στις 4 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν οι φωτογραφίες που θα έχουν φτάσει στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΜΕΧΡΙ 26 ΜΑΙΟΥ 1997. Οι φωτογραφίες μπορούν να παραδίδονται ή να αποστέλλονται στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης είτε μέσω των σχολείων των μαθητών είτε κατ΄ ιδίαν. Η κρίση των φωτογραφιών θα γίνει από 5μελή επιτροπή φωτογράφων και καλλιτεχνών. Έμφαση θα δοθεί στην πρωτοτυπία του θέματος και στην καλλιτεχνική ευαισθησία του φωτογράφου. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα πάρουν ως βραβείο από μια φωτογραφική μηχανή, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1) Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων όλου του νομού Ρεθύμνου.
2) Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με 1 έως και 3 φωτογραφίες , σχετικές με το παραπάνω θέμα.
3) Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι έγχρωμες, διαστάσεων 20Χ30 cm.
4) Σε κάθε φωτογραφία στο πίσω μέρος της θα αναγράφονται καθαρά με κεφαλαία γράμματα το όνομα, το σχολείο και η τάξη του μαθητή.
Με νεώτερες ανακοινώσεις θα καθοριστούν περισσότερες λεπτομέρειες
Ο νομός Ρεθύμνου συμμετέχει στο πρόγραμμα SEMEP με ένα σχολείο (το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου). Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται στην πρώτη φάση υλοποίησης του.
Το 1ο Γυμνάσιο στέλνει ένα αντιπρόσωπο (την μαθήτρια Βενετία Κιμωνή) στο θερινό σχολείο SEMEP, που θα λειτουργίσει στη Θεσσαλονίκη 1-10 Αυγούστου 1997, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με τη συμμετοχή 16 χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. (Αλβανία, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Μάλτα, Παλαιστήνη, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, UNRWA). Η κάθε χώρα στέλνει 10 αντιπροσώπους-μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές. Συμμετέχουν συνολικά 250 μαθητές και καθηγητές Στη διάρκεια των μαθημάτων εκτός των άλλων δραστηριοτήτων θα διεξεχθεί ένα πρόγραμμα έρευνας για τις ακτές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως διαλέξεις και συζητήσεις για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό, εκδρομές για παρατηρήσεις και μετρήσεις, εργαστήρια, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, παρακολούθηση μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων.