|
||
Ίσως απορείτε γιατί αναφέρθηκα στην σαρκοφαγία σαν λάθος. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία κι αν εξακολουθείτε να επιμένετε πείτε μου γιατί.
Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω με συναισθηματικά ή ηθικά διλήμματα αν και θα μπορούσα να παραθέτω σελίδες απόψεων κατά της σαρκοφαγίας. Απλά παραθέτω γνώσεις τεκμηριωμένες (όσο μπόρεσα) σε επιστημονική βάση, γνώσεις που πιθανόν ίσως ήδη έχετε και που μπορείτε σίγουρα να ελέγξετε και μόνοι σας.
Τα σαρκοφάγα ζώα έχουν απλό και κοντό πεπτικό σύστημα με μήκος εντέρου τρεις φορές το μήκος του σώματός τους. Έτσι τα υπολείμματα της επικίνδυνης τροφής μετά την χώνευση, αποβάλλονται ταχύτατα πριν προλάβουν να αρχίσουν να σαπίζουν.
Τα σαρκοφάγα έχουν στομαχικά οξέα 10 με 20 φορές πιο ισχυρά απ' των χορτοφάγων ώστε να διασπούν στον μέγιστο βαθμό την τροφή τους. Έτσι μπορούν και τρώνε μέχρι και κόκαλα χωρίς πρόβλημα.
Τα σαρκοφάγα μιας και κυνηγούν συνήθως στην δροσιά της νύχτας και αναπαύονται την μέρα δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά ιδρώνουν μόνο από την γλώσσα τους. Θυμηθείτε τους σκύλους που αν κουραστούν ή ζεσταθούν αναπνέουν γρήγορα έχοντας ανοιχτό το στόμα τους και την γλώσσα έξω για αρκετή ώρα.
Τα σαρκοφάγα έχουν πιο δυνατά σαγόνια με κοφτερά μακριά δόντια. Διαθέτουν κυνόδοντες αλλά όχι και τραπεζίτες μιας και δεν μασάνε αλλά απλά καταπίνουν την τροφή που συνήθως κομματιάσανε. Τα φυτοφάγα έχουν τραπεζίτες, κοπτήρες και μεγαλύτερους σιελογόνους αδένες μιας και μασάνε καλά την τροφή τους πριν την καταπιούν. Πολλά απ' αυτά έχουν την ικανότητα να ξαναμασάνε την τροφή τους και αρκετές ώρες μετά την λήψη της. Στα σαρκοφάγα το σαγόνι μπορεί να κινείται μόνο πάνω κάτω, ενώ στα φυτοφάγα μπορεί και κινείται και δεξιά αριστερά για καλύτερη μάσηση. Τα σαρκοφάγα δεν έχουν χείλος στα πλάγια του στόματός του ούτε ενδοστοματικό θύλακα. Τα φυτοφάγα αντίθετα έχουν και ανεπτυγμένο πλαϊνό χείλος και ενδοστοματικό θύλακα ώστε να κρατάνε ευκολότερα στο στόμα την τροφή που θέλουν να μασήσουν. Τα σαρκοφάγα διαθέτουν νύχια μυτερά και κοφτερά ικανά να σκίζουν το θύμα τους. Τα φυτοφάγα δεν διαθέτουν κοφτερά νύχια, αλλά συνήθως οπλές. Τα σαρκοφάγα πίνουν νερό με την γλώσσα τους μεταφέροντάς το στο πίσω μέρος του στόματος και όχι ρουφώντας το νερό όπως τα φυτοφάγα. Η γλώσσα των σαρκοφάγων είναι λεπτή και τραχιά ενώ των φυτοφάγων παχιά και λεία. Τα σαρκοφάγα έχουν όξινο σάλιο σε σχέση με τα χορτοφάγα που έχουν αλκαλικό με πτυελίνη για βοήθεια στο πρώτο στάδιο ζύμωσης της τροφής. Το όξινο σάλιο επίσης βοηθάει τα σαρκοφάγα στην απολύμανση των πληγών τους μετά τις αναπόφευκτες μάχες για διεκδίκηση τροφής, γι' αυτό και θα τα δείτε να γλύφουν τις πληγές τους. Το αίμα και τα ούρα τον σαρκοφάγων είναι όξινα ενώ των χορτοφάγων αλκαλικά
|
Τι περιμένετε λοιπόν να συμβαίνει όταν κάποιο φυτοφάγο φάει σάρκες;
Το σώμα του αδυνατεί να διασπάσει και να χειριστεί τέτοια ακατάλληλη για τις ικανότητές του τροφή, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο της αχώνευτης από τα ανεπαρκή τοξικά υγρά ζωικής τροφής στο έντερο να εξακολουθεί να σαπίζει για μέρες στο έντερο και στις λόχμες του μολύνοντας το σώμα. Αυτό φυσικά προκαλεί ένα σωρό παρενέργειες οι οποίες εξελίσσονται σύντομα σε προβλήματα υγείας Π.χ. τα ζωικά λίπη που δεν μπορούν να διασπασθούν, συσσωρεύονται σιγά σιγά στις αρτηρίες προκαλώντας τα γνωστά καρδιοαγγειακά προβλήματα. Ας μην μιλήσουμε καν για τα προϊόντα σήψης μέσα στο έντερο...
Κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά των σαρκοφάγων δεν συναντάται στον άνθρωπο.
Αντιθέτως, ο άνθρωπος έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά κοινά με τα χορτοφάγα.
Τα συμπεράσματα, φυσικά και πάντα, δικά σας...