Gravskikken
Gravskikken i keltisk jernalder er en forsættelse af den gravskik, som er kendt fra den yngre bronzealder, nemlig brandgravene. Men det er kun i hovedlinjerne, for der er selvfølgelig en forskel mellem de to perioder. Denne forskel er, at de tidlige sjællandske grave i førromerks jernalder er uden metal, hvilket gør dem utroligt svære at datere og udskille fra andre ukarakteristiske brandgrave fra yngre bronzealder. Der skulle dog også være andre forskelle med brandgravene fra yngre bronzealder og keltisk jernalder. Disse forskelle er, at knogleresterne nu er mindre, de er ikke længere vaskede og findes sammen med rester af kul.
Der findes tre hovedformer for brandbegravelse i keltisk jernalder nemlig urnegrave, brandgrave og brandpletter. Desværre kan man ikke generalisere over hele landet, da Danmark i denne periode fremviser stor regional forskel. I Midt- og Sydjylland findes tuegravpladserne, som ifølge nogle forskere skulle fremvise en helt ny samfundsstruktur, nemlig at landsbyerne i fællesskab begravede deres døde. På Fyn og i Nordjylland ses de store brandgravpladser, på disse gravpladser er det brandpletterne, der er den fremherskende begravelsesform, hvor brandpletterne på Møllegårdsmarken udgør en procentdel på 93. At brandpletterne også findes i det sjællandske materiale, ses ved brandpletterne fra Sandagergård, hvor der blev fundet en lille gravplads med i alt12 begravelser.
At traditionen med genbegravelser i høje fra bronzealder fortsætter ses tydeligt på Møn.Men det er umuligt at udskille brandgravene fra jernalderen i bronzealderhøjene fra yngre bronzealders brandgravene i samme høj . Det er kun i de tilfælde, hvor der er genstande i urnerne, at det er muligt at kunne datere begravelser. Desværre er der kun få tilfælde, hvor urnerne har indeholdt genstande som med sikkerhed kan dateres til yngre bronzealder. Ingen af urnerne i det indsamlede og tilgængelige materiale indeholder genstande, der muliggør en datering tilkeltisk jernalder. Det ser dog ud til, at de brandbegravelserne fra keltisk jernalder ikke brugte urner, jvf. Sandagergård. Dette kan lede frem til den tolkning, at størsteparten af de brandgrave, der er opført i DKC, ikke tilhører keltisk jernalder, men snarere yngre bronzealder eller romersk jernalder.