Zoologiske fund på Møn fra fuldglacialtid til starten af postglacialtid
Der er ikke gjort nogle arkæologiske fund fra tidsperioderne før Maglemosekultur. Der er derimod gjort zoologiske fund, så der vil kort i det følgende blive kastet et blik på de få zoologiske fund, der er gjort fra perioderne til og med Maglemosekultur på Møn.
I fuldglacial-tid (110.000 - 13000 år fvt.) var der i landet på trods af periodens navn også varmere perioder, og med en beliggenhed ved Weisel-isen sydlige udbredelsesområde, var det danske område i lange perioder isfrit i løbet af de ca. 100.000 år. Det ældste zoologiske fund fra Møn er et enkeltfund fra en mammut. Der er ingen yderligere oplysninger omkring dette funds datering eller om hvorvidt fundet bærer præg af at været transporteret af isen, men mammutten synes endeligt at uddø i det sydeuropæiske område omkring 13000 år fvt. og i Mellem- og Nordeuropa er der ingen yngre dateringer end 12.000 år fvt..
I den efterfølgende periode, dvs. senglacial-tid, ser vi for første gang spor efter mennesker i Danmark, men da dette ikke gør sig gældende for Møn, må vi nøjes med at konstatere, at det fra denne periode er muligt at møde bjørne i dette område, da der i Kamm mose i Magleby sogn på Møn, er fundet et helt skelet af en bjørn.
Fra den postglaciale periodes start i præboreal og boreal-tid, hvor det arkæologiske materiale så småt begynder at manifestere sig i kraft af fund fra Maglemosekulturen på Møn, er der i 1864 gjort et bemærkelsesværdigt fund af et helt urokseskelet i Store Dame på Møn. Uroksen har eksisteret i det øst-danske område i præboreal- og borealtid, hvorefter de hurtigt uddøde eller blev udryddet efter at Danmark blev et ørige i Atlantikum. I Jylland består bestanden et godt stykke ind i Atlantikum.
Disse zoologiske fund er med til at tegne et billede dels af en
lille del af fødegrundlaget i den tidlige del af jægerstenalderen, og dels faunaen i
området før mennesket tilstedeværelse er påvist i området.
Som tidligere nævnt er der ikke gjort arkæologiske fund fra palæolitikum på Møn, men
overlevelsesbetingelserne har været til stede, som det ses repræsenteret ved fund i det
lollandske område.