Sık kullanılanlara ekle
  
   HABERLER
   POLİTİKA KAZANI
   RESMİ TELEFONLAR
  BİRAZ GÜLELİM
  İLETİŞİM
   
   
   
      LİNKLER
     Bergama
 
  
 

 


 

2005-2006 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
 

13,5 milyon öğrenci ve 575 bin öğretmenin ders başı yaptığı yeni öğretim yılına Bergama'da törenlerle başlandı.

Bergama'da Eğitim - Öğretime Törenlerle başlandı
12 Eylül 2005 Pazartesi günü başlayan törenlerde ilk etkinlik Hükümet konağı önünde gerçekleştirildi. Törene Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu, Resmi Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda Bergamalı vatandaşımız katıldı.
Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Heykeline çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu 2005 - 2006 eğitim öğretim yılının bütün öğrenciler ve öğretmenler için başarılı bir yıl olması dileklerini belirten bir konuşma yaptı.
Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle Bergama Eğitim-Sen’de bir basın açıklaması yaptı.
Bergama Eğitim Sen
"Eğitim Sistemimiz Tehdit Altında"
Bergama Eğitim Sen Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada yeni eğitim ve öğretim yılının başında eğitim sistemimizin sorunlarla karşı karşıya olduğunu, yaşanan sorunların eğitim sistemimizi tehdit ettiği, eğitim sistemimizin giderek toplumdaki eşitsizlikleri tüm açıklığıyla görünür hale geldiği bir yapı haline dönüştürüldüğü ve Bergama'da okulların bina güçlendirme faaliyetlerinin hala başlamadığına dikkat çekti..
Eğitim sistemindeki sorunların birçoğunun çözülmeden yeni eğitim- öğretim yılının başladığının belirtildiği açıklamada "Yeni bir eğitim-öğretim yılının daha eşiğindeyiz. Ne yazık ki, okullar henüz açılmadan sorunlar yine arka arkaya gelmeye başlandı. Okulların teknik altyapı yetersizlikleri, devlet okullarında velilerden talep edilen yüksek düzeyde bağış miktarlar, öğretmen açıkları ve eksiklikleri gibi sorunlar, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim sitemimizi tehdit ediyor. Her şeyden öte, eğitim sistemimiz giderek toplumdaki eşitlikleri tüm açıklığıyla görünür hale geldiği bir yapıya dönüştürülüyor. Öte yandan toplumda giderek tırmandırılan ırkçı-şoven siyaset tarzının linç kültürünü meşrulaştırmaya çalıştığına tanık olmaktayız. Bu durum demokrasi açısından önemli bir tehdittir.
Bu noktada hem toplumu sağduyulu olmaya hemde devleti bu linç kültürü karşısında gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Toplumda yükselen linç kültürünün eğitim kurumlarımıza sıçraması olasılığı, tüm duyarlı kesimler gibi bizleri de endişelendirmektedir. Sorunların çözümü şiddet kültüründe değil, demokrasi kültüründedir" denildi.
"Öğrenciler Mala ve Keser Sesleri Ararsında Eğitim Öğretim Görecek"
Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada ayrıca Bergama'daki okulların depreme dayanıklı olmadığı ve bu konuda bina güçlendirme faaliyetlerinin hal başlanamdığı vurgulanarak "Okullar açılırken karşı karşıya olduğumuz sorunlar birkaç tane ile sınırlı değildir. Kamuoyunun dikkatini sürekli olarak çekmeye çalıştığımız bir diğer sorun da okullarımızın fiziki durumları. Bergama Lisesi Binasının depreme dayanıklı olmadığı testip edildiği halde bina güçlendirme çalışmaları hala başlamamıştır. Sanırım bu yıl öğrenciler şantiyeye dönmüş bir okulda mal ave keser sesleri arasında eğitim-öğretim görecekler. Bunun yanında yeni öğretime açılacak Bergama Anadolu Lisesinin fiziki olarak ve ders araç- gereçleri bakımından eğitim-öğretime hazır olmadığını gözlemliyoruz" denildi.
"AKP Hükümeti Okulları Birer İşletmeye Çevirmiştir"
AKP Hükümetinin eğitim politikalarının yanlış olduğunu ve her gün bağış skandallarının ortaya çıktığını vurgulayan Bergama Eğitim Sen Temsilciliği "Sorunların bir çoğu çözülmeden yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Bağış skandalları yine gündemimizde. Üstelik geçtiğimiz yıl yaptığı bir yasa değişikliğiyle okullarda bağış uygulamasını yasalaştıran AKP Hükümeti Sayın Milli Eğitim Bakanı, bu değişiklikten habersizmiş gibi, kamuoyu önünde bağış uygulamasını eleştirmektedir. Ne yazık ki, hükümet Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 16. maddesinde yaptığı değişiklikle okulları birer işletmeye çevirmiş bağış uygulamaları konusunda okul idarecilerini cesaretlendirmiştir. Aynı zamanda bu kamusal eğitim anlayışının da sonuna gelindiğini göstermektedir. Artık devlet okullarına kendi başlarının çaresine bakmaları öğütlenmektedir" denildi.
"Hükümet Çocuklarımızın ve Gençlerimizin Eğitim Haklarını Gasp Etmemelidir"
Eğitim sistemindeki sorunları ülke genelinde olduğu gibi Bergama'da da süregeldiği belirtilen açıklamada " Yeni Eğitim öğretim yılının bu sorunlarla başlayacak olması olması, hepimizi çocuklarımıza ve geleceğimize yönelik olarak daha çok düşünmeye sevk etmektedir. Bu nedenle Hükümet eğitimde yaşanan çarpıklıkların ve eşitsizliklerin derinleştirilmesi için değil, giderilmesi için çaba göstermeli ve çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim haklarını gasp etmemelidir.
Eğitim Sen :
Tüm öğrencilerin sağlık ve sosyal güvenlik hakkından yararlanabileceği bir sistemin kurulmasını,
Çocuklarımızın yılda iki kez sağlık taramasından geçirilmesini,
Çocuklarımızın bedensel ve zihinsel açısından sağlıklı gelişimini sağlamak için süt ve temel gıda dağıtımının ücretsiz gerçekleştirilemesini,
Yetersiz beslenmeyle ortaya çıkan rahatsızlıkların önünün alınmasını,
Okullarda ısınma sorununa çözüm bulunmasını,
Okullarından evlerine güvenli biçimde ulaşmalarının garanti altına alınmasını;
Uyuşturucu kullanma yaşının 12'ye düştüğü okullarda buna karşı önlemlerin arttırılarak çocuklarımızın karanlığa mahkum edilmeyecekleri,
Ruhsal gelişmelerinin her aşamasında psikolojik destek görebilecekleri bir eğitim-öğretim yılı talep ediyoruz" denildi.

ismetbaytak@hotmail.com

ismetbaytak@kuzeyege.net

bergamaturkey@yahoo.com

kuzeyege@yaoo.com


1