LLIBRES EN CATALÀ

Llibre6.gif (494 bytes)PÀGINA    PRINCIPAL

En aquesta secció hi trobareu llibres molt interessants escrits en llengua catalana.

 


El Llibre de les Mosques 

EL LLIBRE DE LES MOSQUES

EMILI TEIXIDOR

Pàgines: 425

Mides: 13,5 x 21,5

EDICIONS PROA - COLUMNA
Col·lecció "Beta", 31

Enquadernació: rústica amb solapes

Any d'edició: 2000


El Llibre de les Mosques és el nom d'un llibre secret que desencadena la doble acció de la novel·la. D'una banda, les primeres passes sentimentals i professionals d'una mestra jove que n'esdevé dipositària circumstancial i, de l'altra, les reflexions que l'obra inspira als qui en altre temps van ser jutges de les greus transgressions que s'hi documenten.

Per aquesta raó, El Llibre de les Mosques, anomenat així per la repugnància hipòcrita que provoca en els lectors furtius de l'Arxiu Episcopal, marca el límit entre dos mons oposats: els que viuen més enllà de totes les fronteres i els que, com la mestra protagonista, no gosen ni acostar-s'hi perquè tenen por de revelar-se, por d'estimar i por d'atrevir-se a somoure l'univers.

Emili Teixidor (Roda de Ter, 1933) ha escrit una esplèndida novel·la que circula per la tensió dels quaranta anys que van de la Guerra Civil fins als inicis de la transició. El lector que hi entra ja no deixa la lectura fins a la darrera pàgina.


L'autor ha estat unànimement elogiat per l'ambició literària, la potència lírica i la solidesa que conformen el seu univers narratiu: Sic transit Glòria Swanson (1979), premi Crítica Serra d'Or i Retrat d'un assassí d'ocells (1988). És un dels més apreciats especialistes en literatura infantil i juvenil, camp en què ha obtingut els premis Joaquim Ruyra, de la Generalitat, de la Crítica, el Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, i el reconeixement internacional amb diversos guardons, com la candidatura al premi Andersen i la Medalla d'Or de l'IBBY. Lector infatigable, col.labora assíduament a la ràdio i va dirigir i presentar un programa de divulgació literària a TV3. El 1992 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva obra i a l'impuls del foment de la cultura.

Premi Sant Jordi 1999


Digue'm agosarat 

 

DIGUEM AGOSARA'T

ANDREU BUENAFUENTE
XAVIER CASSADÓ
DAVID ESCARDÓ
CARLES TORRAS

Pàgines: 232

Mides: 15,5 x 23,5

COLUMNA EDICIONS

Enquadernació:

Any d'edició: 2000

«Quan algú va proposar fer un llibre amb els monòlegs de l'Andreu, no sabies si el projecte era agosarat o innecessari. Després ho vam saber: era innecessari. Pot semblar un llibre més, però és un llibre més.» El Terrat

El llibre conté en el seu interior 16 pàgines de fotografies en blanc i negre que recullen tot un dia normal i corrent d'Andreu Buenafuente i l'equip del programa La Cosa Nostra: guionistes, producció, realització, càmeres, so...

Autopresentació de l'Andreu: «Andreu Buenafuente i Vilallonga, va nèixer a París, el dia de Nadal de 1975. O sigui que és jove, ric i no es droga perquè no vol. Abans de la comunió ja llegia els clàssics i després d'uns anys a Nova York, es va acabar decantant pels nous narradors nordamericans. És amic personal de David Letterman, Jeff Bridges, Robert de Niro i Gallardo. No disposa de tarjeta VISA perquè ell no paga mai. El seu equip d'assistents, secretàries, assessors i podòlegs, han de triar diàriament entre els més de tres mil e-mails que el conviden a les més variades manifestacions socials i culturals arreu del planeta. Té el costum de sopar un bistec i un got de Rioja, ja que un cop va llegir que és el que fa Julio Iglesias. Musicalment prefereix grups com ara Ella Baila Sola o Ruido Pegajoso, tot i que domina instruments medievals com la viola de Gamba. O sigui que té un criteri que no s'entén. Cada diumenge surt a passejar amb el doctor Corbella i ara es troba immers en un nou llibre: "Com acabar amb la Sagrada Família, però de veritat". Ah sí, també fa un programa de tele anomenat "La cosa seva" o no sé qué. Però això últim és un hobby i no té massa importància, la veritat.»

Els autors dels monòlegs són, a part de l'Andreu Buenafuente, els guionistes del programa "La cosa Nostra" Xavier Cassadó, David Escardó i Carles Torras.

 


T'arriben les veus 

T'ARRIBEN LES VEUS

JORDI BONET COLL

Pàgines: 95

Mides: 13,5 x 21,5

EDICIONS PROA
Col·lecció "Beta"

Enquadernació: rústica

Any d'edició: 2000

Un escriptor que escolta, a través d'un prim envà d'una habitació d'hotel, els moviments que fa una dona a l'altra banda... Una mosca amb la facultat per a pensar i que es qüestiona la seva vida... Una abella que dubta si ha de venjar o no la mort de la seva companya... En aquestes narracions guardonades amb el Premi Recull 1999, Jordi Bonet Coll (La Bisbal d'Empordà, 1969) ens presenta un univers literari on els animals reaccionen com els homes i on tots es troben perduts en trames amb final sorprenent.

Premi Recull de Blanes 1999


Morir (Un moment abans de morir) 

 

MORIR (UN MOMENT ABANS DE MORIR)

SERGI BELBEL

Pàgines: 162

Mides: 12 x 17

EDITORIAL 3i4
Col·lecció "Teatre 3i4", dirigida per Rodolf Sirera

Enquadernació: rústica

Any d'edició: 1995 (1a ed.)

En una primera part, se'ns presenta un seguit de situacions dramàtiques independents que culminen amb la mort d'un dels personatges protagonistes. Posteriorment, el públic té l'oportunitat de reviure les mateixes escenes, encadenades en un ordre lògic, però amb una petita diferència: els personatges que ha vist morir, aquesta vegada sobreviuen. Morir o no morir, aquest és el dilema.

Morir (Un moment abans de morir) (1993) va ser guardonada amb el XIX Premi Born de Teatre Cercle Artístic.

 

La petició 

     

 

 

LA PETICIÓ


Traduït del francès per Pau Joan Hernàndez

MICHÈLE DESBORDES

Pàgines: 133

Mides: 13,5 x 20,5

COLUMNA EDICIONS
Col·lecció "Clàssica", 372

Enquadernació: rústica amb solapes

Any d'edició: 2000

A la fi de la seva vida, després de rebre una invitació del rei de França, un mestre italià, pintor i arquitecte, abandona el seu país. Acompanyat dels seus deixebles, fa un llarg viatge fins al Loira, on s'instal·la. I li donen una serventa, amb la qual se s'establirà una relació impossible de classificar amb una fórmula prefixada. Aquesta relació és el nucli de la novel·la, que en una prosa tensa i densa porta magistralment fins al punt culminant: la petició.

Michèle Desbordes és autora de la novel·la L'Habituée (1996) i del llibre de poemes Sombres dans la ville où elles se taisent (1986). La petició és una obra que parla d'intangibles amb la mateixa naturalitat que tractaria un tema més superficial.

Finalista del Premi Goncourt 1999

 

1