Inför ett köp av piratkort.

Om du vill köpa ett Piratkort så har du kommit till rätt ställe. Jag har för avsikt att på denna hemsida försöka förklara så mycket som möjligt om piratkortets funktion så att du kan avgöra om du vill investera i ett piratkort. Jag skall helt enkelt se till att du blir en expert på piratkortsavkodning! Innan du sätter igång med piratkopieringen måste du veta hur man ska göra för att verkligen få det att fungera. Här nedan förklaras hur avkodning fungerar. Om du inte har tid att läsa informationen så föreslår jag att du sparar sidan. Och om du sedan i framtiden får problem plockar du bara fram den och läser igenom noggrant för att få dina problem lösta. Oroa dig dock inte. Avkodningen är mycket lätt när du väl har fått tag i hårdvaran.


Vilka mottagare fungerar med Piratkort.?
Piratkort fungerar för tillfället till marksända Boxer, Telia kabel-tv ComHem och till digitala satellitmottagare med kodningsystemen Viaccess, Irdeto, Seca, Nagravision och Beta Digital. Har även hört att det finns kort till Cryptoworks men jag har alldrig haft möjlighet att testa. Så har du en mottagare eller CI modul med något av de ovanstående kodningsystemen så kan du plocka in de kanaler med piratkort. Conax som Canal Digital använder sig utav finns det inga avkodningsfiler ( Hex-filer ) till, så därför går det ej använda piratkort till dem än. Det kommer säkert komma avkodningsfiler till Conax också, bara en tidsfråga.


Vad är en CI modul, och fungerar piratkort till dom?
En CI (Common Interface) modul är en modul i PCMCIA Standard. Den är alltså lika stor som t.ex ett modem som kopplas till en bärbar dator i en ledig PCMCIA plats. Det är alltså samma standard man använder sig av i kodnings modulerna. Det finns moduler för varje kodningsystem. Det finns Viaccess, Conax, Cryptoworks, Irdeto, Beta Digital och Nagravision moduler. I modulen så finns det en kortläsare där man trycker in ett originalkort eller ett piratkort. Kortet trycks in i modulen med guldbrickan uppåt. Det finns fungerande piratkort till alla moduler förutom till conax modulen. Till Nagravison, Seca och Viaccess så tycker jag man skall använda sig av funcard. Funcardet fungerar bättre till de moduler.





Vilka kort finns det och vilket skall jag ha till Digitala mottagare?
Ett piratkort är ett kort med microprocessorn PIC16F84, PIC16F876 eller ATMEL AT90S8515A. Det finns idag ett stort antal olika typer av kort och det är svårt att veta vilket man skall använda sig utav, när man inte är insatt i ämnet. För att hjälpa er så kan jag tala om att Guldkortet är det kortet som är vanligast. Guldkortet fungerar med alla mottagare på marknaden. Guldkortet används med stor säkerhet utav 75% utav alla som önskar ta in grattis kanaler med piratkort. P.g.a detta så finns det flest hex-filer (Avkodningsfiler) på nätet till just detta kort.

Mest använda kortet efter guldkort är Funcard, kortet har större minne än Guldkortet och proccessorn är snabbare. Fördelen med ett funcard är att det fungerar mer stabilare på vissa mottagare t.ex Force. Eftersom prosseccorn är större så kan avkodningsprogrammet innehålla fler instruktioner och därmed är det stabilare. Med ett funcard i mottagaren så kan du även skiffta mellan kanalerna snabbare, just p.g.a att funcardet är ett snabbare kort än guldkortet.

Sen finns det lite mer ovanliga kort så som Silverkort, Greencard och Funcard med 24lc128 eller 24lc256. Silverkortets Kortets proccessor har de egenskaper som behövs för att för att man skall kunna få plats med koder för flera olika kodningssystem i ett och samma kort. Men OBS till detta så behöver du en patchad mottagare. T.ex en Humax 5400 eller en Hyundai HSS 1000. Mer info längre ner på hemsidan.

Greencard, Bluecard och Funcard med 24lc128 eller 24lc256 är nya kort som har tagits fram för t.ex Conax och flerkodningsystems projekt. Mycket svårt att hitta filer till dessa kort för tillfället.

                               

Förutaom korten ovan så finns det 1`pic waferkort och 2`pics kort. Till dessa kort finns det idag inga filer så att de fungerar med Digitala mottagare. Korten fungerar endast med analaoga mottagare. Eftersom det analoga "D2mac" systemet håller på att dö ut så behandlar jag inte dessa kort.

Var får jag tag på Smartcards och programmerare?
Har du lite erfarenhet av elektronikbyggen så kan du själv tillverka piratkort. Men det är idag knappt lönt att tillverka kort själv eftersom det finns färdiga piratkort att köpa för ca. 100 kr. Kolla på t.ex. www.sat.nu, jag rekommenderar sat.nu eftersom jag handlat där själv är är mycket nöjd med deras leveranstid och support. Förutom själva kortet behövs det en programmerare för att programmera in hex-filer på kortet. Sat.nu har programmerare samt toma piratkort.





 
Länkar  
   (Här finner du fungerande länkar till sidor med uppdaterade koder)

   (Bra hemsida som alltid har uppdaterade filer både till Digital och Analog)

Tryck på respektive bild för att länkas vidare


Varför behöver jag en programmerare?
     Det finns de som tror att man kan programmera ett kort med fjärrkontrollen det är helt felaktigt. Men kan endast uppdatera koder med fjärrkontrollen. För att du skall kunna uppdatera kort med fjärrkontrollen, så måste du först ha programmerat piratkortet med avkodningsfiler (Hex-filer) med hjälp av en programmerare tex Infinity, SP2000, Millenium eller MP 3.5. Därefter kan man knappa in uppdateringskoder via fjärrkontrollen.


Vilken programmerare ska jag köpa?
Det finns flera olika programmerare på marknaden du kan välja mellan. Om du är ute efter en billig programmerare så skall du köpa en Infinity. Denna programmerare klarar av att programmera alla de vanligaste korten på marknaden. Sat.nu säljer Infinity med bruksanvisning som är mycket lätt att förstå, där står det förklarat hur du öppnar hex-filer med styprogrammet. Hex-filer laddar du hem på någon av de ovanstående länkarna. Programmeraren du kan se nedtill är en Infinity.Programmeraren programmerar korten då du trycker in dem i Korthållaren, men det går även att programmera lösa kretsar om du har en socklat kort. Ansluts till 9polig serieporten på en PC.
Styrprogrammet till programmeraren medföljer programmeraren. Infinity klarar av att programmera Wafercard, Goldcard, Bluecard, Silvercard och Greencard.        

Vill du ha en programmerare som är snabbare och klarar fler korttyper så skall du välja en MP 3.5. MP 3.5 är en mycket mer profforsionel programmerare med tanke på att den klarar av att programmera korten snabbare och klarar av att sättas i phoenix-läge. Phoenix läget används till t.ex vissa program som plockar ut SA och MK nycklar från originalkort så att ett piratkort kan göras självuppdaterande.      
MP 3.5 klarar av att programmera alla korten på marknaden, kommer det ett nytt kort så skriver tillverkaren ett nytt styrprogram så att även det kortet går att programmeras med MP 3.5. MP 3.5 är ett framtidssäkert val. Den enda nackdelen med denna programmerare är att den är lite dyrare. Programmeraren upptill är en MP 3.5. Programmerare för programmering av bland annat Waferkort, Goldcard, Bluecard, Silvercard , greencard och Funcard. Bruksanvinigen som medföljer förklarar hur du programmerar korten. Den klarar även av att programemra lösa ee-prom minnen från 24lc16 - 24lc256.


Inkoppling av programmerare.
   
Skall du använda en förlängnings kabel mellan dator och programmerare så se till att den är fullpolig och rak så att inga kablar är skiftade. Andvänd inte kablar av typ modemkablar, nollmodemskablar och filöverföringskablar eftersom dessa inte fungerar. Du kan inte heller använda en adapter mellan 25>9 som bara har 3 tråds kabel.


Vad är through Pic programming?
Det finns kort där kontaktplattorna C4/C8 inte är anslutna t.ex ( Guldkort, Bluecard, Silvercard, Greencard och Funcard). Detta gör att Eepromet på dessa kort inte kan programmeras via kontaktplattorna på kortet. Through Pic programmering är som det låter, man programmerar eepromet via Pic kretsen. När man ska programmera Eepromet så laddas först ett program och Eepromfilen ner i Pickretsen. Programmet man laddar ner i Pickretsen aktiveras och programmerar eepromet från pickretsen. Orsaken till varför korten inte har C4/C8 kopplade är att mottagaren eller CI-modulen raderar koderna på piratkortet ifall dessa är kopplade.
Både Infinity och MP 3.5 har inbyggt Throug pic programmering så det är inget du behöver bry dig om.


Styrprogram
Vill du kolla hur ett styrprogram till ser ut så kan du gå in på www.sat.nu:s hemsida och gå in under "Download" Där finner du styrprogrammen. Ladda hem dem och testa.


Som du kan se så är det väldigt lätt att programmera ett smartcard. Och om du misslyckas några gånger så är det ingen fara, du kan radera kortet och börja om på nytt.

Är det lagligt att avkoda kodade kanaler?
Programmerare och piratkort är ej olagliga att inneha. Det är fullt lagligt att sprida editorprogram, hex-konverter, styrprogram till olika programmerare m.m. Men det är däremot inte lagligt att sprida koder eller avkodningsprogram (t.ex Multimac eller Nordic) i Sverige. I bland annat Storbritannien och Holland är det inte olagligt. Länkarna på denna sida är länkar till sådana hemsidor som befinner sig i länder där det ej är olagligt, därav valet.


Jag kan på inga som helst omständigheter finnas skyldig till medverkan till piratavkodning eller dylikt. Jag upplyser endast om piratkortets funktion i utbildningssyfte. Med ordet Pirat kort syftar jag till ett kort med en PIC16F84 processor. Till alla dem som tänker använda piratkort med avsikt att avkoda kodade kanaler vill jag påpeka att Tv-bolagen inte kommer att få in resurser till att sända / köpa in filmer.


Copyright reserved to Rickard , 1999- 2001.
1