Make a hit to Guidehardware

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KDE  Ίσως το καλύτερο GUI περιβάλλον που υπάρχει για UNIX συστήματα 

 Αυτό που παρατηρήσαμε είναι η ευκολία που εγκαθίσταται πιά το LINUX κάνοντάς το προσιτό σέ όλους τους χρήστες .Κατά την άποψη μου όποια διανομή και να δοκιμάσετε δέν θα απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα και σίγουρα αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια , μόνο μήν πωρωθείτε και αρχίσετε να ονειρεύεστε σουβλιστό BILL γιατί τότε χάσατε. Το θέμα είναι να κερδίζουμε από τις εμπειρίες μας και όχι να στρατευόμαστε υπέρ του ενός η του άλλου Have fun  

MADRAKE 7: Ίσως η ευκολότερη εγκατάσταση Linux Box που έκανα ποτέ. Όλη γίνεται σέ γραφικό περιβάλλον ακόμα καί το partitioning με εύχρηστα εργαλεία και πολλές δυνατότητες. Υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες με μικρά προβλήματα που λύνονται στο KDE. Γενικότερα ήταν η καλύτερη διανομή από όσες έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Corel Linux: Μιά διανομή της Corel έρχεται να κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο των Win Linux συστημάτων μιά  και είναι η πιό καλά μελετημένη για να συνυπάρχει με τα Win9x .Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει είτε μέσα από τα Win  ,είτε καθαρή Linux με όλα τα βήματα μέσα από γραφικό περιβάλλον ,ακόμα και το LILO έχει το δικό του γραφικό. 

   Καί γιά να μήν παρεξηγηθούμε από κάποιους που ασχολούνται με το Linux σημειώνω ότι η αναφορά γίνεται στην πλειονότητα για τις Workstation εκδόσεις που είναι προσιτές σέ όλους τους χρήστες είτε μέσω δωρεάν διανομών ,είτε πακέτων σε προσιτή τιμή και όχι για τις επαγγελματικές  Advance Server και Professional πού απέχουν πολύ στο μέγεθος εγκατάστασης και στις απαιτήσεις λειτουργίας .

 

Red hat 7.1

 Μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες στο χώρο του Linux ήταν ο πυρήνας 2.4. Μόλις διαπιστώθηκε η αξιοπιστία του, οι μεγαλύτερες εταιρείες έτρεξαν να τον ενστερνιστούν και να παρουσιάσουν νέες διανομές. Μια από τις πιο διαδεδομένες διανομές είναι σίγουρα και αυτή της Redhat, η οποία έχει φτάσει στην έκδοση 7.1 και διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Από τη στιγμή της εγκατάστασης κιόλας φαίνονται τα νέα στοιχεία της έκδοσης 7.1.
 Η εκκίνηση της εγκατάστασης γίνεται από το πρώτο CD-ROM που είναι bootable. Για μια στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια οθόνη που μας θυμίζει τη γνώριμη από τα Windows Blue Screen. Τίποτε άλλο δεν εμφανίζεται για μερικές στιγμές, μέχρι να γίνει mount το CD-ROM και να ξεκινήσουν να φορτώνονται οι πρώτες γραμμές κώδικα του πυρήνα. Το interface της εγκατάστασης έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις και εμφανίζεται πολύ καλύτερο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το user guide, που έχει παραμείνει το ίδιο. Όλες οι συσκευές αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν και καθ όλη τη διάρκεια της εγκατάστασης το mouse ήταν διαθέσιμο. Η νέα έκδοση του Linux διαθέτει προκαθορισμένες εγκαταστάσεις για server, workstation και laptop. Ανάλογα με το ποια θα επιλέξουμε, εγκαθίστανται και τα αντίστοιχα components. Για τους πιο πεπειραμένους χρήστες υπάρχει και ένα user-defined mode, για να επιλέξουμε εμείς ποια components θα εγκατασταθούν. Η όλη διαδικασία είναι ασύγκριτα πιο φιλική από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στο παρελθόν και ο κάθε επαγγελματίας χρήστης θα καταφέρει να στήσει το σύστημα όπως επιθυμεί. Οι πιο αρχάριοι χρήστες ίσως να προτιμήσουν να εγκαταστήσουν τη διανομή του Mandrake, η οποία προσφέρει μια πλήρως αυτοματοποιημένη εγκατάσταση..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

 
  How-To Ελληνικό για Linux Fonts Ελληνικά για Linux
Red Hat Linux
K.D.E Linux
Corell Linux  
Linux Official   Μπορείτε να ψάξετε για θέματα μέσα στο site


 

FTP search Engine  Mailshell το έξυπνο mailbox

 

1