Tornar a




0. CAPÍTOL INTRODUCTORI:
El #Catalunya, un dels millors canals per ciberlligar.



Què és ciberlligar? Per què hem de ciberlligar? Es pot ciberlligar simultàniament amb dos, tres o més ciberamants? Quin és el mòdem més adient per practicar el cibersexe? Podem fer-ho, per Infovia? Pot esdevenir-se el fenomen pel qual estem ciberlligant amb un noi o noia que en realitat no ho és? Té activitat sexual, l'Scytale? És més sexi el mIRC o bé el Jawer? És convenient usar cibercondó quan practiquem el cibersexe?

De ben segur que molts de vosaltres us heu fet algunes d'aquestes preguntes. Sabem fins i tot que, per alguns, aquestes qüestions són una preocupació bàsica. És per això que al #Catalunya iniciem aquest curset pràctic que, de la mà del professor Segons, pretén donar resposta a cadascuna d'aquestes preguntes i a moltes d'altres, que analitzarem bit a bit.

En aquesta primera lliçó introductòria examinarem l'espai en què es desenvoluparà la nostra ciberelació i la consegüent ciberlligamenta. O sigui, analitzarem el nostre canal com a àmbit d'inter-ciberelació i d'inter-ciberlligamenta.

Heu de saber que el #Catalunya és un dels més aptes de la xarxa per practicar l'art de ciberlligar i el cibersexe que se'n deriva. Això és així, bàsicament, per raons geoestratègiques. En efecte, ens agradi o no, Catalunya és un país collonut però petit, i molts dels companys o companyes amb qui ciberlligarem seran, per així dir-ho, gairebé veïns. I ja diu la dita que quan més veïns més endins...

Cal dir, en aquest aspecte, que els amics i amigues del País Valencià i de les Illes Balears que intenten ciberlligar al nostre canal veuen disminuïda en alguns graus la seva capacitat de ciberelació: No us preocupeu, companys! Com sabeu, la vida és menjar, beure i posar i treure, i si convideu al/la vostre ciberamant a una bona paellà o a una ensaïmada de cabell d'àngel, segons s'escaigui, la vostra potencialitat com a ciberamants quedarà plenament restablerta. Si es dóna el cas a la inversa -o sigui, que sigueu gent del Principat els que vulgueu lligar amb algun/a valencià/na o illenc/a assidu/a al nostre canal-, no dubteu a convidar-lo a conill o a botifarra amb seques, segons convingui.

Aquest factor geoestràtegic del qual parlem, que fa del nostre canal un dels més aptes per ciberlligar, ve potenciat, essencialment, per un curiós fenomen que consisteix en la possibilitat de fer extensible o 100% compatible la ciberelació amb la "relació", altrament dita "vida real".

Cal plantejar-nos, arribats en aquest punt, si són sempre 100% compatibles les ciberelacions amb les "relacions". O sigui, si és convenient transformar sempre el format ".ciberelació" en format ".relació".

Però això, amics i amigues, ja és tema per una altra lliçó.








1. MÈTODES PER CONTACTAR AMB AQUELL NICK QUE ENS FA CIBERPATXOCA



Hi ha moments que estem xatejant i que, a través de la connexió TCP/IP, ens arriba un estrany impuls pel qual ens pren un desig irrefrenable de prendre contacte amb un determinat nick. És característic notar, en aquests instants, una activitat inusual al mòdem. Eminents ircaires han arribat a la conclusió que el fenomen ve produït per paquets d'informació no vàlids, enviats voluntàriament o involuntària, que provoquen en la nostra connexió el conegut fenomen de la ciberpatxoca. Hi ha qui ha trobat paral·lelismes entre aquest fenomen i el que, en la "vida real", es produeix en el nostre entrecuix quan veiem un senyor o una senyora de físic i/o psíquic admirable.

Però... què hem de fer quan un determinat nick, ja sigui voluntàriament o involuntàriament, ens envia aquests paquets d'informació provocant semblant fenomen? Podem superar d'alguna manera el desbordament en la nostra connexió? És cert que podem neutralitzar les convulsions del nostre mòdem aconseguint connectar amb l'usuari que ha provocat la ciberpatxoca?

La resposta és , i en aquesta lliçó comentarem totes i cadascuna de les opcions viables per neutralitzar el fenomen de la ciberpatxoca i convertir-lo en una ciberelació que desembocarà en ciberlligamenta.

En efecte, hi ha tres mètodes per establir contacte amb el nick que ens ha produït la ciberpatxoca, cadascun d'ells amb unes característiques que el faran més o menys adequat segons com actuï el nick que ha provocat la ciberpatxoca en la nostra connexió. Anem a analitzar-los pas a pas.


I. LA FINESTRA PRIVADA

El primer, el més senzill i en segons quins casos el més adient, consisteix en obrir una finestra privada o query al nick en qüestió. Per fer-ho, cal seguir els següents passos:

  • 1. Ombrejarem el nick que ens ha provocat la ciberpatxoca punxant-lo amb el ratolí.
  • 2.Tornarem a punxar el nick en qüestió, aquesta vegada dues vegades i seguidament, com si féssim allioli.
    • AVANTATGES: A diferència del DCC/CHAT, si no ens contesta a la primera frase podem anar insistint... fins que ens faci un /ignore.
    • INCONVENIENTS: Si hi ha lag (retards en l'arribada d'informació) o caigudes de servidors, no sabrem si el nick en qüestió evita que hi iniciem una ciberelació o no.


II. CONNEXIÓ DIRECTA O DCC/CHAT

El segon mètode consisteix en obrir una connexió directa amb l'usuari, altrament dita DCC/CHAT. Aquest tipus de requesta requereix una tècnica més depurada que anem a desglossar tot seguit:

  • 1. Ombrejarem el nick que ens ha provocat la ciberpatxoca punxant-lo amb el ratolí.
  • 2. Premerem el botó dret del ratolí. Apareixerà un menú.
  • 3. Del menú que ha aparegut, punxarem a DCC. Apareixeran dues opcions.
  • 4. De les dues opcions que han aparegut ara, punxarem a CHAT. Apareixerà una finestra.
  • 5. Esperar que el nick que ha desbordat la nostra connexió accepti la requesta ...o no!
    • AVANTATGES: Aquests tipus de xat, a diferència dels canals i de les finestres privades, no es veu afectat pel lag dels servidors. En ser una connexió d'usuari a usuari, la conversa és més profunda, i ja se sap que en la ciberlligamenta la profunditat és bàsica. Si el nick que ens ha provocat la ciberpatxoca està davant l'ordinador, faci el que faci veurà la finestra i per tant la nostra requesta.
    • INCONVENIENTS: Si el nick en qüestió tria l'opció Cancel o, especialment, Ignore, ja podem plegar en el nostre intent de superar el fenomen de la ciberpatxoca establint-hi contacte.


III. LA FINESTRA DEL CANAL

El tercer i últim mètode, que és el més castís i exhibicionista, consisteix en dirigir-nos-hi a través de la finestra del canal.

    • AVANTATGES: Si el nick que ha provocat la ciberpatxoca està parlant pel canal, no pot fer veure que no ens respon perquè està molt enfeinat, perquè està absent ( away) o perquè té lag.
    • INCONVENIENTS: Tot el canal coneixerà les nostres misèries i ens arrisquem a ser víctimes d'una riallada general.




Quin d'aquests mètodes és més convenient d'utilitzar? Quin és el que ens recomanes, oh, professor Segons?, sé que molts us estareu preguntant angoixats. Doncs bé: abans de triar-ne un o un altre, experts ciberlligadors aconsellen fer un estudi retrospectiu de camp. Efectivament, cal que revisem minuciosament els logs o textos del canal (que prèviament haurem d'haver anat gravant pacientment), en els quals hi aparegui xatejant el nick que ha provocat la ciberpatxoca en la nostra connexió. El nostre minuciós estudi haurà de donar resposta a la següent premissa: Com es comporta en el xat el nick que ens ha provocat la ciberpatxoca?

Respostes possibles:

a) No parla mai pel canal, sembla cibermut.

b) Parla pels descosits pel canal. De fet, és el/la típic/a plepa que fa flood a la penya repetint tot el que diu 5 o 6 vegades com a mínim i enviant sempre els mateixos lamentables dibuixos pel canal.

c) Umm... no sabria què dir-te. A vegades no parla, però a vegades sembla una cotorra. No el/la podria classificar ni en l'opció a ni en la b.

Segons quin sigui el resultat, procedirem a usar un mètode o un altre de presa de contacte:

Opció a

Si el nostre rigorós anàlisi ha donat com a resposta l'opció a, ens trobem, gairebé amb absoluta seguretat, amb un nick que es mou bàsicament per finestres privades o bé que, mentre està connectat a l'IRC, també fa anar el navegador o el correu electrònic. Haurem d'usar, sens dubte, el mètode número II, és a dir, la connexió directa o DCC/CHAT. És l'única manera d'assegurar-nos que rebi la nostra finestra, ja que li arribarà fins i tot si està usant el navegador o qualsevol altre utensili internet. Com que aquesta espècie d'ircaire no acostuma a estar pendent del que es diu al canal, el més segur és que no tingui ni idea de qui som nosaltres, si no hi hem parlat abans que ens provoqués la ciberpatxoca. Encara que només sigui per curiositat, doncs, gairebé segur que farà Accept a la nostra requesta. Les paraules que li direm a continuació seran bàsiques (veure
Lliçó n.2).

Opció b

Si el resultat ha estat la resposta b, ens trobem davant d'un nick extravertit, amant de la conversa a canal obert i a tot drap. Sovint, aquesta espècie d'ircaire no sap ni com funcionen les finestres privades, i se sent summament incòmode quan se n'hi envia una: On col·loco ara aquest quadrat que m'ha aparegut aquí de sobte no sé com? Per què haig de parlar per aquí, si parlant pel canal em llegeix tothom a la vegada i pot veure més gent els espectaculars dibuixos que envio?, són algunes de les preguntes que es faran abans de tancar-nos la finestra i oblidar-nos. El mètode a usar en aquest cas serà, sens dubte, el número III: haurem de prendre-hi contacte a través de la finestra del canal, on aquest/a ircaire s'hi troba com peix a l'aigua.

Opció c

Si el resultat ha estat l'opció c, vol dir que ens trobem davant d'un/a ircaire intrínsecament imprevisible. Aquesta és probablement l'espècie més nombrosa d'ircaires, i combina hàbilment la xerrameca pel canal amb la de les finestres privades. Dirigir-nos-hi pel canal és arriscat, ja que és molt fàcil que li passi per alt la nostra requesta o que, per mandra de canviar de finestra, no la contesti, i si no contesta nosaltres no podrem saber mai si realment no l'ha llegit o senzillament passa de nosaltres. Enviar-li un DCC/CHAT pot ser en alguns casos una solució massa dràstica, ja que aquesta espècie d'ircaire no sol utilitzar-lo per ser poc pràctic (requereix, per connectar, massa botons, i no pots tancar la finestra a l'usuari sense que aquest se n'adoni amb un session chat is closed. El millor, doncs, serà enviar-li una finestra privada, que no és ben bé ni una cosa ni l'altra, com el/la nostre/a imprevisible ircaire.

Ara ja sabem, doncs, com hem de prendre contacte amb aquest nick que ens fa ciberpatxoca per superar aquest fenomen que provoca inusuals vibracions en el nostre mòdem. En la 2a lliçó analitzarem un element que pot fer fracassar (o no) el nostre intent de ciberlligar: les primeres paraules que li haurem de dir.








2. LES PRIMERES PARAULES: ESTRATÈGIES A SEGUIR EN LA PRESA DE CONTACTE



És habitual el fet que, quan hem escollit el mètode més adient per prendre contacte amb un determinat nick que ens fa ciberpatxoca (veure
Lliçó 1), no sabem quines són les paraules que hem d'enviar-li via TCP/IP ni, el que és pitjor, quina estratègia de ciberlligamenta hem de seguir. Quan a algú que ha fracassat en el procés de ciberlligamenta se li pregunta quines són les primeres paraules que ha dit al nick en qüestió, és molt comú que respongui disbarats com: Doncs li he preguntat com es deia i quants anys tenia, o bé Li he demanat que d'on era.

Segons estadístiques, efectivament, 9 de cada 10 fracassos en intents de ciberlligamenta són deguts a una mala elecció de les primeres paraules dites o d'haver seguit una estratègia no adequada. Per això, en aquesta lliçó, abordarem tan fonamental aspecte i assortirem als nostres lectors, a més a més, d'algunes estratègies de comprovada eficàcia.

Abans que res, però, hem de tenir clares dues premisses sense les quals qualsevol estratègia que utilitzem es veurà abocada al fracàs. En primer lloc, cal que ens fem els interessants davant el nick amb el qual volem ciberlligar. En segon lloc, cal que siguem coherents amb l'estratègia adoptada. Els diàlegs en els quals us veieu abocats, per tant, els heu de seguir sempre en relació amb el paper que hàgiu triat per fer-vos els interessants. I recordeu que, un cop hàgiu aconseguit captar l'atenció, caldrà que porteu la conversa cap a un terreny més personal i amistós, en el qual, gràcies a les dades del nick que haureu adquirit abans, us hi podreu moure amb certa comoditat. Ara bé; si el nick amb el qual voleu ciberlligar es limita a respondre-us: Mande? Comando no encontrado!, us recomanem un bon ciberpsicòleg.

Havent consultat experts ciberlligadors sobre quines són les estratègies més idònies per emprendre un procés de ciberlligamenta, hem decidit revelar 5 d'aquestes estratègies pels lectors d'aquest Curset. Hem seleccionat -també en rigorosa exclusiva pels nostres lectors- dos fragments de converses entre experts ciberlligadors i nicks amb qui estan ciberlligant.

Aquí teniu les estratègies seleccionades:



EL/LA CIBERSUÏCIDA

La tàctica que seguirem en aquest cas és la de fer-nos passar per un maníac-ciberdepressiu que amenaça amb autopotejar-se i autobandejar-se del canal -altrament dit fer-se un kick+ban- si el nick amb qui vol prendre contacte no fa cas de la seva requesta.

Per fer-ho versemblant, hem d'usar frases d'un to patètic i desesperat, a l'estil de: Contesta'm o em kiquejo, t'ho juro... o bé: Què estàs intentant, tan callada? No facis res estrany o premo el kick+ban!

Evidentment, la persona amb qui volem ciberlligar pensarà que estem com un llum o bé que som molt "graciosos"; això és el de menys: l'important és que sentirà curiositat per nosaltres i que hi conversarà iniciant un procés de ciberelació que acabarà convertint-se en ciberlligamenta.



L'ENQUESTADOR/A

L'estratègia consisteix en fer-nos passar per algú que està fent un interessantíssim i innovador estudi sobre el comportament als xats.

Perquè doni els resultats previstos, el primer que hem de fer sempre és enviar-li un paràgraf molt llarg al nick en qüestió. Per entendre'ns: no hem de dir primer "hola" o "hola, com estàs?" i prémer el retorn, sinó enviar-li de cop entre 6 i 10 línies d'informació. Això farà que cridem l'atenció al nick al qual li fem la requesta i que, per tant, llegeixi amb curiositat el rotllo que li haurem enviat. El que li haurem de dir en aquestes línies és aproximadament el següent:

L'Institut d'Estudis Telemàtics (secció IRC), en col·laboració amb diverses institucions europees i nord-americanes, està realitzant l'estudi sobre el comportament i hàbits al xat a nivell mundial. Li agrairíem que tingués l'amabilitat de respondre a les preguntes que li farà el nostre enquestador autoritzat amb n.4314969. Pot visitar el nostre web site a http://posar_una_adreça_llarguíssima_ i_complicada_(amb_molts_números_i_combinacions_de_majúscules_
i_minúscules)_perquè_si_té_la_paciència_de_ comprovar-la_i_ens_diu_
que_no_existeix_li_podem_dir_que_és_perquè_es_deu_haver
_equivocat_en_alguna_lletra.
Moltíssimes gràcies per la seva col·laboració. Entre els participants de l'enquesta se sortejarà una panera de Nadal gentilesa de supermercats
El Rave, "la compra que més em satisfà".



Les preguntes que li haurem de fer en l'"enquesta" han d'anar encaminades, naturalment, cap als nostres interessos cibercuncupiscents. Així, podem extreure informacions essencials per saber si pot tenir èxit el nostre intent de ciberlligamenta i cap a on hem d'encaminar la nostra requesta. A part de demanar-li, òbviament, el nom de pila i l'adreça de correu electrònic, dissimulades entre altres preguntes de caràcter neutre li podem preguntar coses com: Ha connectat mai al xat amb la intenció de trobar ciberamant o ciberparella? , Si un ciberconegut li proposés d'anar a sopar hi accediria? , Què significa, per vostè, el cibersexe?



ATAC ZOMBI

A vegades, la millor estratègia que podem seguir és aquella que, de tan lamentablement tòpica, ningú amb dos dits de front utilitzaria. L'atac zombi consisteix, en efecte, en envestir a la nostra víctima amb preguntes que semblen fetes per algú que no és d'eixe món:

       1. Estudies o treballes?
       2. Què fa un/a noi/a com tu en un canal com aquest?

El nick amb qui volem ciberlligar pensarà: Quina persona que vulgui realment ciberlligar farà unes preguntes tan estúpides i ridícules?, i se li despertarà la curiositat per saber qui és aquest/a tio/tia enrotllat/da.

Evidentment, en desenvolupar-se la conversa, haurem de seguir amb aquest to d'ambigüitat calculada per mantenir el seu ciberinterès.



TERMIRCNEITOR

Seguint aquesta tècnica, l'interès que provocarem en el nick a qui li fem la requesta ve produït per un efecte retroactiu de tensió/estupefacció. Perquè l'estratègia doni resultats, hem de plantejar l'IRC com una mena de guerra de les galàxies, amb ferotges batalles entre bàndols d'ircops i on nosaltres, evidentment, juguem el paper dels bons de la pel·lícula i de salvadors de la xarxa.

Cal que ens fem passar per una mena de Terminator de l'IRC que demana explicacions a un nick que -suposadament- està agredint la seva connexió.

Per fer el nostre paper creïble, cal que combinem terminologia de telemàtica especialitzada -perquè l'altre persona no entengui res del que li estem dient i, en canvi, sembli que nosaltres hi entenem molt-, amb amenaces casernàries. També cal que repetim moltes vegades tot el que diem, d'acord amb un to nerviós i esverat, i que usem moltes expressions i paraules angleses encara que n'hi hagi d'equivalents en català, perquè els anglicismes sempre vesteixen molt.
Entremig de les nostres amenaces i exigències de rendició, hem d'incloure avisos suposadament generats pel nostre espectacular escript de guerra. Aquests "avisos", que aniran apareixent entremig de la conversa -a l'estil dels escripts més habituals-, serviran per acoquinar el nick en qüestió que, per demostrar la seva innocència i evitar conflictes, estarà disposat a respondre qualsevol pregunta que li fem, cosa que haurem d'aprofitar per assabentar-nos des d'on connecta, com es diu i a què es dedica, entre d'altres qüestions.

Perquè n'agafeu la filosofia, us transcrivim en exclusiva un fragment d'un log d'un expert ciberlligador que segueix aquesta estratègia:

[...]
ciberlligadorper què em provoques timeouts en el protocol PPP?
ciberlligadorper què em provoques timeouts en el protocol PPP?
nick??
ciberlligadorKILLERPOWER v.4.69 APUNTANT OBJECTIU
ciberlligadorestàs amb ells, oi?
ciberlligadorestàs amb ells, oi?
nickno sé de què em parles??
ciberlligador195.830.715 CONNECTION LOCALIZED
nickamb qui??
ciberlligadorno dissimulis
ciberlligadorno dissimulis
ciberlligadoramb Badblack i els altres ircops
[SOUND riuremalèfic.wav]
ciberlligadorPLATAFORMA LLENÇAVIRUS ACTIVED
nickno sé de què m'estàs parlant, de veritat!!
ciberlligadorESPERANT ORDRES PER NEUTRALITZAR CONNECTION 195.830.715
ciberlligadora veure, des d'on connectes i com et dius?
ciberlligadora veure, des d'on connectes i com et dius?
ciberlligadorcontesta o ets home mort
ciberlligadorcontesta o ets home mort
[...]




L'ENYORADÍS/SA 'NAMORAT/DA

A vegades, segons amb qui vulguem ciberlligar, el millor serà adoptar una estratègia, diguem-ne, carrinclona, que dóna -al contrari del que el sentit comú faria pensar-, excel·lents resultats. És importantíssim no oblidar, quan seguim aquesta estratègia, de posar moltes emoticones de plor.

A continuació teniu un fragment d'un log real (amb els nicks canviats per guardar l'anonimat) en el qual veureu perfectament en què consisteix la tècnica:

[...]
ciberlligadorhola, ets la Conxa de Viladecavalls?
nickdoncs no, ho sento
ciberlligadorho sabia... ja no puc més...
nickquè vols dir?
ciberlligadorla vaig conèixer en una finestra com aquesta...
ciberlligador:,( :,(
nickpobre, entenc... em sap molt greu, de veritat
ciberlligador:,( :,(
ciberlligadord'on ets, tu?
nickde Palafrugell. I tu?
ciberlligadorde Cardedéu
ciberlligador:,( :,(
nickfa molt que vas conèixer aquesta noia?
[...]


Fixeu-vos que, amb aquesta estratègia, aconseguim que sigui la persona amb qui volem ciberlligar la que ens faci les preguntes. Evidentment, d'una manera gradual, haurem d'anar "oblidant" a la tal "Conxa" de la qual estàvem tan 'namorats i interessar-nos per aquesta altra persona a qui hem ciberentendrit el cor.








3. PODEM FER-HO, PER INFOVIA?



Una qüestió que preocupa a molts ircaires és si podem fer-ho o no a través d'Infovia. Tots hem llegit alguna vegada parelles de ciberamants relatant amb pèls i senyals els ciberorgasmes que han aconseguit a l'IRC en la intimitat d'una finestra privada. Però... és del tot segur, practicar el cibersexe a través d'Infovia? S'hi pot aconseguir la suficient velocitat de connexió per tenir un bon ciberorgasme? Què pot passar si un dels dos ciberamants té lag? Parlem-ne.

És comunament acceptat el fet que les connexions telefòniques en general i Infovia en particular deixen molt a desitjar. Molts haureu tingut l'experiència de trucar al vostre amic o amiga i -mentre li expliqueu amb veu xiuxiuejant i enganxifosa tot allò que li fareu quan arribeu a casa seva- trobar-vos que s'ha creuat la vostra trucada amb la que la veïna manté amb el seu respectiu amant, formant així una mena d'orgia telefònica involuntària. Ara que hem desterrat el telèfon -aquell artefacte que serveix per comunicar-se amb l'àvia- els problemes els tenim amb Infovia. Perquè, efectivament, practicar el cibersexe a través d'Infovia té els seus riscos, i ja sabem que les imprudències es paguen cada cop més... i cada dos mesos!

Un dels inconvenients majors que té practicar el cibersexe a través d'Infovia són els lags o retards en l'arribada d'informació. Moltes parelles de ciberamants que practiquen el cibersexe es troben amb seriosos problemes de sincronització, ja que mentre un es troba en ple ciberorgasme, l'altre, per problemes de lag, encara està "escalfant motors".

Encara és més problemàtic, però, el fenomen de l'Infovia interruptus. L'Infovia interruptus, en efecte, consisteix en el fet que un dels dos ciberamants sigui despenjat de la connexió, fenomen força freqüent a Infovia i sobretot a l'IRC. Nou de cada deu ciberpsicòlegs enquestats afirmen que l'Infovia interruptus provoca ciberfrustració en les parelles de ciberamants i que és la causa directa del trencament de moltes ciberelacions.

Per últim, si volem practicar el cibersexe, hem de tenir en compte també que hi hagi una velocitat de connexió òptima. És unànimement acceptat que les connexions d'Infovia són summament lentes, especialment en les hores punta. Paradoxalment, però, moltes de les parelles de ciberamants consultades, asseguren que això reporta un ciberplaer més durador en les sessions de cibersexe, i que, per entendre'ns, és com si ho féssim a càmera lenta. Hi ha també ciberparelles, però, que els agraden les emocions fortes i prefereixen les velocitats vertiginoses. Aquests ciberamants afirmen haver arribat al "punt ciberG" mercès a haver aconseguit miraculosament una connexió a velocitats superiors als 28.000 bauds per segon.

En resum, pel que fa al sexe per Infovia, és recomanable provar-lo, però li passa el mateix que als canelons: acostumen a ser millors els que es feien a l'època dels pares o dels avis.



©Joan Segons




Correu e.

Pàgina principal

1