Editoriaal
Het is weer eens zover. De inktvoorraden zijn aangevuld, de postduiven goed doorvoed en de nieuwe inzendingen verwerkt. De tijd is rijp voor een nieuwe aflevering van uw geliefkoosde tijdschrift.
Welke 9 plagen kunnen we deze keer op de nietsvermoedende mensheid loslaten? Ten eerste een karrevracht gedichten. Zo is Majakofski nog steeds niet dood genoeg om ons gerust te laten. We zitten onderhand reeds aan Deel 6 van zijn schier eindeloze Oorlog en Heelal. Vervolgens hebben we nog een pagina die omineus genoeg 'gedichten' getiteld is, van de hand van Tomas De Boeck. Vervolgens kan ik ook berichten dat Hepelenica een vervolg op AD(H)D heeft geschreven, dat op kundige wijze de titel 'AD(H)Dtwee' opgeplakt kreeg. Het enige dat er nu nog aan ontbreekt zou zijn dat Krasnayin óók een gedichtje geschreven heeft. En, oh wee, dat heeft hij nog gedaan ook! Gecamoufleerd onder de hoofding 'John Coltrane draagt geen hoed' weet hij dit gedicht binnen te smokkelen op de redactie. En alsof de situatie zo nog niet heikel genoeg is laat hij nog een hoop wasberen op ons los onder de vorm van een sonatine. Gelukkig Beat hij spontaan zijn excuses aan in de eerste van een reeks beschouwingen over de Beatpoëzie (waar natuurlijk opnieuw 2 gedichten in staan als voorbeeld).
Ik hoor de lezer al hoorbaar kreunen bij het zien van al dat dichtgeweld. Maar gelukkig komt vanuit het verre Nederland hulp gesneld. De koene ridder van dienst is Dirk Bakker die onze verontruste ziel tot rust brengt met enkele pagina's natuurschoon. In een door hem zelf uitgevonden vertelstijl leest Bakker ons een verhaaltje voor over wiegende berkentakken. In een meditatieve contemplatie gebracht door zijn 'Repetabs', kan men vervolgens genieten van korte bed-timestory over de heldendaden van de Argonauten op tram 10, het kunstenaarsgezelschap waarvan dit tijdschrift uitgaat.
En omdat het oog nu eenmaal meer wil dan woorden alleen, bieden we u een blik achter de schermen van ²Ware. Mordax heeft 4 representatieve werken uit zijn oeuvre gekozen en geeft er een woordje uitleg bij.
Om dit editoriaal te eindigen met een vrolijke noot: gezien de ongelooflijk goedkope prijs van dit tijschrift, en de hoge tolgelden die de post oplegt aan maatschappijvernietigende werken, zullen we ons op 2 mei 2001 genoodzaakt zien de prijs van Het logische eindpunt te verhogen tot 40 F (1 euro) per nummer. Zolang uw abonnement nog niet verlopen is blijven vanzelfsprekend de oude tarieven nog gelden, maar voor nieuwe abonnementen en verlengingen na 2 mei zal een jaarabonnement dus 200 F bedragen, wat nog steeds een erg lage prijs is.