i korte trekk...





Litt om Kerrs Pink

For 30 år siden, i 1972 oppstod bandet Memories som var en tidlig forløper til Kerrs Pink. Jostein Hansen, som i dag spiller bass i gruppa, og som den gang spilte gitar, fikk med seg en rekke kamerater og startet bandet. De fleste av disse hadde kort fartstid i gruppa, og det var ikke før i 1973 at bandet fant ut at progressiv rock var tingen for dem. Navnet ble byttet ut til fordel for Cash Pink, en omskriving av potet-sorten.

I oktober året etter kom bl.a. gitaristen Harald Lytomt inn i gruppa, en person som utvilsomt skulle sette sitt klare preg på bandet i de påfølgende årene. Han kom fra en musikalsk familie, og skulle etterhvert fungere som den musikalske lederen i gruppa. På denne tiden fikk de øynene opp for grupper som Wishbone Ash, Camel og Genesis. Den gang som nå vokste ikke spillejobber, for den type band på trær, men spilte man musikk det var mulig å danse til, var det desto lettere å få spille ute. Materialet de spilte var alt i fra Gluntan til Uriah Heep og Deep Purple(!).

I løpet av de to neste årene (1975-76) skulle det hende en del viktige ting med gruppa. Jostein Hansen la gitaren på hylla til fordel for bassen, som en naturlig følge av at bandet på dette tidspunktet hadde hele fire gitarister(!), og behovet for en bassist meldte seg akutt. Gitaristene ble så redusert til to personer, deriblant nyankomne Per Frydenlund som skulle bli fast gitarist i noen år. Navnet Cash Pink ble dessuten byttet ut med Kerrs Pink, og gruppa tok nå steget fra å være et «progressivt danseband» til å bli et konsert-band. Egne komposisjoner ble for første gang mer vektlagt enn cover-låter, og de opplevde å bli spilt på svensk riksradio i programmet «Bandet Går» med et kassettopptak.

I skrivende stund har Kerrs Pink fem album bak seg, i tillegg til deltakelse på ulike samlere, både her hjemme og i utlandet. Her til lands selger de knapt nok plater(!), mens ute i den store verden går det desto mer unna salgsmessig. Spesielt i land som Japan, fremfor alt, og i andre land som Frankrike, USA og Nederland blir det solgt en del. De befinner seg på det franske prog-labelet Muséa, hvor de er i godt selskap med grupper som Pulsar og Änglagård. Kontrakten med Muséa innebærer dessuten at platene distribueres i samtlige verdensdeler.


I 1997 kom de ut med sitt fjerde album titulert "Art Of Complex Simplicity", et album hvor Kerrs Pink har kommet opp med en del nye og interessante vrier på saker og ting stilmessig, mens soundet og helheten er beholdt i rikelige mengder. Og sammenlignet med samtlige av gruppas tidligere plater, har denne CD'en blitt gjenstand for en klarere og varmere produksjon. Ganske komisk egentlig, for saken er den at hele innspillingen ble gjort på en låve(!), i Indre Østfold. Et par anmeldelser av plata finner du her.


I september 2002 ble bandets til nå siste album "Tidings" sluppet på markedet. Plata avslørte at Kerrs Pink hadde utviklet seg i en noe mer moderne og symfonisk retning enn tidligere, men det var fortsatt mulig å kjenne igjen deres umiskjennelige sound. Albumet var i større grad et "band-produkt" enn forgjengeren "Art Of Complex Simplicity". Omtaler av plata finner du her.


Kerrs Pink er dessverre ikke så ofte å se live. Men på 70- og på begynnelsen av 80-tallet stod de ofte på scenen, i Østfold, via Oslo og Bergen og til Høyanger osv. I løpet av de siste seks årene så har de ikke spilt stort mer enn 5-6 ganger. Samtlige av disse konsertene har foregått i Indre Østfold. Undertegnende var så heldig å få være tilstede på deres 25-årsjubileum 24/5-97 på Slitu, samt 30-årsjubileumet 20/9-02 i Askim. Begge var fantastiske opplevelser - helt klart minner for livet. Du kan lese mer om dette her.


Tilbake 1