Sådan bliver cyklister i Danmark unødvendigt forulempet og handikappet !
Datoerne i det følgende betyder ikke, hvornår de af mig kritiserede tiltag blev gennemført, men hvornår jeg først fik kendskab til dem (ellers også beskrev dem, for nogle tilfælde har stået på i længere tid, op til årtier!).
- Sortedam Dossering, Peblingesø Dossering
Jeg overvejer at tage mit liv!
Stierne har jeg hidtil kunnet bruge til at kunne cykle i frisk luft uden dieselos og uden fare for at blive kørt over.
Ny har idioterne lukket disse stier med idiotgitre alle hundrede meter!
Netop disse stier var de eneste der var tilbage hvor jeg kunne cykle uden at blive udsat for biltrafikkens farer og gener!
For nogle år siden død en ung kvinde i krydset Nørre Søgade × Gyldenløvsgade. Hun havde intet valg, hun var tvunget på dette stykke af en forfejlet trafikpolitik der siger at cyklisterne skal tvinges længs person- og lastbilstætte og dieselos- og partikelfyldte hovedveje istedetfor at måtte cykle på de stille og rolige sideveje og disse stier.
De der har bestemt dette nyeste tiltag til at formindske cyklisttrafikken, har blod på deres samvittighed!
Denne måde at føre trafikpolitik på vil kun fremme endnu mere bilisme, denne tankeløshed kan naturligvis ikke bedømmes bedre end, og de der har taget beslutningen burde fjernes fra deres poster, de er ikke værd at blive sidende der længere:
00
Januar 2004
- Afspærring af Lauritz Sørensens Vej mod Dalgas Boulevard
Endnu et eksempel på en helt forejlet frafikpolitik som udsætter cyklisterne for komplet unødvendige gener.
Aspærringen tager overhovedet ikke højde for at cyklisterne der fra Dalgas Boulevard skal videre mod Finsensvej med fordel kunne køre denne afkortning. Istedet bliver de gelejdet hele vejen til krydset med Finsensvej, hvor de så først må opleve lyset blive rødt, da dette lys er indstillet efter bilernes præmisser, og cyklisterne ikke kan nå at komme med den grønne bølge, når de starter samtidig med bilerne fra Dalgas Boulevard × Bernard Bangs Allé!
Andre komuner kan snilt finde ud af at lave cyklistvenlige løsninger, se eksemplet med Virum Vandvej.
Ud over tidstabet er der også at bemærke at cyklisterne så i længere tid er udsat for bil- og dieselosen. Især småpartikler fra de nye direktindsprøjtende benzinmotorer anses i stigende grad for farlige. Man burde gøre alt for at minimere cyklisternes udsathed overfor disse farlige småpartikler, isedet øger man den.
På grund af den decideret sundhedsfarlige trafikpolitik overfor cyklisterne, må vi her igen dumpe.
00
Januar 2004
- Peter Bangs Vej mellem Dalgas Boulevard og Jyllands Allé i begge retninger
Hvorfor er cykelstien i så dårlig i så lang tid, mens vejbanen virker forholdsvis frisk og glat?
Eksempler er skader ved de nysatte trækasser, flere fra dårligt asfaltering efter udgravninger, frost- og vinterskader, etc. En sådan belægning vil, på en vej til biler, medføre stor ståhej og råben op om snarlig forbedring.
Men fordi pengene hellere skulle bruges for at genere cyklisterne endnu mere gennem nye cykelstier, og fordi det ikke prioriteres højt at cykelstierne vedligeholdes, og fordi folk råber op om nye cykelstier, istedet for først at måle politikere om deres evne til at vedlige de eksisterende, så går den første politik klart igennem hos befolkningen. Måske også fordi stadigt flere fravælger cyklen, tildels på baggrund af de problemer som man som cyklist har at komme frem i trafikken!
Den opmærksomme læser kan nok udregne, at vi her ikke kommer med begejstrede, høje karakterer, så vi gør det vi er nødt til:
00
Januar 2004
- Bump på Fuglebakkevej mellem Egernvej og Godthåbsvej
Vejen har endelig fået ny belægning. Det trængte den også til efter at have lignet et rædselskabinet fra vejvæsenets hulsamling. Desværre trængte vejen ikke til nye bump, og endnu mindre til bump over hele vejbredden, således at der ikke er lavet nogle cyklistsluser, hvilket der snildt er plads til. Der synes kun at mangle viljen hos politikere at bestille tiltag der er så meget cyklistvenlig som overhovedet mulig.
Igen et eksempel på en helt forejlet frafikpolitik som udsætter cyklisterne for komplet unødvendige gener. Og igen et eksempel på at fornuftige forældre ikke burde udsætte deres børn for de unødvendige stød fra disse bump; dette undgås bedst ved at køre poderne i skole i bil, og det gøres der jo heldigvis også i stigende grad.
Da bumpene går det unødvendigt hårdt ud over cyklisternes sikerhed og sundhed, og da det ved en vej der komplet nyanlægges er muligt at gøre det cyklistvenligt, så må vi naturligvis også her dumpe. Frederiksberg kommune og dens politikere har ikke fortjent bedre.
00
Januar 2004
- Bump på Platanvej ca. i midten
Igen et eksempel på en helt forejlet frafikpolitik som udsætter cyklisterne for komplet unødvendige gener. På den ene side er der lavet en rundkørsellignende ophævelse af asfalten, hvilket betyder en unødvendig omvej. På den anden side har man anlagt en klar bump på cykelbanen.
I begge tilfælde går det unødvendigt ud over cyklisternes vilkår og fremkommelighed. Det er naturligt ikke med til at fremme cyklisttilfredsheden på Frederiksberg, og denne taktløshed kan naturligvis ikke bedømmes bedre end:
00
Januar 2004
- Krydset Bispeengbuen × Kronprinsesse Sofies Vej
Det virker som om lyset er indstillet anderledes. Tidligere var der masser af tid når man kom fra Borups Allé. Nu får næsten alle cyklister det røde lys lige før de har nået krydset. Så skal de vente for de drejende biler.
Der er naturligvis ingen direkte fare for cyklisterne udover den tabte tid, men smart er det ikke.
06
Januar 2004
- Cykelstien på Borups Allé ved Priorvej og Ane Katrines Vej
Som allerede annonceret i Oktober 2001 har det været en fejl at beholde brostene tværs over cykelstien fra ovennævnet sideveje! Nu er der i hvert fald ved Ane Katrines Vej en tydelige udhuling lige omkring brostenene med det ubehag og fare for cyklisterne som det medfører. Der er mellem de to besagte veje også kommet en minibump tværs over cykelstien fra udgravning an overførsel af nogle ledninger til byggepavillonen. I grunden burde hele stykket fra Fasanvej og til Bispeengbuen laves om!
På grund af den cyklistfjendske udbedring og de unødvendige gener overfor cyklisterne, dumpes også her:
00
Januar 2004
- Fjernelse af tværvejen mellem Priorvej og Ane Katrines Vej
Igen et eksempel på en forejlet frafikpolitik som kvæler stadig stigende biltrafik og cyklisterne unødvendig sammen. Tidligere kunne denne tværvej bruges til at omgå de behindringer som drejende biler kunne udsætte cyklisterne for. Nu er der ingen undvigelsesmulighed.
Ydermere er der faldet en del træer, og de nye vil først efter årtier kunne erstatte den stemning som de gamle bød.
Jeg skal fremhæve den helt unødvendig behindring af cyklisterne. Denne tankeløshed kan naturligvis ikke bedømmes bedre end:
00
Januar 2004
- Planer om cykelsti på Enghavevej
Interessant nok indgår det i disse cykelstiplaner kun cykelsti på den brede del af vejen, imens der ikke planlægges cykelsti på den smalle strækning mellem Vesterbrogade og Mattheusgade, hvor en cykelsti måske nok kunne have sin begrundelse, med argumentet at vejen der er for smal til at kunne også tillade bustrafik.
Enten anlægger man cykelstier for cyklisternes vel og ve, og så skulle disse stier vist anlægges på hele strækning, eller også så anlægges cykelstierne netop ikke for cyklisternes vel og ve, men alene for at fjerne cyklisterne fra vejbanerne, således at biltrafikken kan glide mere uhindret!
Hvor dum tror politikere egentlig vi er?
På grund af den komplet idiotiske planlægning og de kendte, unødvendige behindringer som cykelstierne skaber overfor cyklisterne, og på grund af netop de signalforvirringer hos bilisterne som de afbrudte cykelstier betyder netop på den smalleste del af vejen, kan vi her intet andet end at dumpe uden betænkning.
00
Januar 2004
- Planer om cykelsti på Platanvej og Bülowsvej
Interessant nok bliver disse cykelstiplaner begrundet med bustrafik, men der kører overhovedet ingen linjebusser på disse veje!
Mere interessant er at hastigheden på følgende veje planlægges nedsat til 40 km h-1: Sønderjyllands Allé, Howitzvej, Bülowsvej, Madvigs Allé, Platanvej og Vodroffsvej.
Hvorfor skal der så anlægges cykelstier på disse veje, hvis bilerne i forvejen ikke må køre mere end 40 km h-1 på dem?
Og hvorfor skal der være en tilladt hastighed på 50 km h-1 på netop veje med kollektiv trafik?
Hvor dum tror politikere egentlig vi er?
På grund af den komplet idiotiske planlægning og de kendte, unødvendige behindringer som cykelstierne skaber overfor cyklisterne kan vi her intet andet end at dumpe uden betænkning.
00
Januar 2004
- Planer om "rigtig" cykelsti på H.C. Ørstedsvej
Hvis denne cykelsti bliver bredere end det komplet grinagtige stykke håndklæde som man byder cyklisterne nu, så vil det ironisk nok faktisk blive en forbedring.
Men jeg tvivler at cykelstien bliver anlagt så bred som moderne cyklistkrav tilsigter for at smidiggøre bekvem, sikker og hurtig cyklistfærdsel.
Jeg frygter at det eneste som teknikere og politikere finder på er at anlægge cykelstien ligeså smal som den nuværende, realiserede cykelbane.
Jeg tror politikere er faktisk ret dumme!
Da der ikke er meldt ud at der skal anlægges en cykelsti med passende brede og udformning, og da en cykelsti medfører de kendte, unødvendige behindringer overfor cyklisterne som jeg på disse sider har påpeget, kan vi her intet andet end at dumpe uden betænkning.
00
Januar 2004
- Krydset Øster Farimasgade × Gothersgade
Der har været byggearbejde i gang omkring dette kryds i et stykke tid.
Tidligere strakte byggearbejdet sig også ind over cykelstien. Man havde ved busstoppestedet indsnævret den til så smal (ca. 50 cm!) en bredde at man som cyklist ikke vil kunne køre på denne. Det er immervæk overstået historie. Også de asfaltpletter på den modsatte side af vejen der generede i flettesporet.
Men hele krydset tværs over Gothersgade er præget af en ret dårligt udført asfaltlægning efter udgravningen i midten af vejen. Denne asfalt buer omtrent 10 cm opad. Dette generer cyklisterne på Gothersgade og de der fra begge retninger skal svinge mod venstre, idet de først skal over krydset. Bilerne derimod kan køre i en direkte venstresving, hvorved de ikke bliver udsat for den dårlige asfalt.
På grund af de unødvendige gener og farer man byder cyklisterne må vi dumpe dette stykke misarbejde:
00
Januar 2004
- Heimdalsgade mod Mimersgade
Desværre er cykelstradaen ikke til fordel for cyklisternes generelle fremkommelighed. For nu gik cyklisternes mulighed fløjten at kunne cykle Heimdalsgade istedetfor Hamletsgade hvor der er tæt trafik. Nu lukke Heimdalsgade nemlig med en kantsten, tidligere var der mulighed af at kunne cykle videre op på Mimersgade og den modsatte retning. Det er heller ikke logisk ikke at give andre cyklister denne mulighed, idet de så kunne cykle Heimdalsgade til Tagensvej, nu må de tvinge sig på Hamletsgade.
Normalt er filosofien jo den at man gerne vil have cyklisterne væk fra vejen så at der er mere plads til biler. Men her er der vist sket en brist i tankegangen, og det kan jeg kun tyde som om det er iorden at udsætte cyklisterne for flere farer fra biltrafikken end nødvendigt. Det kan jo også være at jeg har misforstået noget, og at cyklingen alligevel ikke er så farlig?
På grund af de unødvendige gener og farer overfor cyklisterne skal der her dumpes igen, igen:
00
Januar 2004
- Cykelstradaen ved Heimdalsgade Midgårdsgade fra Mimersgade.
Som allerede tidligere påpeget er Cykelstradaen altid anlagt med store kurve før krydsene med vejene, imens biltrafikken ikke generes af slalomføringer!
Hvad er grunden til at cyklisterne altid tvinges på omveje, mens bilerne altid må køre ligeud?
På grund af de unødvendige gener og farer overfor cyklisterne skal der her dumpes igen, igen:
00
Januar 2004
- Jyllingevej mod Herlufsholmsvej
Trods skiltene er Herlufsholmsvej jo ikke en rigtig ensrettet vej, og for cyklisterne er den oplagt at tage videre mod Vanløse. Tidligere var der så også affaset kantsten respektive asfalttrækant så at cyklisterne kunne køre forholdsvis uforstyrret videre ind på Herlufsholmsvej.
Men efter byggeriet ved S-togsstationen er denne bekvemmelighed også blevet fjernet. Cyklisternes eneste mulighed er nu at køre længere og over kantstenen imod de skilte som fejlagtig annonceret at vejen er ensrettet, hvilket den ikke er.
Formentlig vil man helst have at cyklisterne kører hele omvejen til krydset med Ålekistevej!
Dette vil naturligvis medføre at flere forældre vil køre deres børn til institutionerne med bilen i stedet for at lade børnene selv cykle derhen.
Denne komplet unødvendige gene overfor cyklisterne må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
Januar 2004
- Jyllingevej mellem Rødovrevej og Engdiget
Ca. i højde af den gamle bilhandler er der et sted hvor cykelstien efter en udgravning pludseligt hæver som en ufrivillig bump. Idet det på det stykke går, kan man forvente at cyklisterne allerede kører i en munter fart. Denne pludselige forhindring kan medføre at de styrter, og på en sådan strækning på kravene til en cykelstis kvalitet naturligvis være noget højere end på en lige strækning uden fald.
Jeg skal fremhæve at vi her naturligvis må dumpe på grund af en unødvendig fare:
00
Januar 2004
- Jyllingevej ved udkørsler 23 på sydsiden
Der er udbedret skader på vejbanen på Jyllingevej under motorvejsbroen ved udkørsler 23. Cykelstien på sydsiden er stadigvæk i en elendig tilstand.
Dette skrev jeg allerede for 5 år siden!
Jeg skrev også: "Hvor lang tid vil det tage, førend disse skader på cykelstien bliver udbedrede? Hvilket signal vil Københavns Amts vejafdeling dermed sende til cyklisterne og andre trafikanter?"
Skaderne er stadigvæk ikke udbedrede! Og det begrunder naturligvis ingen anden bedømmelse end:
00
Januar 2004; August 1999
- Cykelsti mellem Erhvervsvej og Jyllingevej på grænsen mellem Rødovre og Glostrup kommune
Hvis der søges begrundelser for at samlægge kommuner i Danmark, må denne sti være en grund. Ikke nok med at den afspærret igennem unødvendige idiotgitre, den er også et helvede at køre på, idet der er opadtrængende trærødder over hele vejbreden og med alt for små mellemrum.
Denne vej er mere egnet som teststrækning for støddæmpere til ellers velaffjedrede biler men som cykelsti er det en ren katastrofe.
Bredden er dog OK.
Men bredden alene kan vi ikke bedømme stien på. Det eneste gode er den komplette mangel på biltrafik på denne sti. Bedømmelsen er ikke helt nem, men vi skal jo heller ikke være alt for gnavne:
06
Januar 2004
- Efter Kongens Nytorv mod Holmens Kanal
Tidligere kunne cyklisterne ubesværet køre til venstre forbi de holdende busser. Nu tvinges de på en for smalt anlagt cykelsti som ligger til højre for busserne.
Der er samlet en del linjers stoppested ved denne helle, og der er ovenikøbet passagertrafik til og fra Metro samt Magasin. Der er dog ikke anlagt gitre der forhindrer buspassagerene i direkte at gå på cykelstien. Jeg ved det, idet jeg selv som passager gjorde det ufraværende!
Der er interessant nok heller ikke lavet ordentligt høje kantsten som kunne gøre buspassagerne opmærksom på at de betræder cykelstien.
På grund af de unødvendige farer man byder cyklisterne må vi dumpe igen:
00
December 2003
- Efter Kongens Nytorv mod Holmens Kanal
Tidligere kunne cyklisterne ubesværet køre direkte i Vingårdsstræde, der var hverken kantsten eller forhøjet fortorv som behindrede dette. Nu er der anlagt cykelsti, kantsten og forhøjet fortorv, og der er altså skabt en unødvendig forhidring for cyklisterne at kunne køre denne stille sidevej som også er kortere til f.eks. Gl. Strand og Vindebrogade. Istedet gelejdes cyklisterne på en længere omvej rund om Holmens Kanal.
På grund af de unødvendige gener man byder cyklisterne må vi dumpe dette stykke misarbejde:
00
December 2003
- Cykelstien på Nordre Fasanvej mellem Godthåbsvej og Mariendalsvej
Denne cykelsti ligner en nyoppløjet roemark. Belægningen er en joke, og de der har lavet denne sti burde tvinges til at køre på den hver eneste dag af resten af deres liv!
I sammenligning er vejbanen spejlblank, og indtil denne komplet unødvendige cykelsti blev anlagt, så var det bekvemt, hurtigt og sikkert at køre på denne strækning.
Nu har man skabt unødvendig fare for cyklisterne at blive ramt af bilerne til og fra sidevejene Kong Georgs Vej og fra Stjernen, og på grund af de ligeledes forkerte ophøjede fortorve er det blevet gjort unødvendigt sværere for cyklisterne at dreje ind på disse samt på Holger Danskes Vej, og der er skabt fare for at cyklisterne bliver ramt fra biler fra Fasanvej der skal dreje ind på sidstnævnte sidevej.
På grund af de komplet unødvendige farer og behindringer overfor cyklisterne må vi her dumpe uden betænkning.
00
December 2003
- Cykelstien på Nordre Fasanvej mellem Godthåbsvej og Nyelandsvej
Tidligere var det nemt, hurtigt, bekvemt og sikkert for cyklisterne at dreje ind på sidevejen Falstersvej. Nu er det blevet, på grund af de komplet forkerte, ophøjede fortorve gjort unødvendigt sværere for cyklisterne at dreje ind på disse.
En anden behindring overfor cyklisterne der skal dreje ind på en sidevej eller som kommer fra Hospitalet og skal mod nord, er det ændrede trafikmønster i biltrafikken.
Tidligere var der to spor, og vejen var derfor hurtigere fri for biltrafik, så at cyklisten ikke behøvede vente så længe. Nu er der kun et spor, men biltrafikken er langt fra halveret.
Det er klart, at hvis biltrafikken kun falder med 20-30 procent, og da vejens kapacitet er begrænset gennem kun én vejbane samt lejlighedsvis slalomkørsel, så kører bilerne langsommere, så tager det længere tid førend bilkøen har passeret cyklisten. Det betyder igen at det tager længere tid før cyklisten kan tage tilløb til at passere vejen for at kunne fortsætte kørslen.
Kører det rigtigt godt for biltrafikken, så vil der fra Godthåbsvejkrydset allerede komme biler der indhenter de sidste ligeudkørende biler fra sidste grønfase fra krydset på selve Fasanvej, og så får cyklisten kun en chance at komme over vejen, når der er to på-hinanden følgende biler der skal dreje enten ind på Hospitalet eller i Falstersvej.
Det hele bliver jo ikke nemmere af den grund at der også kun er ét spor i den modsatte, nordgående retning. Med andre ord, at kryde vejen kan nu tage flere minutter, hvor der tidligere var en ventetid på måske 10-20 sekunder!
Nogle tal må illustrere dette. Tidligere var der dobbeltspor i hver retning og 25000 biler i døgnet. Nu er der et enkelt spor i hver retning, men der kører ikke kun 13000, nej hele 18000 biler i døgnet! Med andre ord, på den ene spor kører nu omtrent 50% flere biler end før ombygningen. Idet de på grund af slalomchikanerne nødvendigvis kører langsommere, tager det altså meget længere tid at komme over, og det gælder både krydsende fodgængere, cyklister samt sidevejstrafik.
Idet bilerne fra sidevejen også skal vente længere for at kunne dreje ind, og idet de nu vil stå på cykelstien, hvor de før kunne nøjes med at stå i selve sidevejen for at få overblik over trafikken, så tager det også længere tid for cyklisterne på selve Fasanvej at komme frem!
På grund af de komplet unødvendige behindringer overfor cyklisterne må vi her dumpe uden betænkning.
00
December 2003
- Vesterbrogade mellem Værnedamsvej og Reventlovsgade
Tidligere kunne cyklisterne dreje ind over vejbanen uden besvær, når de skulle besøge en butik på den henholdsvise modsatte side af Vesterbrogade. Nu er der anlagt forhøjet mellemstribe, som forhindrer dette.
Cyklisten generes også ved ikke at kunne lave en direkte u-vending på vejen.
I alle tilfælde påtvinges cyklisterne ikke længere at kunne cykle den direkte vej, enten må de køre en komplet unødvendig omvej til nærmeste kryds, eller også generes de af ikke at kunne vende i et stykke uden unødvendige forhindringer.
Der er dog en lille fordel der består i at taxaerne forhåbentlig ikke længere vil kunne lave uvendinger over vejbanen og ind over cykelstien, som der desværre sker så meget af andre steder! Det kunne også være at der i fremtiden vil være mindre parkeringstrafik af bilister til og fra deres biler, således at cyklingen kunne blive mindre risikabel.
Jeg vægter dog cyklisternes bortfald af fremkommelighed høj, og kan derfor ikke give en højere karakter end den nuværende:
06
December 2003
- Værnedamsvej før krydset med Vesterbrodgade
Tidligere kunne cyklisterne køre ret direkte ind på Vesterbrogade fra Værnedamsvej. Nu må cyklisterne ikke længere dreje ind på Vesterbrogade den direkte vej, idet de tvinges først ind på Frederiksberg Allé. Det er en komplet unødvendig omvej, og der er anlagt forhøjet fortorv.
På grund af den unødvendige gener man byder cyklisterne må vi dumpe dette stykke misarbejde:
00
December 2003
- Vesterbrodgade før krydset med Værnedamsvej
Tidligere kunne cyklisterne køre direkte ind på Værnedamsvej fra Vesterbrogade. Nu skal cyklisterne først en komplet unødvendig omvej, og der er anlagt forhøjet fortorv.
På grund af den unødvendige gener man byder cyklisterne må vi dumpe dette stykke misarbejde:
00
December 2003
- Ændrede trafiklys på Borups Allé × Borups Plads og Borups Allé × Jagtvej
Lysenes indstillinger er blevet ændret. Tidligere kunne cyklisterne komme igennem med en grøn fase hele vejen fra Telefonhuset og til Rantzausgade. Nu er der rødt lys både ved pladsen og ved Jagtvej.
Ved Jagtvejkrydset er grønfasen gjort kortere, og der er længere rødt lys. Om det gør trafikafviklingen mere smidig på Jagtvej, skel jeg lade usagt; de gentagne tilfælde hvor bilerne på Jagtvej står over hele krydset og der er grønt mod Rantzausgade tegner i hvert fald et modsat billede; men det hindrer i hvert fald cykeltrafikken på Borups Allé-strækningen mod byen om morgenen.
På grund af de behindringer af cykeltrafikken på den ellers stille sidevej er vi nok ikke tilbøjelige til at give en helt høj karakter:
00
December 2003
- Planerne om i Københavns Kommune at tillade parkering op til 5 meter fra vejkryds mod lovlig nu 10
Københavns Kommune går bilisternes kamp. Nu har man ellers forsøgt at nedbringe, eller i hvertfald solgt sin politik på denne præmisse, antallet af p-pladserne, og så vil man nu øge dem -- igen på cyklisternes bekostning.
Jeg har på disse sider påpeget, at cyklisterne gennem at blive tvunget på cykelstier til højre for de parkerede biler faktisk udsættes for langt større fare end hvis de måtte køre på vejbanen, hvor de var synlige for både den overhalende og den modkørende biltrafik.
Jeg har også givet eksempler nok til at påpege at kryds er et af de farligste steder, netop på grund af cyklisterne bliver skjulet for bilerne.
Vejreglerne siger at der foran et kryds burde være en mindst 70 meter lang åbning således at modkørende trafik kan se kommende cyklister og således at en knallert, kørende med 30 km h-1, ikke behøver bremse for en krydsende lastbil. Og nu vil Københavns Kommune tillade kun 5 meter.
Med andre ord: Københavns Kommune er fuldstændig ligeglad med sikkerheden for cyklisterne. De skal simpelthen gøres endnu mere usynlige i trafikken. Det skal være endnu mere besværligt og farligt for cyklisterne at komme frem.
Igen føres en bilist- og ikke en cyklistpolitik.
Igen vil den førte bilvenlige trafik medføre flere cyklistuheld, færre cyklister og flere biler.
Hvorfor tænker man sig ikke om?
Synd vi ikke har negative karakterer, dette kan umuligt bedømmes bedre end:
00
Oktober 2003
- Tesdorpfsvej i begge retninger mellem Femte Juni Plads og Godthåbsvej
Denne cykelsti har set bedre dage, og de var langt tilbage i sidste årtusind!
Cykelstien er for smal! Hvis man lavede den alt for brede midterrabat noget smallere, var det muligt at lave cykelstien to-, måske endda, tre-cyklistegnet. Nu er det en egoiststi, og hvad værre er: Den er af en så ringe kvalitet, at den direkte påbyder fare for cyklister -- medmindre de trodser færdselsloven og kører på vejbanen! Den sidste er velholdt og glat, cykelstien derimod er et regulært bumplandskab med flere dårliger udbedringer end regulær asfalt.
Læseren vil have forståelse for at her igen må dumpes kraftigt:
00
Oktober 2003
- Valby Langgade mellem Jernbanevej og Fasanvej
Der er anlagt brostensstriber tværs over vejbanen uden nogle cyklistsluser overhovedet!
Det kan umuligt bedømmes bedre end:
00
Oktober 2003
- Sjælør Boulevard mod Vigerslev Allé
Cykelstiens bredde er godt nok for to cyklister, den er dog ikke familieegnet.
Min hovedanke går på at cykelstien adskillige steder buer opad som følge af tryk fra trærødder.
Trods dens forholdsvist unge alder er denne cykelsti allerede udskiftningsmoden igen.
Det kan umuligt bedømmes bedre end:
06
Oktober 2003
- Borgmester Christiansens Gade mod Ellebjergvej
Kvaliteten af cykelstien på denne strækning er som sådan delvist tilstrækkelig, bredden kunne være større og den skarpe kurve ved krydset med P Knudsens Gade er også komplet unødvendig.
Bedømmelsen trækkes helt klart nedaf af den komplet unødvendige, og tidligere påpegede indsnævring af cykelstien ved busslusen.
Her kan vi simpelthen ikke give højere end:
03!
Oktober 2003
- Vejlands Allé fra Englandsvej mod Sjællandsbroen.
Cykelstien er vist nyanlagt på en del af strækningen.
Der er alt for stejl nedfajld før krydset med ørestads Boulevard.
Der er et farligt sted overfor Bella Center, hvor cykelstien knækker i en skarp kurve. Dette sted er ikke oplyst om aftenen, det er faktisk livsfarligt.
Bredden kunne også være større.
Det hele kan, på grund af de unødvendige faremomenter overfor cyklisterne, umuligt bedømmes bedre end:
03
Oktober 2003
- Cykelstien til og fra Indenrigsterminalen sydfor Lufthavnsvej mod Amager Landevej.
Cykelstien er dobbeltrettet og til dette formål tilsyneladende for smal. Og det komplet unødvendige idiotgitter mod Amager Landevej giver mig igen intet andet valg end at dumpe her:
00
Oktober 2003
- Cykelstien på Amager Landevej fra ca Magle Allé (Icopal) mod Sundbyvester Plads.
Dette stykke cykelsti bliver ført i slalombaner. Idéen som sådan, at gøre trafikanterne opmærksom på hinanden, er god nok, men dens udformning er yderst mangelfuld.
Ved en tankstation i en ret stejl S-kurve, netop der hvor tankstationens indkørsel ligger. Da cykelstien bliver forskudt en hel vejbrede mod venstre, i en ikke helt ufarlig kurve, er der sammen med kundetrafikken til tankstationen opstået et komplet unødvendig faremoment. En mere cyklistvenlig løsning ville have været at anlægge slalomkørslen på vejbanen til at tvinge bilisterne til at nedsætte farten. Det er ikke realiseret, cyklisterne bliver påduttet en muligvis unødvendig gene.
Denne strækning virker overhovedet ikke pålidelig eller gennemtænkt.
Den kan derfor kun bedømmes meget lavt:
05!
Oktober 2003
- Cykelstien på Amager Landevej mod Lufthavn
Der er som sådan ikke meget forkert med bredden og linjeføringen på dette stykke. Problemet er at denne strækning er præget af alt for mange huller, ujævnheder dårlige udbedringer og kantstødseffekter fra dækslerne.
Dermed kan bedømmelsen kun blive:
05!
Oktober 2003
- Cykelstien på Amagerbrogade mellem Sundbyvester Plads mod Amager Landevej
Problemet er at denne strækning er præget af alt for mange huller, ujævnheder dårlige udbedringer og kantstødseffekter fra dækslerne.
Dermed kan bedømmelsen kun blive:
05!
Oktober 2003
- Cykelstien på Sundholmvej mod Englandsvej
Der er som sådan ikke meget forkert med bredden og linjeføringen på dette stykke. Problemet er at denne strækning er præget af mange huller, ujævnheder dårlige udbedringer og kantstødseffekter fra dækslerne. Det eneste der trækker dog op, er at asfalten, hvor den ikke er dårligt udbedret, er blank og glat uden stor rullemodstand. Men denne kommer fra alle andre fejlsteder.
Dermed kan bedømmelsen kun blive:
06!
Oktober 2003
- Njalsgade mod Sundholmsvej
Cykelstien er allerede tidligere blevet bedømt til at være for smal og af for dårlig kvalitet (1994-2001). Nu er den for nylig blevet nyanlagt, men stadigvæk for smal. Ydermere er dens asfaltering ikke blevet jævn. Denne sti burde laves om.
På grund af de unødvendige gener som stiens nuværende mangel på kvalitet medfører, kan bedømmelsen kun blive:
05
Oktober 2003
- Thorshavnsgade mod Njalsgade
Her var tidligere ekstremt gode cyklistforhold på den brede vej med den glatte vejbane. Men nu bliver der anlagt, jeg ved ikke hvad. Jeg håber vejen bliver ført tilbage til dens tidligere stand, ellers må vi dumpe. Indtil videre er den optaget til observation.
På grund af de muligvis unødvendige gener som det ser ud til at blive gennemført, kan bedømmelsen på nuværende tidspunkt kun blive:
06
Oktober 2003
- Rolighedsvej mellem Falkoner Allé og Bülowsvej
Antal bump og rumlestriber på cykelbanen: 3.
Antal bump og rumlestriber på vejbanen: 0!
Det kan umuligt bedømmes bedre end:
00
September 2003
- Overflødig chikane overfor cyklisterne på Oslo Plads lige efter × med Stockholmgsgade
Det er interessant at den betonblok, som måske nok havde sin berettigelse under den tidlige byggefase på og omkring Østerport Station, stadigvæk, og komplet unødvendigt indsnævrer cykel- og p-banen i dens start!
Var der tale om en almindelig vejbane, ville denne forhindring forlængst være blevet fjernet. Men her drejeg det sig desværre kun om cyklister, og derfor må den vist godt blive stående!
Igen holdes cyklisterne for nar! Også denne unødvendige forhindring og fare må naturligvis dumpes:
00
September 2003 - Januar 2004 og fortsat
- Østerbrogade mellem Århusgade og Strandboulevarden.
Flere steder stikker dæksler fra afspærringsventiler 1-2 cm ud over cykelstiens asfalt. De er ikke bare generende men kan medføre styrt hos dårlige cyklister.
På grund af deres faremoment må vi selvfølgelig dumpe her:
05
September 2003
- Cykelstien på Serrildslevsvej mod Gunnar Nu Hansens Plads.
- Man har uden triftig grund indsnævret cykelstien gennem to lodrette bliktavler lige før Gunnar Nu Hansens Plads. Det er en komplet tåbelig, unødvendig skabelse af et faremoment overfor cyklisterne.
Bedømmelsen af dette tiltag er derfor:
00.
September 2003
- Rådvadsvej mellem Utterslev Torv og Frederiksborgvej
Cykelstien på denne side er delvist OK, delvist er asfalten dog for ru.
Det hele efterlader et lidt grumset billede, og så bliver bedømmelsen altså kun.
07
September 2003
- Frederiksborgvej mellem Tomsgårdsvej og Dortheavej
Fint, bred cykelsti med jævn belægning. Sådan burde flere cykelstier i Danmark ser ud, måske ikke lige med det fald, men ellers en grund til ros.
På grund af det gode billede, kan vi her bedømme rimeligt højt.
11
September 2003
- Kun 20 km h-1 i Odenses grønne cykelbølge!
Man kan selvfølgelig glæde sig over Odenses tilsyneladende favorisering af cyklisterne. Ikke desto mindre er der dog en ulempe, idet hastigheden på 20 km h-1 ikke er Verdens højeste.
Situationen kan dog ikke bedømmes helt endnu.
??
September 2003
- Stibroen tværs over Hillerødmotorvejen, Hareskovvej imod Tingbjerg
Der er lagt ny asfalt på gang- og cykelstien, hvilket umiddelbart er fint.
Mindre fint er granulatet på cykelstien ned mod siden mod København. Der er umiddelbar fare for styrt. Da dette er ingenlunde cyklistfvenligt må bedømmelsen af udbedringen desværre neddrosles noget:
06
September 2003
- Bump på Skolesvinget, Gladsaxe
Fuldstændigt umotiveret ligger der tre farlige bump på Skolesvinget som hælder ned og frembringer derfor cyklisthastigheder på over 30 km h-1. Bumpen vil på grund af hastigheden medføre at cyklisternes forhjul efter bumpen mister jordkontakt hvorefter der er umiddelbar fare for styrt som på grund af hastigheden ikke vil kunne undgås og dermed vil være voldsomme!
Her var en mordanklage anbragt.
Immervæk er Skolesvinget forbindelsen til cykelstien længs Høje Gladsaxevej.
Og for de cyklister der skal op ad bakke, er der ikke engang anlagt cyklistsluser!
Også Høje Gladsaxevej falder ret stejlt mod syd, men der må ingen cyklister køre, og der er ej heller bump. Altså hvor cyklister må køre, anbringes bump, hvor kun biler kører, findes ingen bump. Det er en uforskammethed.
Vi må da naturligvis dumpe denne gennemsigtige frækhed over for cyklisterne:
00
August 2003
- Jarmers Plads, Nørre Søgade × Gyldenløvesgade:
For at gøre det endnu sværere for cyklisterne at komme frem, har man udvidet højredrejningspor for bilerne til to spor, sørget for at cyklisterne skal dreje 90° mod venstre for at krydse bilernes højredrejningsspor, og lavet såkaldt cyklistprioritering.
Den såkaldte cyklistprioritering betyder at cyklisterne skal vente to gange for at komme over krydset, selvom de kun vil ligeud. Bilerne kan køre ligeud ved én gang grønt, cyklisterne skal vente indtil to grønne lysfaser er forbi!
Den stejle kurve på cykelstien betyder også at cyklisterne må bremse ekstra meget og bruge kraft og tid til at accelerere igen.
Denne udføring er simpelthen en skandal! Vore skattepenge bliver brugt til uovervejede og fuldstændigt unødvendige tiltæg der hæmmer cyklisterne og på sigt tvinger dem over i bilerne!
Dumpekarakter er måske stadigvæk lidt for flatterende her:
00
August 2003
- Der er anlagt idiotgitre på Ved Andebakken mellem Howitzvej og Samllegade.
Dette område burde have været udlagt som sivesti for cyklisterne der skal imellem begge veje.
En komplet unødvendig formindskelse af cyklisternes fremkommelighed!
Bedømmelsen derfor:
05.
August 2003
- Rampe Kronprinsesse Sofies Vej T-× Ågade
Af en aller anden årsag syntes det at være nødvendigt at lave en ekstra forhindring mod cyklisterne der kommer fra Borups Allé og langs Bispeengbuen til dette kryds.
Tidligere var der en jævn overgang fra denne sti til stien langs Ågade. Nu har man anlagt en stejl rampe og ekstra kantsten. En komplet unødvendig forhindring af cyklisterne!
Hvis man i det mindste havde anlagt rampen så bred at den omfattede hele stiebreden. Men nej, den stopper et stykke før, så at der kun er plads til to cyklister ad gangen. Det svarer til at lave en motorvejsopkørsel med plads til kun én bil, selvom motorvejen har to spor!
Hvorfor kan man ikke lave ting ordentlig, så at cyklisterne ikke skal unødvendig behindres! Immervæk skal man jo påregne at cyklisterne fra Kronprinsesse Sofies Vej nu bare vil svinge ind på stien længs Ågade, og at denne rampe derfor nødvendigvis skal have den fulde brede, idet cyklisterne fra Bispeengbuen jo må have plads og mulighed til at undvige de cyklister der kommer fra sidevejen.
Konstruktionen skaber også fare for den tredie cyklist som risikerer at styrte og tage andre med. En enorm farlig konstruktion, som medfører øjenblikkelig dumpning:
00
August 2003
- Cykelstien på Bernstorffsgade på Tivolisiden.
Som forudsagt tidligere, vil denne cykelsti ikke være en forbedring af cyklisternes fremkommelighed. Det er nu blevet tydeligt for enhver, at de holdende taxaer ved hjørnet med Vesterbrogade blokerer cykelstien mindst på halvdelen af dens bredde, og at den vil være fuldstændig blokeret i tilfælde af at der modtages eller afsættes passagerer!
På grund af de unødvendige gener og farer overfor cyklisterne skal der her dumpes igen, igen:
00
Juli 2003
- Rampe ved Engelsborgvej mod Bagsværdvej
Selvom den ene stejle rampe ved Hillerødmotorvejen endeligt er lavet mindre stejl så at den ikke frembringer fare for cyklisterne, så er der nu lavet en alt for stejl og farlig rampe ved Engelsborgvej mod Bagsværdvej, × Nybrovej.
Tilsyneladende vandrer disse stejle ramper bare, de bliver ikke for altid fjernet!
Den stejle rampe er farlig, idet cyklisterne kan risikere at miste vejgreb allerede ved moderat cyklisthastighed, og der truer farer når en bil drejer til højre uden at holde tilbage for cyklisterne. Da har cyklisten ingen mulighed at undvige eller bremse!
En enorm farlig konstruktion, som medfører øjenblikkelig dumpning:
00
Juli 2003
- Stengårds Allé
Vejen har godt nok bump med cyklistsluser, men det er også det eneste gode man kan fortælle om den.
Den afstribede cyklistbane er så ujævn og præget af huller, dårlige udbedringer, etc, at den er en prøvelse for cyklisterne. Lyskrydsene er indstillet udelukkende efter bilernes behov, cyklisterne er kun garanteret én ting: rødt lys!
Vi dumper med glæde:
00
Juli 2003
- Jyllingevej
Der er lavet ny belægning på vejbanen, men ingen ny på cykelstien.
Dette er overordentligt cyklistfjendsk og medfører derfor naturligvis følgende bedømmelse:
00
Juli 2003
- Længs Hillerødmotorvejen
Der er lagt ny asfalt på gangstien, ingen på cykelstien.
Dette er overordentligt cyklistfjendsk og medfører derfor naturligvis følgende bedømmelse:
00
Juli 2003
- Vindebrogade, ja. Stormgade, nej?
Af en eller anden mærkelig årsag synes der altid være et underligt behov hos politikere til at anlægge cykelstier alle de steder hvor vejbanen i grunden er bred nok til at cyklisterne og bilerne kan køre på dem uden at være hinanden til behindring. Det gjaldt for eksempel på Tietgensgade mellem Bernstorffsgade og HC Andersens Boulevard. Og det gælder naturligvis også nu for Vindebrogade, hvor der igen skal laves et nyt stykke cykelsti, som igen bliver anlagt for smal til at kunne være en virkelig fordel for cyklisterne.
Og af en eller anden endnu mærkligere årsag synes der ikke være behov for at anlægge cykelstier på de veje, hvor selv jeg kunne mig tænke en cykelsti. Hvorfor bliver der ikke anlagt en cykelsti på Stormgade, som er særdeles smal, og hvor det vitterligt var en fordel for cyklisterne at de kunne køre på en bred cykelsti?
Idet cyklistinfrastrukturen i København blivere mindre og mindre cyklist- og familieegnet, og der skabes stadigt flere former for signalforvirring, må vi naturligvis dumpe denne gennemsigtige frækhed over for cyklisterne:
00
Juni 2003
- Øster Voldgade, T, Stokhusgade:
Tidligere var det muligt fra stien at komme til Stokhusgade, når man kom fra Østerport. Og man kunne også komme ind på stien på Øster Voldgade den anden vej, dvs fra Stokhusgade og videre mod Nørreport.
Men for at gøre det endnu sværere for cyklisterne at komme frem, er der anlagt en helle i midten af vejen, uden nogensomhelst mulighed for cyklisterne at komme over vejen. Cyklisterne tvinges altså over store omveje, mens man har sikret bilisterne fri fart på denne strækning. Resultat: mere sikker og uforstyrret bilkørsel, mere besværlig cyklistkørsel. Er det fair?
Denne måde at sjofle cyklisterne på er simpelthen en skandal!
Dumpekarakter er måske lidt for flatterende her:
00
Juni 2003
- Vendersgade T mod Nørre Søgade:
Tidligere var det muligt fra Vendersgade at komme ind på cykelstien på Nørre Søgade mod Gyldenløvsgade, og også den anden vej når man kom fra Dronning Louises Bro.
Men for at gøre det endnu sværere for cyklisterne at komme frem, er der anlagt en helle i midten af vejen, uden nogensomhelst mulighed for cyklisterne at komme over vejen. Cyklisterne tvinges altså over store omveje, mens man har sikret bilisterne fri fart på denne strækning. Resultat: mere sikker bilkørsel, mere besværlig cyklistkørsel. Er det fair?
Også denne måde at sjofle cyklisterne på er simpelthen en skandal!
Dumpekarakter er stadigvæk lidt for flatterende her:
00
Juni 2003
- Nørre Søgade ved T med Vendersgade:
Tidligere var det nemmere fra Nørre Søgade at komme ind på Vendersgade. Nu er der anlagt ekstremt forhøjet fortorv og kantsten, og hældningen til og fra vejbanen på Vendersgade har olympiske dimensioner.
Jeg håber at alle vil samstemme at cyklisterne netop ikke er bjergbestigere, og at de alt for høje og stejle ramper ikke fremmer cyklismen en disse! Det er simpelthen en hån overfor cyklisterne at lave sådanne cyklistfjendske løsninger!
På grund af cyklistfjenskhed bliver der også her dumpet igen!
00
Juni 2003
- Solbjergvej:
Solbjergvej bliver et stykke af cykelruten tværs gennem Frederiksberg og København. Som sådan er den blevet kaldt for Cykelstrada, og Ih nej hvor ville den blive fin og en rigtig cyklistmotorvej.
Det indledende var bare reklame. Faktum er at cykelstradaen på Frederiksberg ikke fortjener navnet. Det skulle være en hurtig og grøn genvej gennem byen. Ifølge salgsgassen.
Realiteten er, at den hele vejen på Frederiksberg både er for smal, for bugtet, præget af idiotgitre, og over lange strækninger på Frederiksberg er den ikke engang kun for cyklister, men de må dele stien, som højst (!) er tre meter bred med fodgængere med og uden barnevogne, rulleskøjteløbere, skateboardpiloter, kørestolschauffører, etc. For den er så demokratisk anlagt som "Fællessti", og så mener man vist at de toenhalv meters penge er tilstrækkelig! For stien bliver ikke ligefrem bredere af at plantevæksten fra siderne vil række ind over den med tiden!
Og strækningen længs Frederiksberg Centret bliver så ovenikøbet præget af konkurrence med bilerne, idet stiens fortsættelse på Solbjergvej ikke er en isoleret cykelbane, men en fællesvej med bilkørsel. Og for at give bilerne førsteprioritet, og for at hæmme cyklisterne, så har man anlagt kun stien med plads til én cyklist ad gangen i hver retning.
På den anden side er pladsen for fodgængere enorm. De kan boltre sig på en opløbsplads af næsten tyve meters bredde over metrostationen. Der er masser af plads. Der kunne have været anlagt en bred cykelbane, som vitterligt ville have fortjent ordet "Cykelstrada". Men det har politikere ikke valgt at gøre. Hvofor?
Tidligere blev Frederiksberg beskyldt for at være cyklistfjendsk. Men faktisk var det modsætte tilfældet. Cyklisterne på Frederiksberg havde, under den gamle borgmester Winther, langt bedre forhold. Den nye, tidligere formand for teknisk forvaltning, er kun ude på at fremme én ting: bilismen. Cyklisterne skal fratages de allersidste friheder som de har. Resultatet bliver at cyklingen bliver gjort alt for besværligt. Cyklisterne vil stige om: De vil blive bilister, idet de ellers ikke kan komme frem.
Måske glemte jeg dette, men i historietimen lærte vi at romerne faktisk var glæde for deres brostensveje. Problemet er bare, at de ikke havde cykler, og glat asfalt er både mere bekvemt, og i tilfælde af regn eller sne og is, også langt mere sikker at cykle over end brosten.
På grund af de unødvendige forhindringer og reelle farer over for cyklisterne kan bedømmelsen kun blive:
00
Juni 2003
- Triumfvej, Gladsaxe
Der er anlagt gennemførte og alt for stejle bump over hele vejbredden, dvs uden cyklistsluse. Vejen er overhovedet ikke cyklist- eller familieegnet, og det må naturligvis bedømmes med:
05
Juni 2003
- Einarsvej, Gladsaxe
Der er anlagt bump med cyklistsluser, men desværre er vejen af en så dårlig beskaffenhed at den overhovedet ikke er cyklist- eller familieegnet. Det er trist, idet Einarsvej ellers sikkert var en udmærket cyklistvej, og det må naturligvis bedømmes med:
05
Juni 2003
- Møllemarken, Gladsaxe
Der er anlagt gennemførte og alt for stejle bump over hele vejbredden, dvs uden cyklistsluse. Vejen er kun betinget cyklist- eller familieegnet, og det må naturligvis bedømmes som:
05
Juni 2003
- Bagsværdvej mellem Nybrovej og Bagsværd Møllevej, Gladsaxe
Cykelstien er præget af en del ujævnheder og ikke så bred som man kunne ønske sig det. Stien er ikke over hele dens forløb familieegnet, til gengæld er der få sideveje med medfølgende faremomenter. Derfor bliver bedømmelsen trods alt:
07
Juni 2003
- Parcelvej mellem Højdevej og Frederiksdalsvej
På dette stykke er cykelstien præget af nedsænkningen tværs over hele cykelstibreden for 14 sideveje og garageindkørsler.
På dette stykke er cykelstien desuden præget af 13 kanaldæksler!
Vejbanen er kun præget af fire bump.
Dvs der er mere end tre gange så mange bumpvirkninger på cyklisterne som på bilerne, selv om de sidste er affjedrede, mens cyklisterne får stødene ind direkte på håndled, ryg og knæ.
Da dette er overordentligt cyklistfjendsk, kan vi derfor kun dumpe:
00
Maj 2003
- Gladsaxe Ringvej mellem Gladsaxe Møllevej og Hillerødmotorvejen
Cykelstien er forholdsvist nyanlagt, plant og jævnt men måske 30 cm for smal til at være fuldtud familieegnet.
Lå denne sti ved en lidt mindre trafikeret vej, kunne den på grund af dens ret høje kvalitet nok have opnået 11. Bedømmelsen trækkes lidt ned af den trods alt store trafik på vejbanen:
10
Maj 2003
- Cykelstien på Apollovej mod Grøndals Parkvej, Vanløse
Cykelstien er blevet renoveret omtrent i 1999. Allerede i september 2001 kunne jeg se, at den igen var blevet ujævn på grund af trærødderne der trykker asfalten op. Dette har naturligvis fortsat i mellemtiden, og denne cykelsti er i mellemtiden blevet direkte livsfarlig. Sidste gang gik der nok omtrent 15-20 å, fra de første skader opstod, førend stien blev lavet.
Man kunne dengang have lavet en miljøløsning ved at omvandle denne alt for smalle cykelsti til det som den duer bedst - p-pladser - samt give cyklisterne prioreteret kørsel på denne vej. Det har man valgt ikke at gøre.
De helt unødvendige farer, som de konstaterede mangler på dette overflødige stykke cykelsti medfører, kan kun dumpes:
00
Maj 2003; 26. September 2001
- Gammelmosevej ved Stengården station, Gladsaxe
Cykelstien efter Trimfvej og efter broen er præget af dårlige udbedringer, ikke fjernede kantsten, ujævnheder, etc. Der kræves en ordentlig renovering af dette stykke, kantstenene skal fjernes, og de nødtørftige udbedringer af de sidste 20 år skulle sløjfes og erstattes af nylagt, glat asfalt. På grund af den meget dårlige beskaffenhed, bliver den nedgraderet, selv om stien på grund af dens bredde på dette stykke trods alt er cyklist- eller familieegnet. Derfor må vi her bedømme sådan:
05
Maj 2003
- Færgevej, Bruhnsvej, Nygade, Frederikssund
Både den eksisterende og den nyanlagte cykelsti er den rene joke. Dette selvom den dækker to af Danmarks nationale cykelruter!
- Der er alt for høje ramper, cykelstien ligger omtrent 20-30 cm over vejbanen, og cyklisterne må derfor konstant køre op og ned, mens vejbanen er spejlblank.
- Der er ikke lavet cyklistsluser ved bumpene.
- Cykelstien er for smal, selv på svinget mellem Færgevej og Bruhnsvej, hvor man har anlagt den helt ny.
- Og hvorfor har man lagt ekstra ru asfalt på cykelstien, mens vejbanen er spejlglat?
Det må naturligvis bedømmes som:
03
Maj 2003
- Kronprins Frederiks Bro, Frederikssund
Trods det flotte, kongelige navn, er broen en ren skandale for cyklisterne. Vejbanen er flot, glat asfalt.
Cykelstien er en metalgitterkonstruktion med regelmæssige dunkeffekter omtrent hver 15-20 cm. Og det over en strækning på omkring 500 meter!
Det kan umuligt bedømmes bedre end:
03
Maj 2003
- Cykelstien på Lundtoftegade fra Nørrebrostation
Cykelstien er lavet for smal. Faktisk har det været nødvendigt at måtte udvide rækkeantallet af brosten på fortorvet fra en til fem for at cykelstien kunne laves så smal, idet fortorvets i forvejen store brede yderligere er udvidet. Det betyder forøget fare for cyklisterne ved sidevejen, Tikøbgade.
Der er ingen plads til at undvige.
Dette er overordentligt cyklistfjendsk og medfører derfor naturligvis følgende bedømmelse:
00
Maj 2003
- Hareskovvej før Pilesvinget
Cykelstien føres langt højere end vejbanen. Hvorfor? Hvorfor skal cyklister bruger flere krafter at køre unødvendigt op, når bilerne gelejdes i glide buer, og når vejbanen bliver gjort mindre bølgende, når det er cyklisterne selv der skal bruge energi?
Det er ikke pænt, og desværre ikke et enkeltstående tilfælde. På grund af den manglende kvalitet bliver bedømmelsen altså kun:
03
Maj 2003
- Hareskovvej ved Pilesvinget
Cykelstien afsluttes ved krydset med et meget alvorligt fald, jeg skønner omtrent 50 cm indenfor ganske få meter. Hvorfor er faldet på cykelstien ikke udført mere blid, således at cyklisterne ikke risikerer at vælte på grund af det, for nogle sikkert, uventet stejle fald? Immervæk taler vi her om en af Danmarks nationale cykelruter!
På grund af den komplet unødvendige fare som den manglende cyklistegnethed af cykelstien på dette sted udgør, så må vi naturligvis dumpe:
00
Maj 2003
- Nyelandsvej mellem Falkoner Allé og Fasanvej
Antal bump på cykelbanen: 4.
Antal bump på vejbanen: 1!
En bump ligger lige før Rolfs Plads, hvor der er forhøjet fortorv, dvs det går først ned fra bumpen, og skal man dreje til højre, skabes der unødvendig stort balance- og manøveringsbesvær for cyklisterne!
Det kan umuligt bedømmes bedre end:
00
Maj 2003
- Nyelandsvej mellem Fasanvej og Femte Juni Plads
Antal bump på cykelbanen: 2.
Antal bump på vejbanen: 0!
Det kan umuligt bedømmes bedre end:
00
Maj 2003
- Cykelstien på Vesterbrogade lige efter HC Andersens Boulevard / Rådhuspladsen
Cykelstien er kun en-cyklist smal ved fodgængerovergangen, respektive udgangen af busstoppestedet. Der er heller ikke anlagt gitre der forhindrer buspassagerer til at løbe ud på cykelstien. Senere bliver cykelstien også kun to-cyklistsmal, selvom den tidligere parallelvej faktisk var mindst tre-cyklist bred.
Hvilken fordel har cyklisterne af denne yderligere formindskelse af deres fremkommelighed?
Jeg kan ikke se en eneste!
Hvorfor bliver cyklisterne på denne uforskammede måde behindret af myndighederne der tilsyneladende ikke regner cyklisterne for at kunne bidrage til at løse de stadigt mere trængende trafikproblemer i byen?
Igen holdes cyklisterne for nar. En sådan uforskammethed må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
Maj 2003
- Falstersvej × Guldborgvej
Ophøjet fortorvet med ekstremt stejl og ubehagelig nedkørselsrampe.
Næsten livsfarlig at cykle over.
Komplet uegnet for små børn.
Vil medføre at flere forældre vil køre deres børn til institutionerne med bilen i stedet for at lade børnene selv cykle derhen.
Den muligvis trafikberoligende virkning er købt med en umiddelbar fare for cyklisternes liv!
Jeg skal fremhæve at denne komplet unødvendige fare må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
Maj 2003
- Falkoner Allé mod Folkvarsvej, Rolfsvej, Helgesvej, Roarsvej samt Sindhvilevej
I ramme alvor laver man på disse veje følgende: Ensretningen er ophørt op til ca 30 meter inde i disse veje, der bliver anlagt skråparkering. Desuden har man afspærret Folkvarsvej komplet gennem store plantelerpotte.
Dette medfører følgende problemer for cyklisterne.
- Lerpottene vil blokere for cyklisternes mulighed af at kunne komme fra Falkoner Allé ind på en sidevej og den anden retning. Dvs, cyklisterne tvinges at køre en unødvendig omvej.
- Skråparkeringen medfører unødvendig fare for cyklisterne der vil køre mod ensretningen for at spare et stykke unødvendig omvej. Der vil også være mindre plads for biler der overhaler de cyklister i regulær retning.
- Cyklisterne på cykelstien på Falkoner Allé vil endnu mere blive behindret af sidevejstrafik der nu vil komme fre begge retninger. Det er slemt nok med sidevejstrafik kun i en retning. Måske kan vi snart forvente den første døde cyklist, myrdet på en cykelsti, på grund af dette?
Det ville have været naturligt, om man havde planlagt anderledes og sørget for at fremme netop cyklisternes muligheder af at komme frem. Dvs at legalisere og muliggøre cyklisternes kørsel mod ensretningen for at forhindre at de bliver tvunget ad lange omveje.
Men den nuværende politik på Frederiksberg kan kun karakteriseres ved en uhæmmet leflen for bilisterne. For bilisterne vil de tiltag medføre bedre fremkommelighed og sikrere parkeringspladser. For cyklisterne medfører disse tiltag længere omveje.
Resultatet vil være at cyklingen mister attraktivitet, og at bilismen vil blive mere attraktiv. Det sidste tildels også fordi cyklen ikke længere vil være det ideale trafikmiddel når det gælder korte ture til bageren og supermarkedet. Da det er blevet gjort for besværligt og kompliceret at bruge cyklen, så vil folk anskaffe og bruge bil isf!
Denne i grunden unødvendige forringelse af cyklisternes vilkår må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
April 2003
- Cykelstien på Gyldenløvsgade ved Søpavillonen
Cykelstien er lavet ny, og forhåbentlig er den ujævne belægning kun forbigående.
Problematisk er at den er blevet smallere end den var førhen, især på det stykke lige efter venstresvingsbanen (for de cyklister der skal på Rosenørns Allé)!
Hvorfor bliver cyklisterne unødvendig behindret af myndighederne der tilsyneladende ikke regner cyklisterne for at kunne bidrage til at løse de stadigt mere trængende trafikproblemer i byen?
Igen holdes cyklisterne for nar. Også denne uforskammethed må naturligvis bedømmes tilsvarende:
03
April 2003
- Kombineret cykel- og højresvingsbane ved Vesterport mod Jernbanegade
Som tidligere bemærket er denne cykel- og højresvingsbane lavet smallere i løbet af 1990erne. Men udover de problemer som alene dette medfører, er buslinje 1 nu også omlagt til ikke længere at stoppe ved hellen til venstre for cykel- og højresvingsbanen. Nu er busstoppestedet for linje 1 lagt før krydset med Vester Farimasgade, og dermed opstår der for cyklisterne på dette stykke mod Rådhuspladsen to behindringer, hvoraf den ene helt klart er unødvendig.
Den første behindring er ved det nye stoppested for linje 1.
Den anden, og meget mere alvorlig, behindring opstår, idet linje 1 nu også bruger højresvingsbanen.
Der er for lidt plads til at cyklisterne kan køre på dette stykke uden fare og ej heller uden den behindring som den brede bus i den smalle bane skaber for cyklisterne!
Igen holdes cyklisterne for nar. Også denne uforskammethed må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
April 2003
- Vester Fælledvej mod Vesterbrogade
Vester Fælledvej har en cykelsti, hvilket måske er fint nok. Mén hvorfor har man gjort følgende?
Omtrent ved Carlsberg Vej slutter cykelstien. Lige efter dette kryds er der anlagt en helle, som medfører at bilerne kører mere til højre end de ellers ville gøre. Dette medfører naturligvis at cyklisterne kan blive ramt af en bil. Her byder ingen cykelsti beskyttelse, og hellens muligvis trafikberoligende virkning er købt med en umiddelbar fare for cyklisternes liv!
Jeg skal fremhæve at der ingen fare var hvis der ingen helle var, og dette må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
April 2003
- Cykelstien på Jernbane Allé
Der er anlagt et komplet unødvendigt stykke cykelsti på denne ellers rimelig stille vej.
Tidligere kunne cyklisterne nemt køre fra Jernbane Allé mod Apollovej og den anden retning. Nu holdes cyklisterne for nar, idet de ikke længere kan køre ideallinjen men må tvænge sig ind ad smalle kurveradii for at komme af og på cykelstien.
Sammenlignet med førsituationen, hvor en indkørsel til Apollovej ved fri vej i begge retninger kunne klares på en-to sekunder kan cyklisterne nu risikere at miste op mod et minut, idet den langsomme kørsel kan forhindre dem at komme uhindret over vejen, idet der i mellemtiden kan være kommet en bil i en krydsende retning.
Igen holdes cyklisterne for nar. En sådan uforskammethed må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
April 2003
- Cykelstien på HC Andersens Boulevard foran Rådhuspladsen
Cykelstien er godt nok pænt bred, men den burde ikke være blevet anlagt, idet den nu forhindrer fri cyklistkørsel ligeud.
Tidligere kunne cyklisterne nemt køre forbi busserne på deres venstre side, og den kombinerede bus- og cyklistbane var bred nok til begge. Samtidig kunne cyklisterne også komme uhindret over krydset videre mod Amager, idet de havde grønt lys lige så længe som bilerne.
Nu har cyklisterne omtrent fem sekunders grøn lys til at køre ligeud. Resten af tiden har de rødt lys og må lade busserne forbi samt vente på venstresvingende biler. Lysrytmen ligger fast, selvom der ikke skulle være hverken busser eller venstresvingsbiler. Med andre ord har cyklisterne fået inddraget omtrent 75% af deres grønfase. Igen et eksempel at lysene kun indstilles efter bilernes og ikke cyklisternes behov!
Hvorfor bliver cyklisterne på denne uforskammede måde behindret af myndighederne der tilsyneladende ikke regner cyklisterne for at kunne bidrage til at løse de stadigt mere trængende trafikproblemer i byen?
Igen holdes cyklisterne for nar. En sådan uforskammethed må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
April 2003
- Cykelstien længs metrostationen ved Forum, Rolighedsvej
Cykelstien er lavet ny, og den er uforskammet smal.
Hvorfor?
Der er plads nok på dette stykke at anlægge en rigtig cykelsti med plads til fire cyklister. Istedet har man valgt en spareløsning med plads til kun to cyklister ad gangen. Derimod er arealet til fodgængere på dette sted provokerende enormt! Hvorfor?
Hvorfor bliver cyklisterne unødvendig behindret af myndighederne der tilsyneladende ikke regner cyklisterne for at kunne bidrage til at løse de stadigt mere trængende trafikproblemer i byen?
Igen holdes cyklisterne for nar. Også dette skal dumpes:
00
April 2003
- Kombineret cykel- og gangsti længs metrostationen ved Solbjerg, efter Fasanvej
Stien er lavet ny, men den er provokerende smal!
Hvorfor?
Der er plads nok på dette stykke at anlægge en sti med plads til fire cyklister plus to fodgængere plus to rulleskøjteløbere. Istedet har man valgt en spareløsning med plads til ialt kun toenhalv cyklister eller tre fodgængere eller to rulleskøjteløbere.
Der er heller ikke lavet en mulighed for at cyklisterne uden problemer kan køre ind på denne kombisti eller fra den på cykelstien længs Fasanvej. Derimod er arealet til fodgængere på dette sted provokerende enormt!
Hvorfor bliver cyklisterne unødvendig behindret af myndighederne der tilsyneladende ikke regner cyklisterne for at kunne bidrage til at løse de stadigt mere trængende trafikproblemer i byen?
Igen holdes cyklisterne for nar. Også dette skal dumpes:
00
April 2003
- Cykelstien på Lundtoftegade mod Nørrebrostation.
Cykelstien er lavet for smal i enden umiddelbart før rundkørslen. Det betyder øget fare for at bilisterne der vil dreje ind i Hyltebro overser cyklisterne der skal ligeud.
Dette er overordentligt cyklistfjendsk og medfører derfor følgende bedømmelse:
00
April 2003
- Nyelandsvej mellem Fasanvej og Falkoner Allé
Der er nu anlagt en cykelbane i hver retning. Det modvirker den bumpvirkning som enhver cykelsti, grundet dens højere placering over vejbanen, naturligvis har. Desværre er der skabt en del yderligere behindringer for cyklisternes fremkommelighed.
Ved stoppestederne for busserne, linje 29, er der anbragt ensporede, ophøjede stykker cykelsti på godt 15 meter hver. Disse bump er komplet unødvendige, men desværre en følge af cykelbanen. Uden cykelbanen var de ikke nødvendige og cyklisterne kunne cykle venstre om de holdende busser.
- Nu er der kun plads til én cyklist, selv hvis ingen bus holder.
- Nu skal cyklisterne holde tilbage for buspassagerer, mens bilerne fortsæt frit kan køre forbi.
- Nu er der skabt en unødvendig fare for cyklisterne, idet den smalle cykelsti kan betyde at de kører over kantstenen og vælter og slår sig (måske endda ihjel!).
- Nu er cyklisterne udsat for den fare at buspassagerer ikke venter med at betræde cykelstien, førend bussen er kommet til at stå. Desværre bryder alt for mange buspassagerer denne regel!
Ydermere:
Ved × Yrsavej, Rolfs Plads, Langelandsvej, etc., er der nu lavet ophøjet fortorv. Dette medfører de kendte svingproblemer for cyklisterne. Før cykelbanen måtte cyklisterne køre venstre om de parkerede biler. Dermed var cyklisternes svingradius etlige metre længere end nu. Ydermere skal cyklisterne nu også forcere den stejle rampe ind over og efter at krydset fodgængerstien. Dette medfører et stort komforttab for cyklisterne, og de bliver uforholdsmæssigt stærkt forhindret i deres køremulighed. Samtidig er der også skabt en komplet unødvendig risiko for at vælte.
Ved × Solbjerg Plads er der anlagt venstresvingsbane for cyklisterne. I sig selv ikke nogen dårlige idé. Men man har samtidig anbragt en komplet unødvendig helle lige efter, hvilket medfører at der er plads til kun én ligeudkørende cyklist ad gangen. Der burde være plads til to, og det er der i grunden også.
Gennem den komplet unødvendige indsnævring formindskes cykelbanens kapacitet på det sted til det halve. Det svarer omtrent til at lave vejbanen så smal at der kun er plads til en knallert isf en hel bil. Ingen politiker ville overleve dette, men når det gælder cyklisterne, gælder vist andre regler!
Jeg skal fremhæve at der skabes en helt unødvendig fare og behindring af cyklisterne der skal ligeud. Dette kan naturligvis ikke bedømmes bedre end:
03
April 2003
- Nyelandsvej mod vest efter Fasanvej
Ved stoppestedet af linje 29, såkaldt Frederiksberg Hospital tidligere Fasanvej, er der lavet en bump som cyklisterne tvinges over, imens bilisterne må køre uhindret på en glat vejbane.
Jeg skal fremhæve den helt unødvendig behindring af cyklisterne sammenlignet med bilisterne, at cyklisterne tidligere uhindret kunne køre venstre om den holdende bus, men at de nu skal holde tilbage for buspassagerene. Denne uforskammenthed kan naturligvis ikke bedømmes bedre end:
03
April 2003
Her er endnu flere eksempler !
Tanker om cykelstier
Do you want to go to my start page ?
Maybe you would like to send me an email?
So I can make these pages even better and more interesting.