Global Eco-Network Env.  Dep. of  Prof. Hessaby Workshops Researches Eco - Centers Eco - Trips Links Contact
  About us  Lectures and Administrators Inauguration International Env. Exhibition  

 

ENVIRONMENTAL DEP. OF PROF. HESSABY'S FOUNDATION

 
  گروه زيست محيطی  بنياد پروفسور حسابی 
Environmental Department of Professor Hessaby's Foundation of IRAN

A part of Global Eco-Network , based on UN Conference in Istanbul "Habitat II" in 1996

 

 

 

معرفی گروه محيط زيست بنياد پروفسور حسابی

 

با توجه به گسترش روزافزون ديدگاههای زيست محيطی در جهان، امروز اين نکته مشخص گرديده که رفع مشکلات موجود تنها در درختکاری، توسعه فضای سبز، گلکاری و رسيدگی به حيات وحش و مشابه آن خلاصه نميشود. در آغاز پيشرفت های صنعتی موجب آلوده سازی محيط زيست، به صورت موضعی و محدود گرديد.

 

به تدريج با پيشرفت علم و صنعت، معضلات زيست محيطی در مقياس منطقه ای گسترش يافت، و امروز اين معضلات ابعاد وسيع و جهانی يافته است. علی رغم تهديدات بسيار جدی ناشی از اين امر نسبت به تداوم حيات در زمين، متاسفانه در اغلب کشورها، بخصوص کشورهای جهان سوم، هنوز مسئولين، تصميم گيران و برنامه ريزان، به حساسيت موضوع اشراف کامل نداشته و يا ابعاد گسترده و خطرناک اين پديده جهانی را ناديده ميگيرند.

 

پس از دهه 1950 ميلادی که مشکلات زيست محيطی ابعاد وسيع خود را نمايان تر ساخت، برخی کشورهای جهان، نظير استراليا، کانادا، سوئد، دانمارک و آلمان به مطالعه جدی اين مشکل پرداختند و اقدامات عملی خود را از دهه 1970 آغاز نمودند.

 

در مطالعات وسيع به عمل آمده، و پس از زير ذره بين بردن معضلات زيست محيطی، مشخص گرديد رفتار روزمره انسانها و عادتهای بوجود آمده در جامعه صنعتی مهمترين منبع آلوده کننده محيط زيست است. لذا معين گرديد با ترويج دانش عمومی در زمينه رفتار سازگار با محيط زيست، که بسيار ابتدايی به نظر می آيد و به همين دليل به آن "الفبای محيط زيست" می گويند، و با آشناسازی جوامع مختلف با "چرخه های طبيعت"، و تغيير و اصلاح عادات روزمره مردم ميتوان از يک انسان آلوده کننده بدون مسئوليت، يک فرد واقف به "چرخه های طبيعت" در کليه امور زندگی ساخت. با اين روش، که ظاهری بسيار ساده ولی نقشی بسيار موثر دارد، با بالابردن آگاهی های زيست محيطی، ميتوان افرادی را که در ايجاد آلودگی محيطی نقش اساسی دارند به ناجيان محيط زيست تبديل کرد.

 

با مطالعات بعمل آمده، برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی با روشهای سازگار با فرهنگ و سنن محلی به عنوان مهمترين محور اقدامات کاربردی مطرح گرديد و نتايج بسيار خوبی نيز از آن حاصل شد. با بالا رفتن آگاهی های مردم، حرکتهای خودجوش در جهت حفظ محيط زيست بالا گرفت، و تشکلات غير دولتی (NGOs) برخاسته از اين حرکت مردمی نقش بسيار مهمی را در پيشبرد اين اهداف عهده دار گشتند.

 

در اکثر کشورهای در حال توسعه نيز مردم تا کنون محيط زيست را منحصر به ايجاد فضای سبز و گلکاری برای مقابله با آلودگی هوا تصور ميکردند، ولی با توجه بيشتر رسانه های جمعی به معضل محيط زيست، توجه مردم به محورهای مهمی نظير پديده گلخانه ای، نازک شدن لايه اوزون، تغييرات آب وهوای جهان، النينو، آلودگی خاک و آب و هوا، آلودگی صوتی،انرژيهای جايگزين برای جلوگيری ازسوزاندن سوخت های فسيلی، انواع انرژی های

پاک(بخصوص منبع پايدار انرژی خورشيدی)، تفکيک از مبداء مواد زائد جامد و تهيه کمپوست از مواد آلی و ديگر موضوعات زيست محيطی، جلب شده است.

 

اقدام برای نجات زمين وتلاش در جهت حفظ منابع حياتی آن، که هم در بقای زندگی بشر و هم در حقظ چرخه های سالم و طبيعی نقش اساسی دارد، به حدی فوری وضروری است، که بسياری معتقدند امروز هم برای شروع اين کار دير است. لذا بسياری از سازمان ها و اتحاديه های جهانی،تحت تاثير فشارهای NGOs  بحث و عوامل زيست محيطی را شديداً در تصميم گيری ها و قوانين حاکم بر روابط بين المللی خود دخيل نموده اند. لذا آشنائی با اصول و مبانی زندگی سازگار با محيط زيست و توسعه پايدار، ازدو بعد مسئوليت فردی در قبال جامعه بشری و مسئوليت ملی به منظور حفظ معيار های قابل قبول جهانی در جهت تداوم حضورشرکت ها، سازمان ها و صنايع کشورمان درسطح جهانی، وظيفه هر فرد ايرانی است.

 

با عنايت به موارد فوق و اهميت موضوع، گروه زيست محيطی بنياد پروفسور حسابی، اقدام به گسترش فعاليت های خود در جهت ايفای نقش شايسته ای در حد جايگاه علمی بنياد به منظور حل معضل ياد شده، نموده است. فعاليت های اين گروه در بخش های مختلف آموزشی، مشاوره ای، تحقيقاتی و توليدی در حال برنامه ريزی و اجرا است که به شرح زير می باشد.

 

1-                  فعاليت های آموزشی:

گروه زيست محيطی بنياد پروفسور حسابی، با برپائی دوره های آموزشی زيست محيطی در سطوح مختلف، قصد دارد آگاهی عمومی وتخصصی قشرهای مختلف را در اين زمينه افزايش دهد.

 

اين آموزش ها در سطوح مختلف دانش آموزی، دانش جوئی، ويژه معلمين و مربيان آموزش و پرورش، کارمندان ادارات و سازمان ها، کارگران و کارکنان کارخانجات، در مدت زمان يکروزه  تا چند هفته ای در شکل های مختلف کلاسی و کارگاهی برنامه ريزی گرديده و قابليت انعطاف در برنامه به گونه ای رعايت شده که تطبيق برنامه با نيازهای خاص آموزشى را نيز امکان پذير نموده است.

 

2-                  خدمات مشاورهای – تحقيقاتی:

گروه زيست محيطی بنياد پروفسور حسابی، با بهره گيری از کادر مجرب و آشنا با مسايل روز مطرح شده در سطح جهان، می تواند در زمينه های مختلف زيست محيطی خدمات مشاوره ای خود را به شرکت ها و موسسات، ادارات و سازمان های مختلف ارائه نمايد.

 

اين خدمات شامل انتخاب فرايندهای توليدی سازگار با محيط زيست، تطبيق محيط کار با استانداردهای بين المللی زيست محيطی، ارائه مشاوره در خصوص نحوه استفاده از انرژی های پاک و کاهش مصرف برق و در نتيجه کاهش هزينه و آلودگی، در مجتمع های مسکونی و اداری – تجاری و موارد مشابه می باشد. برای مثال اين گروه برای اولين بار در ايران جايگزين گاز هالوژن با گاز FM200  را در پروژه های آتش نشانی خودکار در نيمه اول دهه هفتاد شمسی ارائه نمود و با صرف وقت زياد و ارائه ادله علمی و مستند قادر به قانع نمودن مشاور فنی، مجری وکارفرما به ضرورت عدم به کارگيری گازهای شامل ترکيبات CFC  و نياز به يافتن جايگزينی موثر برای جلوگيری از تداوم صدمات جدی در لايه اوزون گرديد.

 

3-                  فعاليت های توليدی – تحقيقاتی

 

گروه زيست محيطی بنياد پرفسور حسابی سال هاست که  در زمينه های مختلف کاهش آلودگی های زيست محيطی و استفاده از انرژی های جايگزين فعاليت دارد.

 

بخش عمده اين فعاليت ها در خصوص استفاده از انرژی خورشيدی است. در اين زمينه به کارگيری سلول های فتوالکتريک به منظور تامين بخشی ازبرق مورد نيازمجموعه ها، به ويزه روشنائی معابر، اماکن عمومی و فضای باز، و کاهش مصرف روزانه ساختمان ها، از طريق ذخيره سازی در طول روز و استفاده از انرژی ذخيره شده در زمان مورد نياز، استفاده مستقيم از انرژی دريافتی در مورد آن بخش از مصارف که به صورت دائمی مورد نياز است، تاثير بسزائی در کاهش برق مصرفی آن ها داشته است. کاربرد اين سيستم ها در نقاط دور روستائی و نقاطی که  به  طور معمول دستيابی  آن ها به برق مشکل وهزينه آفرين است، به ويژه ایستگاه های کنترل نقاط دورافتاده، بسيارارزشمند است.

 

بخش ديگری از اين فعاليت ها، شامل فعاليت های تحقيقاتی به ويژه در خصوص تکنولوژی های مدرن و به روز است. کاهش آلودگی های صوتی به وسيله سيستم های فعال، که برای اولين بار در جهان با کمک پردازش های سريع  سيگنال ديجيتال، اجرا می گردد، از جمله پيشرفته ترين اين گونه فعاليت هاست. همچنين فعاليت در خصوص افزايش بهره وری سيستم های خورشيدی،که منجر به ساخت دستگاه هايی از قبيل کولر خورشيدی خواهد گرديد، از جمله فعاليتهای تحقيقاتی- توليدی اين گروه است.

 

درصورت نياز به اطلاعات بيشتر در زمينه هر يک از دوره های فوق يا ساير فعاليت های پژوهشی و توليدی بنياد پروفسور حسابی در زمينه های زيست محيطی، مستدعی است با تلفن 3154031 912 98+ و يا با آدرس رايانه

globaleco@yahoo.com  تماس حاصل فرمايند.

The Eco-Center Department in Professor Hessaby Foundation started 2001, Closed after 2 years without any explanation

 

Copyright  ©  2000  -  2006      Global Eco-Network     All Rights Reserved !
This website is designed by:  Global Eco Network
1