What's new
Bianca Personal
Zelfacceptatie
Partner tips
Kinderen
Checklist
Transformatie
Beauty tips
T&T avond
Bewegingen
Shopping
Naar Buiten
Links
Home
us  uk 
English site
Email
© 1996-2009 Bianca Holland
Webdevelopment



Bianca Holland - Crossdressing
Informatie, tips en adviezen voor de heteroseksuele CrossDresser / travestiet, partner en hun kinderen



Bianca Bride
This site is not intend to upset. offend or insult anybody. It is just a place meant for a bit of fun and to exchange information with other CD's and friends about our 'hobby'.
Click here for us  uk  English site


Deze informatie is niet bedoeld om mensen te kwetsen.
Deze site is opgezet om informatie te geven aan de travestiet/crossdresser, hun partner en andere geïnteresseerden.

Met deze informatie hoop ik onze 'hobby' bespreekbaar te maken en tips te geven.

Aan de linkerzijde staan de onderwerpen waarnaar ik in de loop der tijd heb gezocht om meer te weten te komen over Crossdressing en travestie. Mijn ervaringen heb ik op deze site op een rijtje gezet en hoop dat je er wat aan hebt.

Mijn stelregel is:
'Ik ben een gelukkig man dat ik de wereld ook af en toe als vrouw kan bekijken'
Dit geeft redelijk weer hoe ik mijn CrossDressing ervaar.


Wellicht herken je er het e.e.a. uit en heb je er zelf wat aan.
In het geval je iets mist, of iets wil vragen, laat het me dan weten via mail.
Click hier voor laatste nieuws

This page hosted by Get your own Free Home Page


Look for links at:

link naar stichting rene(e) crossdresser travestiet, travestie, crossdress cross-dress, transgender transgenderist transseksueel transseksualiteit TRAVESTIE, TRAVESTIET, CROSSDRESSER en CROSSDRESSING
We noemen een man travestiet als zijn sekse mannelijk is, zijn gender-identiteit (het gevoel/beeld wat hij is, in dit geval een man) ook mannelijk, maar zijn gedrag, dus zijn genderrol soms of vaak vrouwelijk is. Van travestie is met name sprake, wanneer dit vrouwelijk gedrag zich uit in een voorkeur voor het dragen van vrouwelijke kleding.
Bij vele travestieten beperkt het zich veelal niet tot het omkleden in vrouwelijke kleding, maar proberen ze door hun hele manier van doen op die momenten de vrouwelijke rol te spelen. Voor vrouwelijke travestieten geldt het omgekeerde. Verreweg de meeste travestieten hebben een heteroseksuele voorkeur. (vrij naar A.Verschoor, 1990).

In de Nederlandse taal kennen we maar één woord voor iemand die zich hult in kleding van het andere geslacht: travestiet. De motieven van travestieten lopen echter nogal uiteen. Het verkleden of 'kleden als' kan gericht zijn op erotiek, showtravestie, of op het imiteren van het voorkomen van een vrouw.

In de Engelse taal wordt er een onderscheid gemaakt tussen 'transvestism' en 'crossdressing'. Dit verschil is ontstaan omdat er in de jaren 1970 een groep zich niet kon vinden in de term 'transvestism'. Het woord 'transvestism' wordt meer geassocieerd met seksuele opwinding of met seksueel fetisjisme. Om het verschil aan te geven is het woord ‘crossdressing’ ontstaan.

Een CrossDresser betreft een hetero man die probeert het uiterlijk van een vrouw te imiteren door onder meer:
  • zich te kleden in gangbare dameskleding;
  • gebruik van accessoires;
  • vrouwelijke haardracht;
  • gebruik van make-up;
  • gebruik van de stem.
    De crossdresser doet dit niet voor de seksuele opwinding of ander fetisjisme.

    Zie ook CrossDresser in Wikipedia
    TRANSGENDERISTEN
    Transgenderisten zijn mensen die structureel leven als lid van het tegengestelde geslacht, volledig dan wel parttime. Sommigen van hen behouden hun oorspronkelijke identiteit op hun werk of bij formele gelegenheden; anderen vertonen zich in hun nieuwe identiteit in heel het dagelijks leven. Transgenderisten zijn uniek omdat voor hen het handhaven van zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken van belang is om een gevoel van evenwicht te hebben. ( Gianna E. Israel, 1996).

    TRANSSEKSUELEN
    Van transseksualiteit spreken we als iemands sekse mannelijk is, maar zijn gender-identiteit vrouwelijk. Of omgekeerd: als iemands sekse vrouwelijk is, maar haar gender-identiteit mannelijk. Met andere woorden: je lijf is mannelijk, je voelt je een vrouw of je hebt het lijf van een vrouw en voelt je man. (A.Verschoor, 1990).
    De aangehaalde teksten van Anton Verschoor zijn afkomstig uit:
    'Een Dubbel Bestaan - travestieten en hun omgeving' - Swetz & Zeitlinger, 1990. De geciteerde tekst van Gianna E. Israel is overgenomen uit Transformatie, nr.4, aug.1996. De vertaling van de oorspronkelijke tekst is van Rosalind Hengeveld.
  • 1