DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BULAŞICI HASTALIKLAR VE UYUŞTURUCU İLE SAVAŞ TOPLULUĞU (DEÜTF-BUHUS) İŞLEYİŞ ESASLARI

GENEL HÜKÜMLER:

Madde 1: Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar ve Uyuşturucu ile Savaş Topluluğu (DEÜTF-BUHUS), Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı denetiminde çalışır.

Madde 2: DEÜTF-BUHUS Topluluğu, topluluk işleyiş esaslarında belirtilen amaçlara uygun faaliyetlerde bulunur.

Madde 3: DEÜTF-BUHUS Topluluğu'nun üyesi yüzünü bile görmediği insanlar için hiç kimse buna zorlamadığı halde en güzel, en gerçek şeyin vermek olduğunu düşünür. İnsanları bu denli sever ve vermeyi amaçlar. Bu bağlamda ; DEÜTF-BUHUS Topluluğu üyeleri toplumumuz ve sağlık çalışanları için çok önemli bir sorun olan bulaşıcı hastalıklar, bunlarla savaş yolları ve bulaş yollarının engellenmesi konusunda önce bilgilenir, aydınlanır, ve bu aydınlanmayı üniversite geneline ve tüm toplum katmanlarına yaymayı amaçlayan aktiviteler yapar. DEÜTF-BUHUS Topluluğu toplumumuzu sarmakta olan ve çeşitli infeksiyonların bulaşına neden olan uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasını engellemek , ortadan kaldırmak için aynı şekilde aydınlamayı sağlamayı amaçlayan aktiviteler yapar.

Madde 4: DEÜTF-BUHUS Topluluğu, üyelerinin kendi konularında bilimsel araştırma, çalışma, tartışmalara katılımını sağlayarak, onları bilimsel araştırma yapma yolunda güdüler.

Madde 5: Yukarıdaki amaçlara hizmet etmek için yurt içi ve yurt dışında bu konuda kurulmuş gönüllü derneklerle ve üniversitelerin toplulukları ile işbirliğini amaçlar.

Madde 6: DEÜTf-BUHUS'un hiçbir siyasi-politik amacı yoktur.

ÜYELİK DURUMU:

Madde 7: DEÜTF-BUHUS Topluluğunun asil üye, gönüllü üye ve onursal üye olmak üzere üç çeşit üyesi vardır. ÜYELERİN GÖREVLERİ:

Madde 8: DEÜTF-BUHUS üyeleri Topluluğun mallarını korumakla yükümlüdürler. Topluluk üyelerinden Topluluk faaliyetlerine katılmaları ve Topluluğun gelişmesi için çalışmaları beklenir.

ASİL ÜYE ADAYLIĞI VE ASİL ÜYELİK:

Madde 9: DEÜTF-BUHUS Topluluğuna topluluk çalışmalarına aktif olarak katılmayı ve iş bölümünde görev almayı kabul edecek tüm DEÜTF öğrencileri asil üye adayı olabilirler. Bu kişiler dışında DEÜTF-BUHUS Topluluğuna asil üye ya da asil üye adayı olunamaz.

Madde 10: Yeni üye başvuruları doğrudan ve yazılı olarak Yönetim Kuruluna yapılır ve burada değerlendirilir. Bu başvurular, başvuru tarihinden sonraki ilk Yönetim Kurulu toplantısında tartışılır,Yönetim Kurulu uygun gördüğü taktirde, Yönetim Kurulunun uygun gördüğü tarihte başvuru sahibi asil üye adayı olurlar, başvuru tarihinden sonraki 2. Genel Kurulda asil üye olurlar.

Madde 11: Her asil üye ya da asil üye adayı en az bir alt gruba girmekle yükümlüdür. Madde 12: Mezun olan asil üye ya da asil üye adayının üyeliği doğrudan onursal üyeliğe dönüşür

GÖNÜLLÜ ÜYELİK:

Madde 13: DEÜTF'deki tüm öğretim üyeleri, öğretim görevlileri DEÜTF-BUHUS Topluluğuna gönüllü üye olabilirler. Dokuz Eylül Üniversitesi camiası dışındakiler topluluğa üye olamazlar. Ancak, üniversite dışından gelen çalıştırıcı, eğitimci,vb. kişiler çalışmalara katılabilirler.

Madde 14: Gönüllü üyeler Yönetim Kurulu'na üye olamazlar, Genel Kurul'da oy kullanamazlar.

ONURSAL ÜYELİK:

Madde 15: Mezun olan asil üye adayları ya da asil üyelerden oluşur.

Madde 16: Onursal üyeler Yönetim Kurulu'na üye olamazlar, Genel Kurul'da oy hakları yoktur.

KURUCU ÜYELER:

Madde 17:

Dönem 2 Alper BİLGİÇ, Eldar HURAMSİN, Azat FARHUDDİNOV, Songül ÇELİKKAN, Sümeyya ÇORUH, Fatma ERBOY, Tuncer SIMSEK (Geçici YK üyesi)

Dönem 3 Tuğba TÜRKER, M. Murat BALA, Korkut BOZKURT

Dönem 4 Tunay ATAMAN, İrem BAYRAKTAROĞLU, Serkan AKHAN (Geçici YK üyesi), Ömür KURU, Canan GÖNEN (Geçici YK üyesi), Fatma DALGIÇ, Hikmet GÜMÜS, Tuğba ARKAN, Basak KÜÇÜKKARAKURT, Canan IRMAK, Ekrem DEVSEREN, Serkan DEĞİRMENCİOĞLU

Dönem 5 Eda GÜREN, Burcu ÇAKAR, A.Sanem YÜCEDAĞ (Geçici YK üyesi), Barış ŞİMŞEK, Mehmet ÜLKE, Bahri GEZGİN, Barış GÜLGEZ, Nurdan YILDIZ, Gülden YOLCU, Atıl KARGI

Dönem 6 Oğuz R. SİPAHİ (Geçici YK üyesi,) Mustafa. Derya AKINCI, Ebru Nevin SENGÜL, Umut YAVUZ, Gökhan Ozan CETİN

ÜYELİKTEN ÇIKMA:

Madde 18: Asil üyeler ya da asil üye adayları üst üste 3 Genel Kurul toplantısına katılmazlarsa üyelikleri düşer.

Madde 19:

a)Topluluk faaliyetlerini baltalayıcı eylemlerde bulunanlar,

b)Topluluğun işleyiş esaslarına ve topluluğun genel yararlarına aykırı hareketlerde bulunanlar

c)Topluluk içindeki birlik ve beraberliği bozucu davranışlarda bulunanlar, Yönetim Kurulunun alacağı kararla,

1) Dikkati çekme

2) Yönetim Kurulunun önerisi ve Genel Kuruldaki asil üye sayısının 2/3 çoğunluğunun kararıyla üyelikten çıkarma biçiminde cezalandırılırlar.

Madde 20: Asil üyeler, onursal üyeler, asil üye adayları ya da gönüllü üyeler Yönetim Kuruluna yazılı olarak başvurarak asil üyelikten, onursal üyelikten, gönüllü üyelikten ya da asil üye adaylığından istifa edebilirler.

TOPLULUK ORGANLARI VE SEÇİM:

Madde 21: DEÜ-BUHUS'UN organları şunlardır:

A)Genel Kurul

B)Yönetim Kurulu

C)Çalışma grupları

i)Aids ve Cinsel İlişkiyle Geçen Hastalıklar Çalışma Grubu

ii)Hepatit Çalışma Grubu

iii)Hastane İnfeksiyonları (nosokomiyal Hastalıklar) ve Tüberküloz Çalışma Grubu

iv)Sigara Çalışma Grubu

v)Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu

vi)Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu Çalışma Grubu

GENEL KURUL:

Madde 22: Genel Kurul'a asil üyeler, asil üye adayları, gönüllü üyeler ve onursal üyeler katılabilir. Genel Kurulda alınacak kararlar ve seçimler hakkında yalnızca asil üyeler oy kullanabilir asil üye adayları gönüllü üyeler ve onursal üyeler oy kullanamaz.

Madde 23: Genel Kurul tarihi yeri ve zamanı Yönetim Kurulu tarafından en az bir hafta önce DEÜTF kütüphanesinde, yemekhanesinde ve Kafe Tıp-Vak'ta yazılı olarak ilan edilir.

Madde 24: Genel Kurul'daki asil üye sayısı, Yönetim Kurulun'daki asil üye sayısının 3 katının bir fazlası olmadıkça o Genel Kurul'daki kararlar geçerli sayılmaz. İlk toplantıda yeterli sayı sağlanamaz ise ikinci toplantı belirtilen sayı aranmaksızın en fazla onbeş gün içerisinde gerçekleştirilir.

Madde 25: Çoğunluk arandığı Genel Kurullarda toplantı açıklandıktan sonra asil üye sayısındaki eksilmeler nedeniyle çoğunluk bozulmuşsa toplantı ertelenir. O ana kadar alınan kararlar geçerlidir.

Madde 26: Topluluk Genel Kurulları belirtilen gün, saat ve yerde, belirtilen gündem çerçevesinde yapılır

Madde 27: Her Genel Kurulda, Yönetim Kurulu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verir.

Madde 28: Genel Kurulda kararlar salt çoğunluk ile alınır

YÖNETİM KURULU :

Madde 29: Yönetim Kurulu topluluğun aktivitelerinin yönlendirilmesinde, planlanmasında, uygulanmasında her türlü yetkiye sahiptir.

Madde 30: Yönetim Kurulu 5 kişiden oluşur.

Madde 31: Yönetim Kurulu her sene Ekim ayında Genel Kurul tarafından yapılan seçimle her çalışma grubundan en fazla 2 kişi olacak şekilde, son sınıf öğrencisi olan asil üyeler dışındaki asil üyeler arasından kapalı oy açık tasnif biçiminde yapılacak seçimle belirlenir.

Madde 32: Bu seçimde 5 asil 2 yedek üye seçilir. Her çalışma grubundan Yönetim Kurulu adayları belirlenir. Seçi-mi kazanan bu üyeler dışındaki en çok oyu alan iki kişi yedek Yönetim Kurulu üyesi seçilmiş olur.Yönetim Kurulu seçim tarihi yukarıdaki esaslara göre ilan edilir. Yönetim Kurulu seçiminde Genel Kurul'daki asil üye sayısı, Yönetim Kurulu'ndaki asil üye sayısının 3 katının bir fazlası olmadıkça Genel Kurul geçerli sayılmaz.

Madde 33: Yönetim Kurulu eğitim yılı içinde en fazla 15 günde bir toplanır.

Madde 34: Yönetim Kurulu toplantılarına Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen bir mazereti olmaksızın üç kez katılmayan Yönetim Kurulu üyesinin topluluk üyeliği düşer.

Madde 35: Yönetim Kurulun'dan istifa ya da ihrac ile boşalmalar yedek üyelerden doldurulur. şayet yedek üye ile doldurulamıyorsa Genel Kurul toplanır ve bu boş üyelik için yeni seçim yapılır.

Madde 36: Yönetim Kurulu oybirliği ile kendini yenileme kararı alabilir. Bu durumda yukarıdaki esas(lar)a göre yeniden toplanacak Genel Kurul yeni Yönetim Kurul'unu seçer.

Madde 37: Yönetim Kurulu eğer gerek görürse, Genel Kurul'u olağanüstü toplantıya çağırabilir.

Madde 38: Yönetim Kurulu topluluğun bütçesinin planlanmasında ve yönlendirilmesinde her türlü yetkiye sahiptir.

Madde 39: Yönetim Kurulu üyeleri 4er aylık dönüşümlerle Yönetim Kuruluna başkanlık ederler.

Madde 40: Yönetim Kurulu'da bir sayman bir sekreter bulunur.

Madde 41: Yönetim Kuruluda kararlar oy çoğunluğu ile alınır.

Madde 42: Alt grupların Yönetim Kurulundaki üyesi, alt grupla ilgili herşeyin Yönetim Kurulundaki sorumlusudur. Eğer herhangi bir alt grubun Yönetim Kurulunda temsilcisi yoksa o grubun temsilcisi ya da temsilcileri isterlerse Yönetim Kurulu toplantılarına katılabilirler.

Madde 43: Yönetim Kurulu üyesi Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen bir mazereti olmadığı sürece kendi alt grubu ile ilgili bilimsel faaliyetlerin tümüne katılmakla yükümlüdür.

Madde 44: Yönetim Kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen bir mazeretleri olmadığı sürece topluluğun tıp fakültesi içi tüm bilimsel faaaliyetlerine katılmakla yükümlüdürler.

Madde 45: Yönetim Kuruluna diğer üyelerce kabul edilen bir mazereti olmadan, 10 dakikadan fazla geç kalan üyeler o toplantıya katılmamış sayılırlar.

Madde 46: Yönetim Kurulu en fazla 4 ayda bir Genel Kurulu toplar ve çalışmalar hakkında bilgi verir.

ÇALISMA GRUPLARI:

Madde 47: Çalışma grupları kendilerine ayrılan paralara dair harcamaları belgelendirmekle yükümlüdürler.

Madde 48: Çalışma grupları kendilerine ayrılan paraların dışındaki harcamalarını da isterlerse belgelendirebilirler.

Madde 49: Yönetim Kurulu Genel Kuruldan gelecek öneriler doğrultusunda, topluluğun amaçlarına uygun yeni çalışma grupları kurabilir.

Madde 50: Çalışma grupları etkinliklerini ve grup toplantılarını, söz konusu etkinlikten en az üç gün önce DEÜTF kütüphanesinde, yemekhanesinde ve Kafe Tıp-Vak'ta yerlerde yazılı olarak ilan eder T

TOPLULUK İŞLEYİŞ ESASLARI DEĞİŞİKLİĞİ

Madde 51: Tüzüğe eklenecek maddeler ve topluluk çalışma esasları değişikliği konusunda Yönetim Kurulu oy birliği ile bu maddelerin Genel Kurul'da tartışılmasını ve onaylanması sağlar. Genel Kurulda salt çoğunluk tarafından kabul edilen maddeler onaylanmış olur.

GELİR VE GİDERLER:

Madde 52:

GELİR KAYNAKLARI

a)Bağışlar :Topluluk bağışları kabul edebilir.

b)Etkinlik gelirleri: Yapılan etkinliklerden gelir sağlanabilir.

c)Reklam: Topluluk yayın organlarına reklam alıp gelir sağlayabilir

d) Diğer gelirler

Madde 53:

GİDERLER

a)Topluluk faaliyetlerinin gerektirdiği demirbaşların alımı

b)Topluluk faaliyetlerinin gerektirdiği tüketim malzemelerinin alımı

c)Etkinlikler

d)Diğer giderler

ETKİNLİKLER:

Madde 54:DEÜTF-BUHUS şu etkinliklerde bulunur:

a)Kendi konularında öğrencilerin görev alabilecekleri araştırma alanlarını ve konularını belirlemek

b)Kendi konularında öğretim elemanlarının da desteğiyle araştırma önerileri geliştirmek

c)Kendi konularıyla ilgili uygun görülen araştırma projelerinin yürütülmesine katılmak ya da tek başına yürütmek

d)Kendi konularındaki gelişmeleri izlemek ve üyelerini bu konuda bilgilendirmek

e)Kendi konularıyla ilgili sesli, görüntülü basılı her türlü eğitici belgeleri bulmak, geliştirmek, çoğaltmak ve üyelerine ulaştırmak,

f)Kendi konularında bilimsel amaçlı konferans , paneller, seminerler, kongreler, kurslar, yaz okulları vs. düzenlemek , başkalarınca düzenlenen benzeri toplantılara katılmak

g)Sergiler,gösteriler, kermesler, yarışmalar ve konserler tertip etmek,geziler düzenlemek

h)Yurt içi ve yurt dışında aynı amaçlarla çalışan diğer grup,dernek ve kişilerle işbirliği yapmak

BİLİMSEL ETKİNLİKLER VE AFİŞLER:

Madde 55: Tüm bilimsel etkinlikler DEÜTF kütüphanesi, yemekhanesi ve Kafe Tıp-Vak'ta yazılı ilanla duyurulur. Madde 56: Yazılı ilanda etkinliğin yeri zamanı, konusu, etkinlikte yer alan kişilerin isimleri (soyadlarına göre sıralanarak), etkinliği düzenleyen çalışma grubunun ismi, o eğitim yılı içindeki kaçıncı etkinlik olduğu, topluluğun web adresi ve e-mail adresi belirtilmeli, ilanda topluluğun amblemi yer almalıdır. yazılı ilanda bu verilerin dışında bir yazılı ibare (afişi hazırlayanın ismi vs) bulunmaz

Madde 57: Bilimsel etkinliklerde kullanılan bilimsel içerikli slayt, asetat gibi görsel araçlarda verilen bilgilerin kaynağının belirtilmesi zorunludur.

Madde 58: Bilimsel etkinliklere erkek sunucuların pantolon,gömlek,kravat ile, bayan sunucularınsa etek ya da kumaş pantolonla katılmaları zorunludur.

Madde 59: Bilimsel etkinlikler için hazırlanan slaytlar DEÜTF-BUHUS'undur ve Yönetim Kurulunın belirleyeceği tek bir merkezde muhafaza edilir.

Madde 60: Hazırlanan slaytlara veri ve verinin kaynağına ek olarak, DEÜTF-BUHUS dışında bir ibare (slaydı hazırlayanın adı vs) konulamaz.

Madde 61: Çalışma grupları tanıtım ya da bilgilendirme için afiş ya da duyurular hazırlayabilirler. Bu afiş ya da duyuruların bir kopyasını topluluk arşivinde saklanmak üzere Yönetim Kuruluna iletmek zorundadırlar. Bu afiş ya da duyurular Yönetim Kurulunun belirleyeceği tek bir merkezde muhafaza edilir. Bu afiş ya da duyurularda da topluluk ambleminin, web ve e-mail adreslerinin bulunması zorunludur.

Madde 62: Tüm üyeler topluluk çalışma esaslarına uymak zorundadır

EVRAKLAR:

Madde 63: Üye kayıt defteri: Bu defterde üyelerin ismi, soy ismi,sınıfı, okul numarası, telefon numarası, adresi ve dahil olduğu alt grubu yazılır.

Madde 64: Yönetim Kurulu ve Genel Kurul karar defteri: Bu deftere kararlar ayrıntılı şekilde yazılır. Her toplantı sonunda kararlar Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalanır.

Madde 65: Demirbaş defteri: Bu deftere topluluğun demirbaşları , numaralanarak yazılır. Madde 66: Gelir-gider defteri.

 

 

ONLINE ADVISE FORUM, BUHUSINFO PAGES, main page, subgroup of AIDS and STDs, subgroup of hepatitis, subgroup of nosocomial diseases and tuberculosis, subgroup of tobacco abuse, subgroup of substance abuse, subgroup of social activities, history and aims, activities, members, researches, links to the related sites on the web, administrative committee, our statute(in Turkish).

© 1999 Last updated on July, the 9th, 1999

Sign Guestbook, View Guestbook

Click here for mailing to DEUTF-BUHUS.

 

1