ALTRES
 
En aquesta pàgina hi ha alguns exemples més difícilment classificables de l´obra d´Escher.
 

 
Imatges molt en la línia dels seus primers treballs: còpia de la realitat però amb alguna complicació: en el primer cas tenim els detalls i els reflexos i en el segon veiem molt ben representat l´efecte d´ondulació de l´aigua. El paisatge que queda fora de camp es veu reflexat l´aigua.
 
 
Dewdrop In A Leaf (1948)
 
 
Rippled Surface (1950)
 
 
Puddle (1952)
 

 
 
Dragon (1952)
 
El cos del drac és en part geomètric i crea uns forats que fan possible l´entrada i sortida del cap i la cua. Tornem a trobar la idea de cicle com a Reptiles (1943) o Ascending And Descending (1960) però aplicada de forma molt diferent
 

 
 
Three Worlds (1955)
 
En aquesta imatge, a més d´usar els reflexos i el fora de camp com en les tres primeres, Escher inclou l´element oníric: tot i que la imatge és possible (si les fulles dels arbres arriben tan lluny), el fet que no veiem terra ferma però sí elements que hi pertanyen (arbres i fulles) crea una sensació d´irrealitat i estranyesa.
 

 
 
Depth (1955)
 
En aquesta imatge veiem com s´utilitza la repetició a diferent escala d´un mateix motiu i la gradació del color per crear sensació de profunditat. Aquesta difuminació recorda a l´sfumatto que ja usava Leonardo Da Vinci al Renaixement.
 

 
En aquestes dues imatges que segueixen, Escher crea rostres a partir d´unes tires que recorden a pell de fruita. La forma en què aquestes "pells" s´enrosquen crea una sensació forta de tridimensionalitat. En el primer cas, aquesta sensació s´accentua gràcies a les esferes que floten davant, darrera i emmig de la imatge principal.
 
 
Bond Of Union (1956)
 
 
Rind
 

 
 
Moebius Strip II (1963)
 
En les imatges de la sèrie Moebius Strip trobem estructures cícliques. Aquesta imatge concretament (entre moltres altres de les creades per Escher) podria passar per una creació actual feta per ordinador, tant pel seu detall com pels elements que hi apareixen.
 

 
 
Snakes (1969)
 
Última obra d´Escher, sorprèn pel seu detallisme. Escher va haver d´utilitzar lupes que ampliessin molt la imatge per tal de poder pintar els elements més petits.
 

 
PRIMERS TREBALLS
 
TESELACIONS
 
TRANSFORMACIONS
 
PERSPECTIVES I ABSURDS
 

 
INTRODUCCIÓ
 
PÀGINA PRINCIPAL
1