Hvorfor gør man det sværere og sværere for cyklister at komme frem?
De følgende eksempler illustrerer nogle af mine punkter:
Det drejer sig om:
Unødvendige omveje
- Bibeholdt cykelsti på Eversvej.
Det er interessant, at de femten meter komplet unødvendig cykelsti på denne nu nærmest billøse vej absolut bliver opretholdt. Det giver en desværre alt for god indikation af at der snart skal være smalle, hullede og cyklistfjendske cykelstier på selv veje uden megen trafik. Hvorfor er denne cykelsti ikke forlængst lavet tilbage til de parkeringspladser som den var tidligere så at cyklisterne ikke blev udsat for farene fra højre bildøre smækket i fjæset samt at cyklisterne forbliver skjulte for bilerne, hvilket skaber unødvendig fare ved at krydse vejen for at komme til Wilkensvej?
Igen holdes cyklisterne for nar. Også denne unødvendige fare må naturligvis dumpes:
00
December 2002
- Ringsted: Tinggade
Vejen er ekstremt bred, men den er ensrettet og giver cyklisterne ikke mulighed for at køre i modsat retning. Det medfører givetvis store omveje og gør cyklingen unødvendigt uattraktiv.
Denne unødvendige nedprioritering af cyklisternes bekvemmelighed og fremkommelighed må nødvendigvis dumpes:
00
25. Oktober 2001
- Himmelev omtrent Gymnasium
Mens bilisterne kan boltre sig på overskuelige veje, er de forbudte for cyklisterne, som tvinges på et uoverskueligt, ikke beskiltet og delvist dårligt vedligeholdt stisystem.
Man fremmer bilisterne, men holder cyklisterne for nar.
Denne uforskammethed må bedømmes tilsvarende:
00
05. Oktober 2001
- Buddingevej ved no. 308 (Kraks Forlag!)
Mens bilisterne må dreje til venstre, er dette forbudt for cyklisterne.
Med andre ord, man tvinger cyklisterne altså til det følgende:
- Cyklisten skal køre helt hen til rundkørslen, rundt omkring denne og så tilbage.
- Cyklisten skal huske at dreje allerede ved Snogegårdsvej og køre via Folkevej, Vedbro, under Kildebakke Station (hvis dette overhovedet er tilladt!) og så tilbage ad Solhavevej til e.g. Fremtidsvej (!) eller Kildebakken!
Det burde være klar, at dette er overordentligt cyklistfjendsk!
Dumpekarakteren er vist nok stadigvæk flatteret:
00
16. Juli 2001
- Bistrupvej ved Bistrup Trafik Plads
Cykelstien ved Bistrup Trafik Plads bliver ført over en ca. 30 meter lang omvej
Det medfører, at cyklisterne ingen chance har for at kunne køre over for grønt, når de kommer til indgangen af trafikpladsen på samme tid som en bil der kører på vejbanen.
Dermed fremmes bilismen på cyklismens bekostning! Det er simpelthen en uforskæmmenthed, hvad planlæggerne og politikere byder cyklisterne på dette sted.
På grund af den unødvendige forhindring bliver bedømmelsen nødvendigvis:
00
15. Juli 2001
- Vasevej T× Rønnebærvej
Der er ingen nem mulighed for cyklister til at køre ubesværet fra den smalle, tættrafikerede Vasevej ind på Rønnebærvej som byder på dejlig luft og er langt mindre trafikeret.
På grund af den unødvendig forhindring af cyklisterne cykelglæde, må bedømmelsen altså nødvendigvis blive:
05
15. Juli 2001
Bump uden cyklistsluser
- Stockholmsgade mellem Sølvgade og Uppsalagade
For at gøre det endnu sværere for cyklisterne at komme frem, er der anlagt to bump over mere end vejbanens normale bredde, og uden at der er fjernet p-pladserne så at der i det mindste var mulighed for en cyklistsluse.
Af en eller anden årsag tvinges cyklisterne over disse idiotiske bump, som gør strækningen unødvendigt cyklistfjendsk, selvom man jo ellers altid hævder at man vil fremme cyklisterne og hæmme bilerne. Men bilisterne sidder i trygt affjedrede blikkasser, og cyklisterne må opleve stødene direkte.
Denne planlægning er simpelthen en skandal. Vore skattepenge bliver brugt til uovervejede og fuldstændigt unødvendige tiltæg der hæmmer cyklisterne og på sigt tvinger dem over i bilerne!
Dumpekarakter er måske stadigvæk lidt for flatterende her:
00
Oktober 2002
- Bump på Howitzvej
Der er anlagt mindst en bump uden cyklistsluse på Howitzvej mellem Nordre Fasanvej og Solbjergvej. Dette medfører unødvendig gene for cyklisterne.
Bedømmelsen af tiltaget kan kun være:
00
16. Januar 2002
- Rådmandsgade mellem Tagensvej og Nannasgade samt til Mimersgade
Der er anlagt nye, komplet overflødige brutalbump på det første stykke selvom vejbanen er komplet hullet og ligner en krateroverflade på Månen. Yderligere at anlææge bump eller at ophøje T-krydset er bare en hån omverfor cyklisterne.
Denne uforskammethed kan kun dumpes:
00
medio September 2001
- Kvædevej, Virum
Der er anlagt gennemførte og alt for stejle bump over hele vejbredden. Vejen er overhovedet ikke cyklist- eller familieegnet, og det må naturligvis bedømmes som!
00
29. August 2001
- Kampmansgade ved krydset med Vester Søgade
Udfarten af cykelstien er gjort kunstigt smallere med hvid afstribning for at gøre plads til en højredrejningsspor til bilerne.
Det betyder at der er mindre plads til cyklister, at der ikke kan køre to cyklister uforstyrret ved siden af hinanden, eller at det ikke er muligt at overhale langsomme cyklister. Det medfører at bilerne ikke holder tilbage for cyklisterne, og at de sidste er udsat for en øget risiko for at få taget deres fremkørsel. Ydermere forhindrer indsnævringen af cykelstien et glidende trafikmønster for cyklisterne.
På grund af den komplet unødvendige forhindring af cyklisterne og den øgede farerisiko bliver bedømmelsen derfor:
00
27. August 2001
- Parcelvej omtrent ved krydset med Malmmosevej, dvs kørt før den grimme Edeka-façade, Virum
Trods at vejen går opad, er der ovenikøbet anlagt en bump over hele vejens bredde, dvs uden cyklistsluse. Det er overordentligt cyklistfjendsk og medfører derfor følgende bedømmelse:
00
26. August 2001
- Parcelvej mellem Frederiksdalsvej og Virumvej
Trods at der anlagt "cyklistsluser", består de af overflødige, generende bump, dvs i princippet er bumpen ført igennem over hele vejbredde.
Da dette er overordentligt cyklistfjendsk, kan vi derfor kun bedømme:
00
26. August 2001
- Cykelsti før Trianglen fra Blegdamsvej ved taxaholdepunktet
Der har tidligere været en flot, glat cykelbane til venstre forbi de holdende taxaer. Nu er der anlagt et stykke på godt 10 m cykelsti til højre for de holdende taxaer. For at gøre det endnu værre, er cykelstein anlagt som et langt brutalbump.
Dette tiltag er så direkte cyklistfjendsk, at det kun kan dumpes:
00
22. August 2001
- Tinghøjvej
Brostenstoppede vejbump over hele vejens bredde er uforskammet overfor cyklisterne.
Dumpekarakteren gives derfor med glæde:
00
16. Juli 2001
- Cykelstien på Borups Allé før Borups Plads
Nu har man vitterligt løftet kantstenene længs cykelstien, hvilket jeg stadigvæk ikke kan se betydningen af. Man kunne i denne sammenhæng i det mindste have fjernet de kantsten, som cyklisterne skal over, når cykelstien stopper lige før Borups Plads. Men det eneste man har gjort, er at tage asfalten væk på det sted og sætte noget sand i istedetfor. Klart, at dette ikke fremmer cyklistkomforten.
Gad vide, om det også, ligesom det skilt der har stået i månedsvis oppe på cykelstien på Borups Allé lige før Hornbæksgade, vil tage måneder at udbedre.
På grund af den katastrofale planlægning, og den stadigvæk manglende udbedring af den ekstremt ujævne cykelsti på Borups Allé mellem Nordre Fasanvej og Borups Plads, og de medføtre, unødvendige gener for cyklisterne, dumpes også her med et brag:
00
14. Juni 2001
- Hvidkildevej kort efter Hulgådsvej
Jeg synes at der førhen ikke var nogle pyloner ved siden af den første bump fra Hulgårdsvej, men at de er forholdsvist nyinstallerede. I hvert fald er det jo igen et slående eksempel på Københavns Kommunes vilje til at fremme cyklisternes vilkår. Man sætter ikke bare bump op, næh ovenikøbet blokerer man også cyklisternes mulighed at at kunne køre uden at blive udsat for unødvendige stød ved at blokere de få cyklistsluser der trods alt findes! Det er en lodret uforskammethed. Men politikere kører vist kun i bil og ikke på cykel (I øvrigt er det ret vel illustreret, for man sidder på en cykel, og dermed får ens ryg også optage al de stød direkte!).
På grund af denne unødvendige forhindring for cyklisterne bliver bedømmelsen altså nødvendigvis:
00
24. Maj 2001
- Tørløsevej, Stenløsevej, etc
Der er anlagt alt for mange bump ude cyklistsluser på disse veje. Ovenikøbet er vejene komplet udskiftningsklare, idet de snarere ligner bombede lokumer en flotte villa-, eller i det mindste, forstadsveje!
På grund af den dårlige tilstand bliver bedømmelsen altså:
00
24. Maj 2001
- Kantatevej er blevet gennemtrafikberoliget. Det betyder:
- Forhøjede kryds med rygstød til følge for cyklisterne.
- Bump uden cyklistsluser.
- Dårlig luft, idet bilerne skal accelerere efter hvert bump og kryds, hvilket medfører enormt store lugtgener.
- For lidt plads til at kunne føle sig sikkert for overhalende og modkørende biler, når man cykler.
På grund af de unødvendige rygstød som dette medfører og den ekstremt dårlige luft selv en lørdag middag hvor trafikken må anses for at være minimal, får denne vej selvfølgelig kun en dårlig karakter:
05
31. Marts 2001
- Hvorfor sætter man så mange nye bump op uden jævne gennemkørsler for cyklisterne ? Hvor der findes sådanne er de enten for smalle eller tilparkede !
- Niels Ebbensens Vej er flere steder skamferet af brutalbump, ydermere er vejbelægningen også dårlig. Dette har stået på i mange år og burde forlængst have været udbedret!
Bedømmelsen kan kun være:
05
1995-2001
- På Korsgade er der før krydset med Blårdsgade anlagt en brostensbelægning som dog er trukket lidt tilbage fra vejkanten, sådan omtrent en meter i hver side. Meningen med brostensbelægningen er vist at bremse lidt op på de hurtige biler. Meningen med den meters penge ren asfalt mod kantstenen er vist at være en bekvem sluse for cyklisterne så at de ikke bliver nødt til at køre unødvendigt på brostenene for at få stød i håndled, knæ og ryg.
Men denne cyklistsluse er desværre alt for tit tilparket af små varebiler. Vil du gætte fra hvilken grøn organisation?
Denne løsning kunne være meget mere cyklistvenlig ved at anlægge brostensbelægningen kun i midten af vejen. For helt ærlig: Er det ikke nok at give bilisterne en smule rysten, og skal det både gå ud over passagerer og cyklisterne? Hvorfor er det ikke nok med en smule brosten i midten af vejen?
For øvrigt har man skamferet Korsgade gennem et utal af bump, så at cyklisterne vitterligt bliver behindret.
Bedømmelsen kan kun være:
05
Oktober 2000
- På Kronprinsesse Sofie Vej har man anlagt bump så brede at to biler kan passere hinanden helt uden problemer. Men de anlagte cyklistsluser er så korte, at de kun kan bruges, når man ikke kører mere end 10 km/h, og oven i købet næsten altid tilparkede, så at man som cyklist alligevel skal over bumpene.
Hvorfor er bumpene ikke smallere, så at der er sluseplads for cyklister mellem bump og parkerede biler?
Hvorfor er der anbragt søjler foran til højre på bumpene, så at der tages ekstra plads til at køre igennem sluserne. Gennem disse søjler bliver man som cyklist ekstra forusikret, da man frygter at ramme dem og således vælter, når man vil bruge sluserne!
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1999
- Hvorfor er der ikke jævne gennemkørsler for cyklisterne ved bumpene på Molbechsvej? Denne er bred nok til det!
Bedømmelsen bliver kun trukket op gennem den ellers glatte asfaltering:
05!
1999
- Hvorfor er der ikke jævne gennemkørsler for cyklisterne ved bumpene på Kjeldsøvej ?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er der ikke jævne gennemkørsler for cyklisterne ved bumpene på Dalgas Have og hvorfor er bumpene ført så langt ind mod kantstenenen på den ene side og blokeret for cyklister med en pylon på den anden ?
- Hvorfor er der ikke jævne gennemkørsler for cyklister på Mosesvinget og Pilesvinget ?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- På Fuglebakkevej, Mariendalsvej og Drosselvej har man anlagt bump så brede at to biler kan passere hinanden uden problemer. Men de anlagte cyklistsluser er så smalle at de i realiteten ikke kun kan bruges, medmindre man kører mindre end 10 km/h, så at man som cyklist alligevel skal over bumpene. Og så har man også inddraget fodgængerstien ved at plante nogle pyloner oppe på dem. Hvilken nytte disse pyloner har, fortaber sig i det uvisse!
- Bumpene har den ulempe, at de udsætter cyklisterne for stød i hænder, arme og ryggen. De er formentligt sundhedsskadelige, og især går de ud over små børn, hvis støttesystem er under opbygning. Men jeg tør også påpege farene for voksne med påbegyndt rygbesvær! Slalomløsninger er generelt at foretrække, da de nemmere og med færre gener kan passeres af cyklisterne.
- Hvorfor tvinges cyklister over et bump på Hørsholmsgade, når de kommer fra Hans Egedes Gade og vil fortsætte på Cykelstradaen mod nord eller omvendt? Hvorfor er der ikke anlagt fornufte cyklistsluser dér ?
- Hvorfor er der sæt bump op uden jævne gennemkørsler for cyklister på Bispebjerg Parkallé?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
Gitre, bom, bøjler, kæder
På det flade land er der elefantgitre imellem forskellige stisystemer, og ved kryds af cykelstier; hvilken gavn har vi af dem!
- Gang og cykelstien mellem Fritz Møllers Vej og Varnæsvej.
Komplet unødvendige idiotgitre på en sti som ellers ville være den ideelle sivesti for mange skolebørn og besøgende til og fra Vestbadet.
Hvorfor bliver cyklisterne i den grad behindret af myndighederne der tilsyneladende ikke regner cyklisterne for at kunne bidrage til at løse de stadigt mere trængende trafikproblemer i byen?
Igen holdes cyklisterne for nar. En sådan uforskammethed må naturligvis bedømmes tilsvarende:
00
21. Juli 2002
- Cykel- og gangstien mellem Gladsaxe Ringvej og Tobaksvejen.
Komplet unødvendige idiotgitre på en sti som ellers ville være den ideelle sivesti for mange skolebørn.
Hvorfor har man ikke tænkt sig mere om ved anlæggelsen af dette stykke infrastruktur?
Skal jeg sige mere?
00
14. Juli 2002
- Ræveholmen, Skyttestien.
Komplet unødvendigt idiotgitter giver mig igen ret til at dumpe her:
00
14. Juli 2002
- Cykel- og gangstien mellem Klaudalsbrovej og Hermelinvænget.
Komplet unødvendigt idiotgitter ved enden af denne sti at skaber en unødvendig fare for cyklisten og umuliggør dens benyttelse.
Hvorfor har man ikke tænkt sig mere om og isf. lavet en cyklistvenlig løsning?
Igen kan dumpes med god ro:
00
00
14. Juli 2002
- Cykel- og gangstien mellem Kvikmarken og Buddingevej.
Ved ind og udkørslen af cykelstativerne er der anbragt mindst to komplet unødvendig idiotgitre.
Problemet er bare at de dermed afbryder cykelstien og umuliggør en uhindret viderekørsel. På denne måde tvinges cyklisterne nærmest til at bruge vejbanerne for at komme uhindret frem.
Hvorfor har man ikke tænkt sig mere om?
Igen kan dumpes med god ro:
00
14. Juli 2002
- Herholdtsgade × Nyropsgade
Det meget trafikstille område, og en ideal gennemgangsvej til og fra Vester Søgade, bliver nu ødelagt gennem komplet overflødige afspærringer.
Hvor cyklisten tidligere kunne køre næsten helt uforstyrret af biler, skal der nu anlægges torv- og pladsatmosfære på et af Københavns dertil mindst indbydende steder til at komme efter dig. Igen viser den københavnske trafikpolitik sit hæslige fjæs der kun kender bilismen som eneste sagliggørende, og hvor man tvinger cyklisterne på cykelstier længs de tættrafikerede gader, hvor cyklisterne førhen frit kunne vælge den rute de bedst syntes om.
Igen et tiltag der fremmer bilisterne på bekostning af cyklisterne! Igen et tiltag der vil medføre endnu flere cyklister der ser sig tvunget til at anskaffe en bil.
På grund af de unødvendige gener overfor cyklisterne bliver bedømmelsen kun på:
00
15. Januar 2002
- Trekronervej fra Metalvej, Roskilde.
Opkørslen på cykelstien er en skandal. Bilerne må køre ligeud og uhindret på vejbanen, mens cyklisterne tvinges ad akavade slalomløsninger.
Man fremmer bilisterne, men holder cyklisterne for nar.
Denne uforskammethed må bedømmes tilsvarende:
00
05. Oktober 2001
- Ågesholmsvej vest for Sengeløse.
Mens vejbanen er yderst glat, er gangstien noget mere ujævn. Samtidigt er der også anbragt idiotgitter ved krydset med Vadsby Bygade. Syndt, ellers kunne man cykle på stien. Det gør dog intet, idet vejbanen som sagt har en yderst tiltrækkende kvalitet.
Hvis det vitterligt er en cykelsti, så viser idiotgitret endnu engang at man har valgt at fremme bilisterne, men holder cyklisterne for nar. En sådan uforskammethed må så bedømmes tilsvarende:
00
05. Oktober 2001
- Sti fra Gyngemosen til Hjortstien.
Et overflødigt idiotgitter behindrer cyklisterne og tager cykelglæden, hvilket medfører en lav bedømmelse såsom:
05
18. Juli 2001
- Bistrupvej, sti fra Kirsebærlunden.
Idiotgitret ved denne sted er komplet overflødigt. På grund af den unødvendige forhindring bliver bedømmelsen nødvendigvis:
00
15. Juli 2001
- Efter at man uden triftig grund har indsnævret gennemkørslen til cyklister på Kapelvej gennem at anlægge en bom i vejens midte, bliver cyklisterne nu regulært behindret gennem parkerede biler som holder for tæt og dermed blokerer gennemkørslen, så at den bliver blokeret.
Her dumpes gerne:
00.
21. Juni 2001
- Ejners Sti ved Kongevejen.
Jeg kan ikke udtale mig om kvaliteten af Ejners Sti, idet jeg blev frastødt af det idiotgitter som er anbragt ved enden af stien mod Kongevejen. Men jeg kan ihvertfald skrive, at dette idiotgitter gør det umuligt for cyklisterne nemt at køre på denne sti, som måske byder på mindre trafiklarm og -os fra biler og lastbiler - også om weekenden!
Gitteret kan kun karakteriseres med:
00
12. Maj 2001.
- Hvorfor er der anbragt idiotgitre ved krydset af de to cykelstier Banestien og Voldgaden ved Brøndbyøster station? Hvorfor er der ikke anlagt et flot motorvejskryds-lignende anlæg med bløde kurveradii for de cyklister der vil dreje, og mere plads for de der bare vil ligeud. Sådan bliver de bare tvunget til at tvære sig igennem gitrene og foretage skarpe sving, hvilket blokerer for andre cyklister.
Intet vejkryds er udfør på denne generende måde! Men når det gælder cyklisterne, så anses 90° 'kurven' for det ypperste!
På grund af den katastrofale udformning af krydset der medfører unødvendige gener for cyklisterne, bliver bedømmelsen altså:
00
1. April 2001
- Man har uden triftig grund indsnævret gennemkørslen til cyklister på Kapelvej gennem at anlægge en bom i vejens midte. Den er tildels ikke ordentligt belyst om natten, tildels tvinger den cyklisterne ud til siden. Parkerer der kun hver én bil i hver side foran denne gennemkørsel, så er den blokeret.
Bedømmelsen af dette tiltag er derfor:
00.
15. December 2000
- Man er ved at anlægge et springvand el. lignende (det blev til en stor, betonklodset blomsterkasse, 2001!) ved udkørslen af C.F. Richsvej til Godthåbsvej. Dermed blokerer man for cyklisters brug af denne forholdsvis rolige vej. Dette må anses for at være yderst cyklistfjendsk! Det er skræmmende, at sådanne tiltag overhovedet bliver gennemført, idet de helt klart formindsker cyklisternes fremkommelighed!
Dette kan kun bedømmmes med:
03.
5. December 2000
Man hører politikere jo så tit og gerne udtale sig om, at vi alle sammen skulle begrænse den, som de udtrykker det: "unødvendige", biltraffik. For eksempel, at man tager bilen til bageren om Søndagen for at hente friske rundstykker. Men ingen har tilsyneladende tænkt på, at man i hvert fald ikke vil køre på de stærkt trafikerede veje, når man vil hente rundstykkerne. Ingen har heller tænkt på, at man heller ikke vil risikere at miste rundstykkerne, nå man skal forcere unødvendige kantsten eller elefantgitre, hvis man skulle have fået den vanvittige idé at tage cyklen i stedet for bilen til bagerturen om Søndagen. Man vil, når man cykler, bestemt heller ikke tage ad lange omveje, som de mange afskårne veje pådutter en for at komme til de overskårne.
Den manglende mulighed for at komme bekvemt, hurtigt og sikkert til bageren på egen cykel gør netop, at de fleste, der ejer bil, også vil tage den for at komme til bageren - også om Søndagen.
- Hvorfor er der i Vestskoven porte som kun lader en lillebitte, tit nærmest tilgroet, sti til både fodgængere og cyklister, og hvorfor er disse åbninger altid lavet sådan, at man skal køre en ekstra smal kurve for at kunne passere, så at man som cyklist altid bliver stresset ved at køre gennem de smalle porte.
Hvorfor ikke nøjes med en vertikal stolpe i midten af vejen, den skulle holde bilerne ude uden at genere cyklister så meget? :
- Hvorfor er der nu anlagt en port af denne idiotiske slags på Ejby Udlodsvej ved Ejby ?
- Hvorfor har man nu anlagt en sådan port sådan, at det ødelægger cyklisternes mulighed på det groveste at komme over Rovej til Byløsevej, da man nu bliver bremset unødvendigt af gennem den lille plads der er til at køre den kurve og det faktum at bommen er sat op således, at den er til mest ubehag, når man vil cykle den vej ?
- Hvorfor har man nu anlagt en sådan bom således, at den grundet den dårlige opstilling bremser cyklisternes mulighed på det groveste til at komme fra Bystien over Birkeskoven til Voldstien om omvendt, da man nu bliver nødt til at køre en ekstra kurve og det faktum at bommen er sat op således, at den er til mest ubehag, når man vil cykle den vej ?
- Hvorfor har man anlagt en sådan bom fra Gl. Landevej til Bøgeskoven, så at det bliver sværere for en cyklist at nyde Vestskovens friske luft?
- Hvorfor er der metalbom på stien fra Rødovre Parkvej mod Vestvolden, så at stien bliver unødvendigt indsnævret og to cyklister ikke kan passere hinanden ?
Andre steder har man anlagt to på hinanden følgende bom således, at man som cyklist tvinges til at køre slalom, hvilket ikke er særligt behageligt, kan fremme ulykker og styr, og koster krafter og tid:
Var alt dette nu virkeligt nødvendigt; bliver vore skattepenge bare frådset op ?
- Hvorfor er der elefantgitre som behindrer cyklisterne og betyder at man netop ikke om morgenen kan tage cyklen til bageren for at hente rundstykker (de falder nemlig ud af kurven, når man forsøger at skubbe cyklen igennem disse gitre, da de er så smalle, at man skal hælde cyklen for at kunne passerede dem! Eller også så ryger posen af styret ved den forsøgte forcering!) og derfor hellere tager bilen (som alle andre i kvarteret i øvrigt også allerede gør! Og som i øvrigt sviner meget mere nu om dage, hvor man så tit skal accelerere bilen igen efter man har passeret de der idiotiske bump!) (1988-2001):
- til og fra cykelstien i Sengeløse,
- til og fra cykelstien på Ole Rømersvej,
- til og fra cykelstien på Marbjerg Byvej,
- til og fra cykelstien mellem Roskildevej og Høje Taastrup Kirkesti,
- til og fra cykelstien mellem Roskildevej og stisystemet i Egelundparken,
- til og fra cykelstien mellem Sportsvej og stien på Kindebjergvej,
- til og fra vejen som forbinder Saltværksvej og Søvænget ved Kastrup Kirke på Amager,
- til og fra Jyllingevej mod Krogebjergparken,
- til og fra Jyllingevej mod Engbovej,
- til og fra Jyllingevej mod Erhvervsvej (hhv. østlige del af Ejby Industrivej),
- til og fra Broager og Degnestien i Hvissinge,
- til og fra Smedestien og Degnestien i Hvissinge,
- til og fra stien mellem Vældegåsvej og Hvissingegade,
- til og fra Bødtkerstien mod Hvissingevej,
- til og fra stien længs Birkeskoven ved Fraligsvej,
- til og fra Rødovre Parkvej ved stien længs Skovmoseskolen,
- på den vestlige og østlige frakørsel fra Bystien til cykelstien på Nordre Ringvej,
- alle vegne på universitetscykelstien i Roskilde mod RUC således også under togbroen mod Trekroner Station,
- Der er fire (!) unødvendige elefantgitre som man skal passere, når man cykler fra vest på Helgeshøj Allé mod Dybendalsvænget ved krydset med Husby Allé.
- Der er undødvendige elefantgitre til og fra Nordparkstien ved Dybendalsvænget, Taastrupgårdsvej, Selmosevej, Kndusensvej og Teglvænget, selv om det sidste endda er en stille vej!
- til og fra Københavnsvej i Hillerød ved xy-tanken ?
- Der er anbragt idiotgitre alt for mange steder på Banestien, Voldgaden? På grund af alle de unødvendige gener for cyklisterne som disse gitre medfører, og den deraf følgende dalende attraktivitet af disse stier, bliver bedømmelsen af disse stier, der ellers fører igennem rolige områder med god luft, altså kun:
05
1. April 2001
- Hvorfor har man sat elefantgitre op mellem Kirkesvinget og Elvergårdsvej ? Der er vist ikke tale om ret megen trafik på dette stykke.
- Hvorfor er der kun plads til en cyklist ad gangen mellem gitrene på Christiansdal og Axelhøj til og fra Roskildevej i Rødovre? Det fremmer helt klart ikke cyklisters muligheder for at færdes flere på denne vej.
- Hvorfor har man sat elefantgitre op på cykelstien mellem Troels Lunds Vej og Glahns Allé under S-togs-broen i forlængelse af Troels Lunds Vej og Borgm. Godskesens Plads? Skal man absolut blive frustreret der, hvor biltrafikken må anses for at være minimalt? Skal man absolut tvinges til at køre på enten Peter Bangs Vej eller Roskildevej, hvor det lugter af bilos, og hvor det er langt mindre behageligt at cykle? Hvorfor kan man ikke finde en løsning, som tilgodeser cyklisternes behov på bilisternes bekostning, hvorfor skal det altid være til cyklisternes ulempe?
- Hvilken idiot har opstillet konstruktionen på Roskildevej nær Nordens Plads, som både indsnævrer cykelstien unødvendigt, og som alligevel ikke bliver brugt af lastbilschauførene for at justere deres sidespejl? Kan dette monstrum ikke fjernes, så at cyklisterne kan køre uden fare for de såkaldte "aleneulykker"?
- Hvorfor er der metalbom under S-togsbroen på Korsagervej?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1991-2001
- Hvorfor er der metalgitter under broen på Kantatevej, så at vejen bliver unødvendigt indsnævret og med fare for de såkaldte "aleneulykker" ?
- Hvorfor er der opstillet så mange metalbom i Næstvedgadekvarteret, så at cyklister ikke må køre uforstyrret igennem der og tvinges ud på Ndr. Frihavnsgade?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er der opstillet idiotgitre mellem Gammel Jernbaenvej og Lyshøjgårdsvej over banegraven i Valby. Denne stibro er idealt egnet for de cyklister som nu tvinges over den tæt trafikerede Toftegårds Allé med al dens gener fra lyskryds, stoppesteder, buspassagerer, og ikke mindst stø, lugt og møj fra denne trafik?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Der er elefantgitre på Marbjerg Byvej × Vesterled, som ikke generer bilister og lastbiler, men udelukkende tager cyklisterne deres rettighed uden at der er hjemmel til dette i færdselsloven.
- Der er elefantgitre ved krydsene for eksempel i Taastrups og Høje Taastrups erhvervskvarter, som ikke generer bilister og lastbiler, men udelukkende tager cyklisterne deres rettighed uden at der er hjemmel til dette i færdselsloven.
- Hvorfor er der metalgitter anbragt på Tværstien i Albertslund med fare for de såkaldte "aleneulykker" ?
- Der er elefantgitre ved krydset mellem cykelstien og Grenaabanen i Lystrup og mange andre steder, mens der for bilerne er anlagt skranker som normalt er åbne. Hvorfor bliver cyklisterne behandlet så ufordelagtigt, mens bilister bliver forkælet på disse kryds?
- Når man kører på cykelbanen på Vesterbrogade mod Rådhuspladsen, så har man ikke fundet sig for ringe til ikke bare at sætte et stakkit op for de parkede bycykler, som i forvejen kun beærer København i sommerhalvåret, næ men har nu også sat et skilte op, som markerer at det retteligen drejer sig om en cykelsti. Ikke kun har man med bycyklers opstillingsplads spærret det halve af banen af, nej nu har man også aflukket den sidste fjerdedel af cykelbanen, så at der kan komme endnu færre cyklister igennem til Rådhuspladsen fra Vesterbrogade, i stedet for at stille skiltet op foran bycyklers opstillingsplads, hvor det ikke ville gøre stor skade ud over den allerede skete! Det hele er immervæk vældigt smart, for så behøver man snart overhovedet ikke længere cykelstier, når man gør det ekstra besværligt for cyklisterne at komme frem!
- Der er anbragt på fodgængerstien langs Gammel Landevej unøvendige elefantgitre som tvinger fodgængerne ud på cykelstien med fare for sammenstød! Hvorfor bliver disse gitre ikke bare fjernet ?
- Der er anbragt på fodgængerstien fra Espely mod Rødovre Parkvej unødvendige elefantgitre som tvinger fodgængerne ud på cykelstien med fare for sammenstød.
- Hvorfor har man med kæde og bom gjort det nærmest umuligt for cyklisterne at måtte køre igennem Rosenhaven, så at man kan slappe lidt af i rolige omgivelser på vej igennem byen?
Dårlige, hullede og ujævne cykelstier og -baner
- Cykelstien på Gothersgade ml. Kronprinsessegade og Øster Voldgade
Det er ikke bedste kvalitet som belægningen har på dette stykke. Ikke helt uduelig, men dog stedvist irriterende. Altimens vejbanen er glatpoleret.
På grund af de unødvendige gener overfor cyklisterne bliver bedømmelsen kun på:
06
3. April 2002
- Cykelstien på Gothersgade ml. Nørre Voldgade og Møntergade
Det er ikke bedste kvalitet som belægningen har på dette stykke. Ikke helt uduelig, men dog stedvist irriterende. Altimens vejbanen er glatpoleret.
På grund af de unødvendige gener overfor cyklisterne bliver bedømmelsen kun på:
05
3. April 2002
- Cykelstien på Sydvestvej mellem Glostrup St. og Læhegnet
På den ca 4 km lange strækning var kun omtrent 100 meter af tilstrækkelig glat kavlitet. Resten er alt for ujævn, præget af en del kanaldæksler; cykelstien er også for høj, således at ramperne ved starten og i slutningen af hvert kryds er alt for stejle. Resultatet er alt for ukomfortabel kørsel. Vejbanen derimod er blank og velpoleret.
På grund af de unødvendige gener overfor cyklisterne sammenlignet med bilisternes gode muligheder kan også her kun dumpes:
00
15. Marts 2002
- Cykelstien længs Hillerødmotorvejen mellem Mørkhøj (udkørsel 2) og Utterslev Mose (udkørsel 1).
Stien er for smal, den er ujævn og nogle steder er der dybe huller.
Denne sti kan desværre ikke karakteriseres som familieegnet, mest for dens manglende bredde, og dermed bliver bedømmelsen altså nødvendigvis:
00
01. Oktober 2001
- Ved den provisoriske "bussluse" på Stengade i retning mod Nørrebrogade:
Cyklistbanen er ført lige lungt over den gamle busstoppeplads. Denne er præget af ru betonoverflade istedetfor glat asfalt.
Bedømmelsen af konstruktet bliver derfor naturligvis kun:
05
Oktober 2001
- Parcelvej, Virum, mellem Vejlesøvej og ca. Frederiksdalsvej har fået lagt ny asfalt lagt på både vejbanen og cykelstien.
Men, mens vejbanen er spejlglat og uden rynker, er cykelstiens belægning ujævn og stadigvæk præget af alt for mange store kanaldæksler.
Denne uforskammenthed kan kun bedømmes som:
00
29. August 2001
- Vandtårnsvej i Søborg.
Cykelbanen er afstribet gennem farvemarkering, hvilket er er udmærket idé.
Desværre er den del af vejbanen der er forbeholdt cyklisterne, præget af større ujævnheder, mens den resterende del af vejbanen er glat. Dette er cyklistfjendsk og må altså bedømmes som:
05
29. August 2001
- Cykelsti mellem Buddingevej og Christoffers Allé i Buddinge.
Cykelstien er i dårlig stand og for smal til at være familieegnet. Derfor kan den kun bedømmes som:
05
22. August 2001
- Hareskovvej mod syd.
Cykelstien er over lange strækninger ikke i god stand. Belægningen bør udbedres inden længe. Omvendt er cykelstien dog grundet sin bredde familieegnet.
På grund af den manglende kvalitet bliver bedømmelsen altså kun:
05
18. Juli 2001
- Gladsaxevej.
Vejbanen er ret ujævn og hullet, især hvor cyklisterne tvinges at køre. Dette burde udbedres inden længe.
På grund af den manglende kvalitet bliver bedømmelsen altså nødvendigvis:
05
16.-18. Juli 2001.
- Kongevej mellem Skovbrynet og c. Sorgenfri Slot.
Cykelstien på denne strækning er betinget familieegnet grundet tilstrækkelig bredde. Dog mangler kvaliteten af belægningen.
På grund af den oven anført manglende overfladekvalitet, og dermed indskrænket kørselskomfort, bliver bedømmelsen altså kun:
09
9. Juli 2001.
- Amager Strandvej mellem Italiensvej og Prags Boulevard:
Mens der cykelstibelægningen er gammel, er der lagt ny asfalt på vejbanen - en uforskammethed over for cyklisterne.
På grund af denne uforskammethed bliver bedømmelsen altså nødvendigvis:
00
24. Juni 2001.
- Frederikssundsvej ml. Brønshøj Torv og Husum Torv.
Cykelstien på denne side er i grunden bred nok, men dens kvalitet er helt utilstrækkelig - især i betragtning af at vejbanen synes at være lige nyanlagt.
På grund af den provokerede dårlige kvalitet af cykelstien, bliver bedømmelsen af dette stykke cykelsti altså:
05
24. Maj 2001
- Ringsted: Nørregade overfor Sygehuset.
Cykelstien er bugtet og såvidt jeg kunne se af helt klart ældre dato og ujævn. Derimod er vejbanen forholdsvis nyt udskiftet så at der er stor kontrast mellem kvaliteten af at kunne køre på en glat vejbane og den hutlede cykelsti.
Denne unødvendige nedprioritering af cyklisternes kørekomfort må nødvendigvis dumpes:
00
25. Oktober 2001.
- Ringsted: Sjællandsgade.
Cykelstien er smal, mens fortorvet er bred. Belægningen af cykelstien er også dårlig og flere steder præget af dårlige udbedringer samt kanaldæksler.
Derimod er vejbanen forholdsvis nyt udskiftet så at der er stor kontrast mellem kvaliteten af at kunne køre på en glat vejbane og den hutlede cykelsti.
Denne unødvendige nedprioritering af cyklisternes kørekomfort må nødvendigvis dumpes:
00
25. Oktober 2001.
- Trekroner Allé, Roskilde.
Denne delvist nyanlagte vej udviser en spejlglat vejbane. Det kan man ikke altid sige om de cykelstier samt andre veje som cyklisterne lodses på.
Man fremmer bilisterne, men holder cyklisterne for nar. Interessant nok er Roskilde en kommune med en stor andel SF vælgere. At disse vælgere tilsyneladende vejer deres egen bil højere end cyklisternes mulighed for at køre på glatte veje, er dog mildest talt forskrækkende.
Denne uforskammethed må bedømmes tilsvarende:
00
05. Oktober 2001
- Cykelstien på Islevdalvej er ujævn. Men det værste er, at den før hver sidevej synker og derefter stiger igen med omtrent 20 cm. Det giver ekstremt ubehagelig kørsel.
På grund af de unødvendige rygstød som dette medfører og den ekstremt dårlige luft selv en Lørdag eftermiddag hvor trafikken må anses for at være minimal, får cykelstien selvfølgelig kun en dårlig karakter:
05
31. Marts 2001
- Efter byggeriet af den provisoriske "bussluse" på Stengade kan jeg konstatere følgende:
- Der er anbragt cykelsti-skiltet samt en pylon i starten af de to cyklistbaner, således at de bliver indsnævret til kun én-cyklist bredde. Det skaber unødvendig fare for sammenstød og ulykker iblandt cyklisterne.
Hverken skiltet eller pylonen burde stå og blokere for at to cyklister kan køre ved siden af hinanden!
- Gennem at ramme pylonerne ind længs "busslusen" har man udøvet skade på slidlaget og underlaget af vejbanen. Før eller siden vil det medføre huller og ujævnheder på vejbanen, hvilket vil gå ud over cyklisterne.
- Gennem at aflukke Stengade for anden biltrafik, tvinger man denne over på andre veje, hvilket øger trafikpresset på disse. Såfremt det drejer sig om veje med cykelstier, vil man på disse gennem øget bilfrekvens også øge faren for uheld cyklister og biler imellem!
Bedømmelsen af konstruktet bliver kun reddet af at slidlaget på vejbanen i retning mod Korsgade ikke er for dårlig (endnu!):
07
15. Februar 2001
- Køgevej i Taastrup: Cykelstien mellem Høje Taastrups Vej og Roskildevej er mere en dårlig vittighed end en cykelsti der fortjener navnet. For smal, for hullet, for bujet. Men der er plads til parkerede biler
Bedømmelsen kan kun være:
05
25. Februar 2001
- Cykelstien på Øster Farimasgade mellem Sølvtorvet og Lundgade er præget af en del ujævnheder, kanaldæksler og huller. Ydermere parkerer der alt for tit biler med højre hjul oven på selve cykelstien, således at den bliver indsnævret. Dette skaber unødvendig fare for cyklisterne. Det værste er, at sådanne situationer er absolut unødvendige, idet der er plads nok på vejbanen til parkerede biler, hvilket de trods alt flertallige regulært parkerede biler beviser.
Bedømmelsen må være:
08
10. Januar 2001
- Cykelstien på Gothersgade mellem Søtorvet og Øster Farimasgade byder over længere strækninger på ujævnheder, kanaldæksler og huller.
Bedømmelsen må derfor være:
06
3. Januar 2001
- Cykelstien på Roskildevej mellem Skellet og Borgmester Fischers Vej er i en overordentligt dårlig kvalitet, så at bedømmelsen af denne nødvendigvis må blive:
05.
27. December 2000
- Cykelstien på Dalgas Boulevard mellem Roskildevej og Peter Bangs Vej er ret ringe på grund af mange ujævnheder og manglende bredde.
Bedømmelsen af stien må nødvendigvis blive:
06.
27. December 2000
- Kvaliteten af cykelstien på Roskildevej mellem Skellet og Borgmester Fischers Vej er dårlig (se forneden) Men det kraterhul ved den også overflødige kantsten efter Sofus Franks Vænge topper dog uforskammenthederne over for cyklisterne.
Bedømmelsen af denne kan simplethen ikke blive bedre end:
00!
27. December 2000
- Man er ved at anlægge en ny cykelsti på Byparken i Glostrup. Den er, så vidt jeg kan se både i en dårlig tilstand, dvs ikke jævn, og yderst smal. Samtidig er krydsene udført så ringe, at der vil opstå unødvendige konflikter, hvorved cyklisternes fremkommelighed bliver begrænset over gebyr.
De medfødte forhindringer medfører følgende bedømmelse:
07.
5. December 2000
- Cykelstien på Rødovre Parkvej er i en yderst ringe tilstand. Kun dens bredde forhindrer, at den dumper totalt.
Den kan kun bedømmes med:
06.
5. December 2000
- Den forholdsvist nyanlagte cykelsti på Østerbrogade foran Irma efter Strandboulevarden er dårlig! Dens manglende kvalitet medfører, at den kun kan bedømmes med:
07.
November 2000
- Flere steder på Østerbrogade er cykelstien ført over kantsten, der forlængst burde være fjernet. Trods dette er kvaliteten med få undtagelser tilfredsstillende, omend den mellem Skt Jakobs Plads og Århusgade mangler bredde.
Kan bedømmes med:
10.
November 2000
- Cykelstien på Øster Allé mangler nogle steder den nødvendige kvalitet. Den er gennemgående noget for smal.
Derfor må den bedømmes med:
08.
November 2000
- Cykelstien på Jagtvej mellem Skrivergangen og Stadens Vænge er forholdsvis nyanlagt, og egentlig også bred nok -- men allerede ujævn.
Det bør udbedres straks, ellers må bedømmelsen være:
08.
November 2000
- Cykelstien på Jagtvej mellem Lyngbyvej og Lærsø Parkallé er forholdsvis nyanlagt, og egentlig bred nok -- men ujævn og hullet.
Det bør udbedres straks, ellers må bedømmelsen være:
07.
December 2000
- Der er anlagt brostensbelægning på selve cykelstien på Langelinje. Det er simpelt hen en uforskammethed!
Derfor bedømt som:
00.
November 2000
- Cyklisternes genvej på Gernersgade har en unødvendig dårlig belægning, og gennemkørslen er for smal.
Bedømmelsen af kan derfor kun blive:
07.
August 2000
- Cykelstien på Fredensgade på højde med Ryesgade er præget af dårligt udførte overkørsler over kanaldækslerne. Dette har stået på i mange år og burde forlængst have været udbedret!
Bedømmelsen af dette sted kan kun være:
00
1995-2003
- Cykelstiens asfalt på stien igennem Rødovreparken er for dårlig og hullet.
September 1999
- Cykelstien på Trippendalsvej lige før og efter Sportsvej er hullet og ujævn !
16 August 1999
- Hvorfor tog det to år før cykelstien på Sallingvej fik ny belæning, mens vejbanen dér allerede blev lavet i 1997, og især da vejbanen flere gange før blev udskiftet og nylavet ?
13 August 1999
- Cykelstien på Godthåbsvej i begge retninger mellem Tesdorpfsvej og Falkoner Allé er generelt præget af huller og ujævnheder. Den skulle renoveres hurtigst muligt!
- Cykelstien på Rolighedsvej i begge retninger mellem Falkoner Allé og Bülowsvej er præget af huller og ujævnheder flere steder. Den skulle renoveres hurtigst muligt!
- Hvorfor er cykelstien på Gl. Køge Landevej så dårlig?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2002
- Cykelstien på Islands Brygge har også set bedre tider! Cykelstien på Artellerivej i Islands Brygge kvarteret kunne være bredere.
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Cykelstien på Prags Boulevard og Vermlandsgade kunne være bedre.
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor har cykelstien på Peter Bangs Vej mellem Ålholmvej og Ålstrupvej og også i den anden retning været så dårlig i så lang tid ?
1992-2001
- Hvorfor planter man nu igen træer på cykelstien på Peder Bangsvej og Finsensvej? Blev der anlagt trækasser i højre side af vejbanen og ikke på cykelstien, så kunne man skabe flotte parkeringsbaser. Immervæk er vejbanen i det mindste på Peter Bangs Vej så bred, at der er plads til fire spor i alt, og dermed altså også to køre- og to parkeringsspor!
Hvorfor har man ikke anlagt træerne i kasser i højre side af vejbanen men derimod plantet træerne på cykelstien, så at man kunne skabe flotte parkeringsbaser på Sallingvej mellem Jyllingevej og Åløkkevej ? Immervæk er vejbanen der så bred, at der næsten er plads til fire spor i alt, og dermed altså også to køre- og to parkeringsspor ! Skal Sallingvej være en racerbane for biler ?
Hvorfor skal det igen gå ud over cyklisterne at lade lidt grønt spire i bybilledet ? Ujævnheder på cykelstier hidrører i langt de fleste tilfælde fra trærødder og lappeløsninger efter fjernvarme, hybridnet- og andre installationer.
- Hvorfor er der overhovedet en så særdeles dårlig cykelsti på P.G. Ramms Allé, hvis kommunen ikke har penge til dens vedligeholdelse? Vejen er stille og rolig og denne "cykelsti" kan egentligt kun bruges som parkeringsstribe.
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er cykelstierne på Tomsgårdsvej og Tuborgvej præget af så høje kantsten?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er der ingen jævn overgang mellem vejbanen og cykelstien på Hillerødgade ved Grøndalsvænge Allé?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er der overhovedet en så dårlig cykelsti på Bryggervangen? Brug hellere en bøtte maling på vejbanen, den er bred nok og "cykelstien" duer i denne tilstand bare som parkeringsstribe!
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er Tranevej i en så elendig stand?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor er cykelstien på Bystævnet så dårlig ?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor er cykelstien på Frederikssundsvej mellem Husum og Brønshøj i begge retninger så dårlig og yderlige indsnævret gennem smallere asfalt og tilparkede biler?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor er cykelstien på Frederiksborgvej til Bispebjerg Torv så dårlig?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor er cykelstien på Hillerødgade ikke lidt bedre og mere jævn?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor er cykelstien på Ålholmvej mellem Vigerslevvej og Ålholm Plads ujævn og mellem Vigerslevvej og Peter Bangs Vej i dårlig stand?
- Hvorfor er cykelstien på Dalgas Boulevard mellem Dalgas Have og Femte Junis Plads stedvis ujævn på grund af trærødderne?
- Hvorfor er cykelstien på Gammel Kongevej i retning mod Vesterport stedvist ujævn ved krydsene med Stenogade, Skt. Jørgens Allé og Trommesalen?
- Hvorfor er cykelstien på Hvidovrevej ujævn på grund af en dårlig belægning og mange dårlige indkørsler i begge retninger?
- Hvorfor er cykelstien på Jyllingevej fra Jernbane Allé mod Sallingvej ikke i bedre stand ?
- Hvorfor er cykelstien på Rødovre Parkvej over store strækninger ujævn på grund af en dårlig belægning i begge retninger?
- Hvorfor er cykelstien på Borgmester Jensens Allé så dårlig og tilparket af pauserende taxaer og varebiler? Hvorfor nedlægger man ikke cykelstien og frigør vejbanen for cyklisterne?
- Hvorfor er cykelstien på Borups Allé mellem Bispeengbuen og Fasanvej ujævn og hullet ?
- Hvorfor er asfalten i så dårlig stand med rekordmange huller, hvor cykelstien bliver ført over på Ågade lige efter Falkoner Allé ?
- Hvorfor tvinges cyklister ud på det dårlige stykke Lersø Parkallé‚ mellem Haraldsgade og Jagtvej?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Der er en nyanlagt cykelsti på Grøndals Parkvej ved Flintholm Station. Men den er ujævn der, hvor en tung lastbil har trykt spor i asfalten på cykelstien. Hvornår skal dette laves ?
- Hvorfor er cykelstien på Grøndals Parkvej mellem Tuborgvej og Rovsingsgade stedvist så ujævn ?
- Hvorfor er cykelstien på Vigerslev Allé ikke lidt bedre og mere jævn?
- Hvorfor er cykelstien på Ågade mellem Bispenengbuen og Falkoner Allé lavet smallere ved ikke at lægge asfalt helt hen til den gamle yderste venstre kant af cykelstien, da man lægde ny asfalt på den for år tilbage, og hvorfor er der begyndt at optræde stedvis større ujæjnheder?
Kantsten, brosten og forhøjede fortorve
- Fodgængerstien ved Dr. Abildgaards Allé, L I Brandes Allé, N J Fjords Allé.
Fodgængerstien er blevet tydeligt forhøjet, og der er anlagt stejle op- og kørsler for sidevejstrafikken til Thorvaldsensvej. Sammen med den planlagte cykelbane vil det skabe store gener for cyklisterne der skal ind og ud af disse veje, idet de stejle og høje kantsten kræver større kurveradii end kurvekørslen i en lige vejbane. Det bliver enormt mere anstrengende at cykle over disse forhindringer, og cyklisterne bliver over gebyr behindrede.
Hvorfor har man ikke tænkt sig mere om ved anlæggelsen af dette stykke infrastruktur?
Her kan der roligt dumpes igen:
00
12. Juli 2002
- Forhøjet kryds på Kronprinsesse Sofie Vej × Mariendalsvej:
Der er mindst et problem med hele den ændring der er gennemført: Den er cyklistfjendsk, idet cyklisterne nu ikke længere kan køre ind på Mariendalsvej mod Falkoner Allé uden problemer, hvis der også er biltrafik den anden vej. Tidligere var det muligt uden problemer. Det medfører store problemer for de cyklister som har brug for at kunne køre på denne ret trafikstille vej. Istedet tvinges de ad den enormt trafikerede og lugtende Ågade.
Bedømmelsen af tiltaget, der i den grad modvirker cyklismen, og kun fremmer bilismen, kan kun være:
00
23. Februar 2002
- C F Richs Vej × Tesdorpfsvej.
Der er et regulært nedfald når man kommer fra syd og vil videre mod Godthåbsvej. Det ophøjede fortorv er anlagt sådan at det følges af en ekstremt stejl hældning ned på vejbanen igen. En sådan cyklistfjendsk installation burde egentligt simpelthen bare forbydes!
Efter man nu har trafikberoliget dette kvarter, så laver man det endnu sværere for cyklisterne at komme frem i dette kvarter ved at oprette forhøjede fortorve. Der er på denne strækning af Tesdorpfsvej overhovedet ikke længere en nævneværdig trafik tilbage der vitterligt kræver en sådan installation. Når jeg nu vil cykle på C F Richs Vej, tvinges jeg over forhøjede fortorve med alle de gener de medfører.
Denne planlægning er simpelthen en skandal! Vore skattepenge bliver brugt til fuldstændigt unødvendige tiltæg der hæmmer cyklisterne og tvinger dem over i bilerne!
Dumpekarakter er måske stadigvæk lidt for flatterende her, men lavere findes ej:
00
05. Oktober 2001
- Cykelstien på Borups Allé ved Priorvej og Ane Katrines Vej:
Nu har man vitterligt lagt ny asfalt på cykelstien, hvilket den også trængte til efter mindst ti år med dårlig belægning. Men man har ikke fjernet de brosten der indrammer udkørslerne af de to sideveje.
De ikke fjernede brosten medfører unødvendig gene overfor cyklisterne samt er allerede nu kimen til nye fugt- og frostskader på cykelstiens belægning som får sin levetid reduceret betragteligt.
Gad vide, hvorfor man ikke har leveret en løsning der var cyklistvenligt, idet der jo ikke er brosten på vejbanen hvor kun bilerne må køre.
På grund af den cyklistfjendske udbedring og de unødvendige gener overfor cyklisterne, dumpes også her:
00
Oktober 2001
- Philip Schous Vej ¤ N J Jespersens Vej ¤ do.
Der er anlagt brosten over hele vejbreden uanset at der burde have været lavet jævne gennemkørsler for cyklisterne.
Hvornår lærer politikere og vejteknikere endeligt ikke længere at genere cyklisterne men at fremme cyklismen?
De helt unødvendige gener som denne installation medfører, kan kun dumpes:
00
26. September 2001
- Cykelstien på Sejrøgade mellem Skt Kjelds Plads og Lyngbyvej.
Cykelstien er præget af nogle unødvendige kantsten samt nogle kanaldæksler; bredden er OK.
Den kan som helhed bedømmes som:
09
1. September 2001
- Bregnerødvej mellem Birkerød Parkvej og omtrend Tingstedgård (Birkerød):
Denne vejkonstruktion er en direkte hån mod cyklistrene! Vejbanen er lige og uden huller. Cyklisterne derimod tvinges på en del af fortorvet, hvor der ca. hvert 30 meter er en ind- og udkørsel fra de firmaer beliggende på vejen.
Hver indkørsel er anlagt således at kantstenen, og den del af fortorvet som cyklisterne tvinges at køre på, er sænket af. Det betyder, at cyklisterne påtvinges i grunde unødvendige stød fra de op- og nedture som cykelstien dermed medfører. Det er belastende for led og rygsøjlen.
Bilisterne derimod bliver ikke engang udsat for bump på denne strækning.
En løsning, hvor man afstriber en del af vejbanen, ville her helt klart være til at fortrække.
Sådanne konstruktioner lader mig tvivle meget på vejvæsnets evne til at tænke!
Bedømmelsen er helt klart til dumpning:
00
12. Maj 2001.
- Kollerødvej ml. Gammel Lyngevej og Anemonevej.
Der ligger på denne side en afstribet cykelbane på vejbanen. Cykelbanen er kun en-cyklist-smal, men i hvert fald er forholdene for cyklisterne på denne meget bedre end på den halvanden-cyklist-smal cykelsti der anlægges på den modsætte side.
En 'rigtig' cykelsti medfører de helt kendte problemer:
- Parkerede biler på selve cykelstien, dette er ikke et problem, når cyklisterne må køre på vejbanen.
- Blokeret cykelsti gennem hensynsløse bilister der vil dreje ind og ud og ikke holder tilbage for cyklisterne.
- Det er sværere at dreje ind i sidevejene, idet der skal forceres kantsten fra en snævere radius end ved regulære vejkryds.
- I grunden unødvendige kantstensstød ved starten og slutningen af cykelstien.
- Ved den udformning som er planlagt her også det problem, at cyklisterne vil opleve bjerg- og dalkørsel i venstre siden af cykelstien ved hver garageudmunding, etc.
På grund af den unødvendige formindskelse af cyklisternes fremkommelighed, etc. bliver bedømmelsen altså nødvendigvis kun:
00
12. Maj 2001.
- Assistens Kirkegård (Holte):
Cykelstien ført over brosten.
På grund af denne unødvendinge formindskelse af cykelkomforten, kan kun dumpekarakteren være oplagt:
00
12. Maj 2001.
- Cykelstien længs Harestrup Å er ikke i en helt pæn stand. Ved krydset med Slotsherrensvej er den yderligere ført over stejle kantsten.
Da dette giver ekstremt ubehagelig kørsel på grund af de unødvendige rygstød, opnåes der trods den gode luft kun følgende karakter:
06
31. Marts 2001
- Hvorfor er der så mange kantsten der hvor cykelstierne begynder og slutter? Hvorfor tvinges cyklister at modtage stød fra sådanne forhindringer?
- Hvorfor har man ikke løst problemet med den for høje kantsten, der giver ubehagelige stød, på cykelstien fra Åboulevarden mod Rådhuspladsen ved Rosenørns Allé × Gyldenløvsgade?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor er kantstenene på Krystalgade over Fiolstræde så stejle at det bliver ubehageligt at cykle den vej ? Den indre by bliver langsomt et helvede for cyklister !
Hvorfor anlægger man så mange forhøjede fortorve, så at det bliver sværere for cyklister at dreje ind på sidevejene for at kunne køre på stille veje og dermed undgå al den trafikstress, larm og os på hovedvejene?
Disse forhøjede fortorve har den ulempe, at de tvinger for det første cyklisterne til at måtte bremse unødvendigt meget for at kunne forcere denne ekstra smalle kurve for at kunne køre ind på sidevejen. Det afbremser de cyklister, der vil dreje. Samtidig vil de dog også være til ulempe, og med de stadigt smallere cykelstier (da de nye bliver anlagt alt for smalle i forvejen, og da de eksisterende cykelstier bliver til stedse smallere for at have mere plads til spor til flere biler!) betyder de drejende cyklister også en direkte fare for de cyklister der vil ligeud. Følgende tegning skal illustrere forholdene: (klik på den for at se en forstørret udgave):
Ingen
grønne cykelmuligheder længere
Normalt er der kun anlagt cykelstier langs trafikerede veje, hvor luften er dårlig, og hvor der er fare for sammenstød med bilerne i krydsene! Hvorfor gør man det ikke nemmere for cyklisterne at køre på sidevejene?
- Så anlægger man midterheller og bump allevegne. Ved bumpene siger det kabøng i rygsøjlen, og ved midterhellerne er vejen så smal, at jeg altid bliver utryg, om ikke en bil nu vil ramme mig sidelæns, da pladsen bliver så trang, eksempelvis på Nyelandsvej eller på C.F. Richsvej.
- Så anlægger man langs de lidt større veje forhøjede fodgængerstier. Disse gør det nær umuligt at dreje ind på sidevejene, når man er cyklist, mens bilisterne næste ikke bliver generet. Som cyklist skal man altid bremse til meget lave hastigheder, køre møjsømmeligt over kantstenene, med al deres medførte komforttab, før man med megen kraft skal accelerere igen. Bilisten kan bare trykke foden på speederen, så er den sag klaret. Resultatet er, at flere synes det bliver for svært at cykle til bageren og må vælge at køre i bil. Altså mere biltrafik. Og dermed mere forurening i boligkvarterene! Er det meningen?
- Og på sidevejene, i de "trafikberoligede" og stille, kvarterer med frisk luft, er der bump som gør kørslen ujævn og anstrengende, ensretninger som umuliggør de direkte veje men tvinger til omveje, gitre og afspærringer imellem bydele som gør det umuligt at køre den korteste vej igennem boligkvarterer med cyklen.
- Der er masser af ensrettede, rimeligt brede, gader, hvor jeg ikke må køre den korteste vej. Hvorfor har man ikke sat det skilte op igen, der tillod cyklister at køre mod ensretningen på Læderstræde? Hvorfor tvinges cyklister ud på de enormt stærk trafikerede Storm- og Vindebrogade? Selv Svend Auken klagede over dette, da han fik prisen som Årets Cyklist for nogle år siden, men der er ikke sket noget i den retning siden da!
Hvorfor må cyklister ikke køre fra Kapelvej over Nørrebrogade ind i Peter Fabers Gade. Denne vej ville ellers være en oplagt mulighed for at kunne krydse Nørrebro, så at man kunne undgå de bil- og bus-trafikerede Griffenfeldtsgade Stensgade, Elmegade, Fælledvej eller Nørre Allé! Det er trafikregulering på cyklisternes bekostning!
- Hvorfor skulle Dansk Cyklistforbund absolut have en cykelsti på Vesterbrogade? Hvorfor er den så smal? Hvorfor med en så dårlige belægning? Hvor skal bilerne parkeres?
Nu er det blevet endnu mere ubehagelig at køre på den, da cyklisterne så risikerer flere ulykker i krydsene med de bilister som ikke har set nogle cyklister før, og derfor ikke er opmærksomme på dem, og da cykelstien bliver brugt af varebilerne til at aflaste varer til butikkerne! Før kunne man køre ubesværet på vejbanen, uden at der var sådanne problemer!
- Fuglevangsvej er helt spærret for cyklistkørsel, da en skole skulle have deres legeplads på vejbanen! Hvorfor tager man cyklisters mulighed for at køre på de stille, rolige sideveje?
- Storebæltsbroens åbning og de vilde cykelture på den var jo kun en reklamegimmick. Det er jo i praksis ikke muligt at cykle over den eller Øresundsbroen, eller for den sags skyld Femerbroen, når de er åbnede for lastbils- og biltrafik! (Måske er det også bedre at de ikke er frigivne til cyklister med al den vind og stigningen og nedkørslen samt al den motorvejstrafik ved siden af! Måske hvis det var således: cykelsti; jernbane; motorvej?)
- Hvorfor må cyklisterne ikke cykle på stierne længs Søerne væk fra bilos og -larm. Der er plads nok til dette! Hvorfor har politikerne stemt imod dette ?
Cyklistfjendsk indstillede lyskryds:
- Lyskrydset på Lygten ved Nørrebrocentres p-udkørsel.
Lyset skifter komplet uhenssynsmæssigt for cyklisterne. Grønfasen er indstillet på en bilhastighed på 50 men ikke så at cyklisterne kan komme over for grønt; ej heller er der anlagt sensorer så at det automatisk skifter til grønt når en cyklist nærmer sig krydset.
Der kan kun dumpes:
00
1. September 2001
- Lyskrydset på Nordre Fasanvej ved ørnevej.
Lyset skifter komplet uhenssynsmæssigt for cyklisterne. Grønfasen er indstillet på en bilhastighed på 60-70 men ikke så at cyklisterne kan komme over for grønt. Især skræmmende er denne indstilling om aftenen og natten når man kommer nordfra.
Der kan kun dumpes:
00
1. September 2001
- Gladsaxe: Buddingevej ¤ Buddinge Hovedgade ¤ Gladsaxe Ringvej ¤ Søborg Hovedgade.
Lyskrydset er udelukkende indstillet efter bilernes præmisser. Cyklister får næsten konstant rødt og må ikke køre i et stræk, imens bilerne godt må dette.
Dette er så gennemgående cyklistfjendsk at vi kun kan dumpe:
00
18. Juli 2001
- Rundkørslen Buddingevej ¤ Buddinge Hovedgade ¤ Søborg Hovedgade ¤ Gladsaxe Ringvej.
Denne rundkørsel er udelukkende indstillet efter bilisternes præmisser!
Selvom en cyklist vil ligeud, skal der stoppes gentagne gange overfor biler der frit må køre ligeud eller dreje til højre. Dermed tvinges cyklisterne til at holde uforholdsvis længe for rødt, mens de kan iagttage bilerne drøne derudad.
Sådan en uforskammethed burde ikke forekomme, men at den gør det, beviser desværre politikeres manglende vilje til virkeligt at fremme cyklismen. Istedet fremmes bilismen. Dumpekarakteren er vist nok stadigvæk flatteret:
00
16. Juli 2001
- Åboulevard ved Blågårdsgade.
Lyskrydset på selve Åboulevard er indstillet meget mærkeligt. Når fodgængere allerede har fået grønt over Blågårdsgade, må cyklisterne på Åboulevard stadigvæk vente nogle sekunder. Det er uforståeligt.
På grund af den unødvendige behindring af cyklisterne bliver bedømmelsen nødvendigvis:
00
11. Juli 2001
- Når jeg cykler på Blegdamsvej mod Skt. Hans Torv lægger jeg til stadighed mærke til, at lyset på Skt. Hans Torve udelukkende er indstillet efter bilhastigheder. Jeg som cyklist får altid rødt, når jeg kommer til krydset.
Interessant nok synes der også være ret mange cyklister der kommer fra Nørre Allé der kommer til krydset fra deres side, når dette skifte til rødt. Det medfører alt for tit at jeg oplever cyklister der drejer over for rødt fra og ind over for mig, hvilket igen er ret så ubehageligt samt medfører også farlige situationer.
Den dybere grund er naturligvis denne absolut cyklistfjendske indstilling af lysreguleringen der er en hån over for cyklisterne. Denne unødvendige behindring af cyklisternes fremkommelighed må nødvendigvis medføre dumpekarakter:
00.
Oktober 2000
- Man har installeret lyssignaler på C.F. Richsvej ved Richshusene og Lygten ved Fyrbodervej. De er p.t. desværre indstillet efter bilers hastighed og dermed forstyrrer de cyklisternes fremkommelighed. Selvom meningen er at afbremse bilerns fart, så er vejbanen på Lygten ved lyset indsnævret, hvilket ikke er en fordel for cyklisterne da de kan blive trængt til siden; dette må de derfor bedømmes med:
05.
August 2000
- Med undtagelse af de andetsteds anførte mangler, har cykelstien på Fredensgade en rimelig god kvalitet. Dog burde de induktionssløjfer der er anbragt på cykelstien også bruges til at styre trafiklyset med Blegdamsvej for at skabe en grøn bølge for cyklisterne i stedet for udelukkende at skele til bilisterne.
Bedømmelsen med undtagelse af kanaldækslerne! kan derfor godt være:
10
1995-2001
- På Oslo Plads har man nu givet bilerne der skal svinges til højre et ekstra, separat spor. Samtidigt har man sørget for at bremse cyklisterne ydermere gennem følgende:
- Man (gad vide hvem der finder på sådanne svinerier, det kan kun være bil-glade trafikingeniører!) har for det første indsnævret cykelstien, så at der er mindre plads end førhen (op til 2 meter mindre vil jeg mene!).
- Man har lavet en venteplads for de cyklister der skal ligeud. Ja, du har læst rigtigt. Hvis du nu skal videre langs St. Kongensgade, skal du først vente foran det første cyklistsignal som sørger for at du ikke bare kan fortsætte ligeud, men skal give plads til bilerne der skal dreje til højre.
- Så bliver det på et tidspunkt grønt for dig, og du fortsætter, kun for at blive stoppet af det næste røde cykel-lys. Nu skal du nemlig holde på et kort stykke cykelsti lige før krydset og give plads til de biler der krydser for at køre videre på Øster Voldgade.
- Først efter denne venteprocedure må du køre videre, når det endeligt bliver grønt også for cyklisterne.
Alt i alt har man ved at indføre et ekstra lyssignal givet dig mulighed for at miste mindst et minut når du "bare" skal over dette lyskryds videre ligeud. Du mister tid, da du ikke må køre videre mod St. Kongensgade, ligesom du kunne førhen, hvor cykelstien var ført direkte til krydset, og hvor du kunne komme over med det sidste grønt sammen med bilerne. Det kan du nu ikke længere! Det næste er så, at du skal vente til det er grønt for dig ved første cykel-lys, hvilket tager tid, og så får du først grønt, når det bliver rødt for bilisterne ligeud. Så må du først køre for at vente ydermere et minut.
Samtidigt har man indsnævret cykelstien, så at de cyklister der vil ligeud nu kan stuve sig op og blokere cykelstien for de cyklister der kun skal dreje til højre. Også dette formindsker cyklisternes mulighed for at komme frem.
Og skulle du være så heldig, at det første cykel-lys tilfældigvis er grønt, når du ankommer til det, så har de anlagt overkørslen (over bilernes højresvingsbane) sådan, at du skal køre en gevaldig skarp S-kurve, hvilket også vil bremse dig op! Alt for at forhindre dig i at komme over med grønt sammen med bilerne, når du også bare skal ligeud!
Alt i alt igen et eksempel på hvordan man gører betingelserne for bilisterne bedre og bedre, mens betingelserne for cyklisterne bliver værre og værre!
- De nye lyskryds på Oslo Plads for cyklister der skal mod St. Kongensgade er helt klart indstillet kun efter bilernes præmisser! Der er kun et lille tidsvindue til cyklisterne, og selv om bilerne får grønt, bliver cyklisterne tvunget til at vente indtil det bliver rødt for trafikken ligeud, førend de må køre til det næste røde lys og vente der indtil det bliver grønt igen. En helt klart forværring af cyklisternes mulighed af at komme frem.
18 Juli 1999
- Man har installeret et nyt lyssignal til "fodgængere, cyklister (!) og andre bløde trafikanter" på Peter Bangs Vej ved K.B. Hallen. Dette lyssignal er p.t. heldigvis ikke tidstyret, så at det er indstillet efter bilers hastighed. Men trods alt kan det forstyrre cyklisternes fremkommelighed. Hvorfor det blev beskrevet som en "fordel for cyklisterne" fra de ansvarlige politikere, kan jeg kun gisne om.
10 August 1999
- Der skal opstilles et lyssignal på krydset Tesdorpfsvej × Stockflethsvej. Hvis dette lyssignal bliver tidstyret, så at det er indstillet efter bilers hastighed, vil cyklisterne dermed på dette vejstykke miste op til et minut, når de udsættes for et ekstra rødt signal og må stoppe undervejs. Dette er især uhensynsmæssigt, hvis trafikken er lille om aftenen og uden for myldretiden.
Jeg kan godt forstå de cyklister der blæser på røde lyssignaler og bare kører videre.
31 August 1999
- Hvorfor er lyskrydset på Borups Allé med Bispeengen indstillet cyklistfjendsk, så at cyklisterne ikke kan køre ret igennem men tvinges til at stoppe og miste tid? Immervæk drejer det sig om den nationale cykelrute N2!
Hvorfor væter man bilisternes fremkommelighed højere end cyklisternes? Biler kan komme igennem med den grønne bølge, da de kan accelerere til de 50-60 uden problemer og når over for rødt, mens cyklisterne bliver forhindret i at komme frem!
- Hvorfor er lyset på Gl. Kongevej ved H. Steffens Vej så længe rødt, mens fodgængere over H. Steffens Vej allerede får grønt meget hurtigt ?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1992-2001
- Hvorfor er lyskrydsene kun indstillet på bilernes betingelser og bliver rødt, når flokken af cyklisterne nærmer sig lyskrydset? Hvorfor skal der anlægges stadig flere lyskryds så nu også på Ågade mellem Falkoner Allé og Bülowsvej?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor bliver der opstillet så mange røde trafiklys på Roskildevej på Frederiksberg?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
- Hvorfor bliver induktionssløjferne på cykelstierne ikke brugt til at sikre dém, og ikke bilerne, en grøn bølge ?
Bedømmelsen kan kun blive:
00!
1994-2001
Bliver det virkeligt ikke bedre ?
Tanker om cykelstier